Luftfartsanalytiker etter Sveriges nei til SAS: – Risikerer at dette er et steg på veien til graven

SAS-aksjen stupte umiddelbart etter børsåpning klokken 09:00. Markedet er svært misfornøyd med nyhetene fra Stockholm om morgenkvisten.

Tirsdag morgen innkalte den svenske regjeringen ved handels- og industriminister Karl-Petter Thorwaldsson til pressekonferanse med den korte beskrivelsen «i anledning SAS Forward», som er flyselskapets plan for å komme seg ut av den nåværende krisen. .

På pressekonferansen gjorde Thorwaldsson det helt klart at den svenske staten har sluttet som langsiktig eier av SAS og at staten ikke vil tilføre ytterligere kapital til selskapet.

– Vi har hatt en fast dialog med selskapet, som trenger en endring for å være konkurransedyktig. Regjeringen ønsker å skape en mulighet for å hjelpe SAS mer, men vi er klare på at vi ikke kommer til å stille med ytterligere kapital, sa næringsministeren.

De kan be om kapital på en annen måte, sa han på pressekonferansen.

Han var også klar over at den svenske staten er villig til å konvertere gjeld til egenkapital og vil derfor støtte SAS Forward på den måten, men sier det er en «vurdering staten har gjort» å ikke hente inn friske nye penger.

Den svenske staten eier i dag drøyt 20 prosent av SAS-aksjene, og har de siste årene bidratt med flere milliarder i krisehjelp til flyselskapet under pandemien. Den svenske statens eierandel i flyselskapet reduseres med «svært stor sannsynlighet», het det i Powerpoint-presentasjonen som Thorwaldsson hadde med seg tirsdag formiddag.

Slutten på svensk/dansk innflytelse

Luftfartsanalytiker Jacob Pedersen i danske Sydbank er klar på at dette faktisk betyr slutten på svensk/dansk makt i SAS. Den svenske og danske staten, samt den svenske Wallenberg-familien, vil nå se sine eierandeler i SAS utvannes og reduseres og dermed miste mye av sin innflytelse.

Pedersen skriver i en analyse tirsdag morgen at svenskenes avgjørelse legger et betydelig press på både kreditorer og SAS-ansatte, og at dette kan bli enda et skritt ned i avgrunnen for selskapet.

“Uten medarbeider- og kreditoravtaler ser vi ingen vesentlig mulighet for SAS til å tiltrekke seg 9,5 milliarder SEK i ny kapital. Nye medarbeider- og kreditoravtaler knyttet til en ny eierstruktur kan skape et sunnere SAS, men dersom selskapet ikke kan tiltrekke seg kapital. (fordi Sverige, og kanskje Danmark) ikke vil sprøyte mer penger inn i selskapet, er det en risiko for at dette er et steg på veien til graven.

Jacobsen mener svenskenes beslutning «trenger den danske regjeringen i et hjørne og begrenser danskenes handlingsrom. Han mener ikke at den danske staten får øke sin andel, og at dette setter danske politikere under sterkt press.

Kastrup lufthavn er Danmarks største arbeidsplass og som selskapets hovedflyplass kan det hevdes at SAS er viktigere for Danmark enn Sverige.

“Den danske luftfartsstrategien har København lufthavn og SAS som fokuspunkt, og uten innflytelse risikerer Danmark at en potensiell ny SAS majoritetsaksjonær kan flytte knutepunktet eller fundamentalt endre SAS-nettverket, til stor skade.” skriver Pedersen.

Danmark og de danske SAS-forbundene har kjempet hardt gjennom årene for å tenke på så mange passasjerer og flyreiser som mulig utenfor hovedflyplassen utenfor København.

Pedersen sier at omstillingsplanen «SAS Forward» er en god plan, men nå blir den svært vanskelig å gjennomføre etter at svenskene mislykkes. Derfor opprettholder han salgsanbefalingen på SAS.

I en aksjemelding like før klokken 10:00 skriver flyselskapet at den svenske statens støtte til å konvertere gjeld til egenkapital er et viktig steg i riktig retning for SAS Forward.

SAS setter pris på støtten de har fått fra Sverige gjennom årene. Under pandemien har støtten fra den svenske staten vært en absolutt nødvendighet for selskapets overlevelse», heter det i aksjemeldingen hvor SAS tar for seg Sveriges avslag på å skyte inn mer kapital.

Norge og Kina som eiere?

Selskapet må derfor trolig gjennomføre en kraftig refinansiering denne våren, og SAS-sjef Anko van der Werff kunngjorde i forrige uke at det trengs minst 9,5 milliarder SEK i ny kapital.

Samtidig kan det være en gjenopptreden av den norske stat på listen over SAS-aksjonærer. I forrige uke skrev DN at Ap- og SV-regjeringen, fire år etter at tidligere Høyre-leder og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen solgte den norske statens SAS-aksjer for nesten 600 millioner kroner, nå forbereder tilbakeføring til eiendommen.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har leid inn ABG Sundal Collier og Wiersholm for å utarbeide en slik løsning.


SAS-sjef Anko van der Werff.

SAS-sjef Anko van der Werff. (Foto: Javad Parsa)

Under pandemien ga den norske stat 1,5 milliarder kroner i krisehjelp til SAS gjennom lånegarantier, og det er denne gjeldsposten som trolig vil bli konvertert til egenkapital.

Et annet scenario er at Staten gir et nytt lån til SAS, slik den gjorde i refinansieringen av konkurrent Norwegian i fjor. Staten gikk da med på å få redusert det første lånet, før de gikk inn igjen som långiver med strenge betingelser.

svensk SVT den kunngjorde også nylig at en økonomisk kollaps i SAS kan bety at den kinesiske statseide banken CDB blir en direkte eller indirekte medeier i SAS. CDB og SAS inngikk tidligere en langsiktig avtale der SAS solgte fire Airbus-fly til CDBs irske datterselskap, CDB Aviation, som igjen leier ut flyene til SAS.

SAS ønsker å konvertere mest mulig av leieforpliktelsene til aksjer.

Milliarder i krisehjelp

Under pandemien ga den norske stat 1,5 milliarder kroner i krisehjelp til SAS gjennom lånegarantier, og det er denne gjeldsposten som trolig vil bli konvertert til egenkapital.

Et annet scenario er at Staten gir et nytt lån til SAS, slik den gjorde i refinansieringen av konkurrent Norwegian i fjor. Staten gikk da med på å få redusert det første lånet, før de gikk inn igjen som långiver med strenge betingelser.

På forsommeren for to år siden etablerte myndighetene en lånepakke på til sammen 6 milliarder kroner til flyselskapene. Dette kom i tillegg til andre koronatiltak, men lånet var det største konkrete bidraget. Mens Norwegian fikk et lån på 3 milliarder kroner, endte SAS sitt lån på 1,5 milliarder kroner.

Dette blir nå potensielt statens billett ved siden av SAS-eierskap, enten regjeringen ønsker langsiktig eierskap eller ikke.

Den svenske og danske regjeringen er også hovedaksjonærene i SAS, med mer enn 20 prosent av aksjene hver. Sammen med Wallenberg-familien utgjør de en trio, men ifølge SAS-ledelsen kan de to statlige eierne få problemer med å skaffe kapital i refinansieringen på grunn av EU-regelverket.

I forrige ukes kvartalsregnskap ble det uttalt at dagens aksjonærer bør forvente en utvanning når den nye €9,5mrd-kapitalen hentes inn.

– En betydelig del vil trolig hentes fra nye investorer, noe som fører til en utvanning av eksisterende aksjonærer, skrev ledelsen i SAS’ investorpresentasjon.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.