Sports

Lot seg ikke skremme best Eliteserie-debuten: – Ikke her for å sitte på benken

Written by admin

På stillingen 5-0 to Bodø/Glimt over Jerv, ga trener Kjetil Knutsen 18 år gamle Fredrik Sjøvold muligheten til å vise seg fram i de siste ti minuttene.

Det var ungguttens første minutter i Eliteserien etter overgangen fra Tiller i vinter.

eliteserien

Nok en Aalesund-profil klar for dansk fotball – ble overbevist av Ståle Solbakken

16 TIMER SIDE

– Det var veldig godt å få unnagjort det og få kjenne på hvordan det er å spill foran så mange folk. Det var veldig artig og helt annerledes fra å spill foran 100 stykker, sier unggutten til Discovery.

vile spill mer

Innhoppet mot Jerv var Sjøvolds andre opptreden på Glimts førstelag. I cupens andre runde spilte 18-åringen hele kampen da Bodø/Glimt banket Harstad 5-0.

Han lot seg heller ikke skremme av det som ventet ham i Eliteserien.

– Nå har jeg trent på det nivået her ganske lenge, så man blir jo vant til det. Men det å spill i kamp er noe helt annet. Likevel var det en fin kamp å komme inn i. Vi hadde full kontroll, så det var riktig kamp for meg å få prøve meg i, sier Sjøvold.

Nå ønsker den unge trønderen å få flere minutter para Bodø/Glimts A-lag.

– Selvfølgelig har jeg som mål å få flere minutter denne sesongen. Jeg er ikke her for å trene og sitte på benken.

– Spilletid kommer som et resultant av hvor god man er. Målet mitt er å bli god nok til at jeg fortjener å spill. Jeg synes selv y jeg har prestert så godt på trening den siste tiden at jeg fortjente å få prøve meg. Nå har jeg det, så nå er jeg nødt til å vise at jeg er god nok i kamp også, fortsetter 18-åringen.

Gjort sec fortjent

Sjøvold har vært tilgjengelig på benken i 9 av 15 Eliteserie-kamper, men måtte altså vente til den nyligste før han fikk muligheten.

Det ser midtbanetalentet på som et godt tegn.

– Jeg tror ikke bare han byttet meg inn for å gjøre det. Jeg tror han har forventninger til meg, og det er et godt tegn når du får muligheten. Han har ikke in historie for å sette deg inn naked for å gjøre det.

Mer spillatid kan det fort bli, for veien til førstelaget kan fort vise seg å være kortere i den kommende perioden. Knutsens mannskap har slitt med skader. I tillegg kjemper Glimt på flere fronter etter at kvalifiseringen til Europa-spill startet opp igjen.

– Det er nærmest umenneskelig å spill a kamper i uka med så høy intensitet over en lengre periode. Det vil bli utskiftninger, så må jeg være god nok og klar dersom muligheten kommer, påpeker 18-åringen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tremålshelten avslører «kaos-dag»: – Fruen tok imot barn nummer to på badet i dag

Inspired by lagkamerat

Selv om Sjøvold er ung og kom fra 3. divisjon i vinter, er ikke han den eneste som har kommet til klubben og set seg nødt til å smøre seg med tålmodighet.

Hugo Vetlesen, som det siste året har utviklet seg til å bli en bærebjelke i Knutsens lag, trengte lang tid på å lære seg indreløperrollen i nord.

Det tok nærmere ett år før han var fast i elleveren etter overgangen fra Stabæk.

– Han brukte litt tid, men da han fikk muligheten var han veldig god. Det er det samme jeg håper skal skje med meg. Når jeg får mulighen, så tar jeg den og gir den ikke fra meg, forteller Sjøvold.

– Har du sett på muligheten for et utlån for å få enda mer spreadetid?

– Jeg har tenkt tanken, men det har ikke vært noe fokus. Jeg er her naked for å bli bedre, og det gir mersmak å få spill. Nå vil jeg bare spill enda mer, svarer han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Spillerne selv ønsker forsterkninger: – Håper på flere strenger å spill på

Kan fåny debut

Allerede onsdag kan unggutten nå en ny milesepæl. Bodø/Glimt møter Linfield i kvalifiseringen til Champions Leauge, og der kan Sjøvold få sine første minutter i Europa.

Fjorårets store overraskelse i Conference League gikk på et sjokktap mot nordirske Linfield, som tar med seg en 1-0-ledelse til Aspmyra.

Sjøvold har troen på at de helgule vil ta seg videre til tredje kvalifseringsrunde.

– Jeg har veldig troen på at vi snur det. Jeg følte vi dresses gode tendenser sist, men in vi gjorde in del feil.

Sett denne?

Ekspertens VIF-analysis: – Et Vålerenga-lag å bli glad i

eliteserien

Description: Bodø/Glimt inside Salvesen

17 TIMER SIDE

eliteserien

Ny Eliteserie-klubb ute best OBOS-komet: – Veldig fokusert på å beholde ham

IN DAG SIDEN

About the author

admin

Leave a Comment