Mads Syversen går av som leder for Arctic Securities

Etter 15 år ved roret i meglerhuset Arctic Securities, går Mads Syversen (58) av. Fremover vil han påta seg rollen som fungerende styreleder, ifølge en pressemelding fra selskapet tirsdag.

Det betyr også at nåværende styreleder Inge K. Hansen går av som styreleder. Han fortsetter imidlertid som medlem av styret.


Mads Syversen med Inge K. Hansen i bakgrunnen.  Her fra New York i 2015 da Arctic ble etablert i USA.

Mads Syversen med Inge K. Hansen i bakgrunnen. Her fra New York i 2015 da Arctic ble etablert i USA (Foto: Orjan F. Ellingvag)

Peter Løvaas, som i dag leder forretningsområdet Investment Banking & Markets i SEB, blir ny direktør i Arctic. Han tiltrer i Arctic 1. oktober og vil formelt overta rollen i løpet av første kvartal neste år.

– Høy selvtillit

Arctics største aksjonær, milliardærinvestor Trond Mohn, sier han er glad for at Syversen ønsker å ta på seg rollen som fungerende styreleder og at Inge K. Hansen fortsetter i styret.

– Jeg er også veldig trygg på at Peter Løvaas er rett mann til å ta Mads plass som administrerende direktør. De to sammen vil utgjøre et sterkt team som ytterligere vil styrke Arctics posisjon i et raskt skiftende verdens- og finansmarked, sier Mohn.


Milliardær Trond Mohn.

Milliardær Trond Mohn. (Foto: Kristin Svorte)

Mohn, som er verdt mange milliarder kroner, eier en tredjedel av Arktis. Mads Syversen eier om lag 15 prosent av meglerhuset gjennom selskapene Florabakken og Florabarna.

Jeg har tenkt lenge

Mads Syversen forteller at han har tenkt lenge.

– Min beslutning om å slutte som administrerende direktør er et resultat av en lang refleksjonsprosess. Etter 15 år som skipper på ishavsskipet synes jeg det er naturlig nå å overlate roret til noen andre. Da vi startet Arctic i 2007, var planen at jeg skulle være administrerende direktør i to år, deretter 15, sier han i meldingen.

Syversen vil også ha ansvaret for konsernets eiendomsdrift, samt Arctics svenske virksomhet.

Nedskrivning på over 100 millioner DKK

i pinsen DN omtalte det ferske årsregnskapet til Arctic Securities. Den viste økt omsetning og resultat før skatt på 412 millioner kroner i fjor, opp fra 333 millioner kroner i 2020. Den viste imidlertid også at Arctic har betalt ned sin investering i vindmølleselskapet Emergy krisen på 107 kroner. million.

– Nei, det må du ha dekket for det var så kjedelig. Utover det har jeg ingen andre kommentarer til å si at vi er veldig fornøyde med Arctic, selv om vi selvfølgelig ikke hadde likt den reduksjonen, sa Mads Syversen til DN da.

DN har tidligere skrevet at Arctic selv har hatt en eksponering på 130 millioner kroner i aksjer og obligasjoner i Emergy. Syversen opplyste i helgen at eksponeringen nå er på cirka 40 millioner kroner gjennom en kombinasjon av aksjer og obligasjoner.

røyker SEB

Den påtroppende sjefen, Peter Løvaas, har jobbet i SEB siden 2013, hvor han har hatt en rekke ulike roller opp gjennom årene.

I SEB er det to personer som skal overta ansvarsområdene til Løvaas. Atle Vereide skal lede investeringsbankvirksomheten, mens Terje Anderson, som tidligere var direktør for rente-, valuta- og råvarevirksomhet, vil ta hovedansvaret for dette området.

SEB sier i en pressemelding at banken “ville takke Peter for hans verdifulle bidrag og ustoppelige innsats i å lede våre Investment Banking og FICC Markets-enheter de siste årene og ønsker ham lykke til i hans nye rolle.”(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.