Sports

Manchester United, Football | Eriksen made his debut for Manchester United in the general test

Written by admin

ATLETICO MADRID – MANCHESTER UNITED 1-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Manchester United skapte flere store sjanser på tampen av kampen, men verken Marcus Rashford eller Anthony Martial maktet å sette ballen i mål.

Christian Eriksen fikk without Manchester United debut, until the stor begeistring for Ullevaal-publikummet. Dansken markerte seg umiddelbart med et strålende innlegg, men verken Marcus Rashford eller Anthony Elanga fikk avsluttet.

I andre omgang fikk den spanske storklubben en gedigen mulighet til å ta ledelsen, men innbytter Saúl Ñíguez satte ballen over fra drøye sju meter et strålende innlegg av João Félix.

Få minutter for slutt stilnet João Félix Oslo-publikummet da han dro seg forbi Diogo Dalot og hamret ballen i nærmeste hjørne.

– I’m glad på hans vegne

Etter kampen hastet driperne seg ut i bussen, og tok seg ikke tid til pressekorpset som ventet utenfor. Likevel tok matchvinneren Félix seg tid til et par spørsmål fra de norske og danske journalene som he hadde møtt opp.

Han fikk spørsmål om Christian Eriksens Manchester United debut. Dansken, som fikk hjertestans under fotball-EM sist sommer, har kommet tilbake med stil.

– Jeg er veldig glad på hans vegne for at han får spill igjen, og på det øverste nivået. Jeg tror alle er glad på hans vegne from him. Nå må han gjøre det han kan og vet, så vil han helt sikkert få en strålende sesong, sier portugiseren.

– Nude tulle

Manchester United have many details about the superstjernen Cristiano Ronaldo, midtstopperkjempen Raphaël Varane og Jadon Sancho som måtte melde forfall grunnet sykdom. Det gjorde at United brukte kun venstresiden til å angripe, noe som bekymrer Sky Sports-journalist Zinny Boswell.

– Det reiser spørsmålet, trenger United en annen angrepsspiller som kan spill på høyresiden? Ingen Sancho, og plutselig kommer problemene fra forrige sesong krypende tilbake.

På overtid mistet Fred hodet i en situasjon med Morata, og brasilianeren ble utvist. Først felte han den spanske spissen, før han han på klønete vis hoppet på Morata som lå nede på gresset.

– Det der er bare tull, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Ekspertkommentator Lars Tjærnås var enig.

– Den siste stemplingen der er ordentlig grisete. Å gi gult nummer to der, og dermed rødt kort, er ingen tvil om at det er korrekt, sa han.

United-sjanser store

Det var United som kom til kampens første sjanse. Nysigneringen Tyrell Malacia dro noen finter innenfor egen sekstenmeter før han fikk spill ballen videre til Bruno Fernandes. Portugiseren spilte gjennom Marcus Rashford, men avslutningen gikk rett på Jan Oblak.

Like etterpå fikk Anthony Martial muligheten alene med Atléticos sisteskanse, men avslutningen til franskmannen gikk like over mål. Spissen startet kampen friskt og hadde nok en god sjanse etter 16 minutter, men avslutningen ble blokkert.

Det spanske hovedstadslaget var ikke helt ufarlige til tross for at United skapte de største sjansene innledningsvis. Atlético kom til flere gode innleggsmuligheter der United slet med å få ballen unna.

– Det gir litt dårlige vibber, tror jeg, for mange supportere å se det, for det var nettopp det som var hovedproblemet store deler av fjorårssesongen. De kunne vinne den første duellen, men det var duell nummer to eller tre hvor baklengsmålene kom innen for egen sekstenmeter, påpeker Viaplay-ekspert Lars Tjernås.

Like før pause fikk svenske Anthony Elanga in god mulighet, men avslutningen ble for løs og gikk rett på Oblak.

Merker ten Hag-forskjell

Erik ten Hag har fatt and god start som United-manager med seier over Liverpool, Melbourne Victory og Crystal Palace, i tillegg til et uavgjortresultat mot Aston Villa. Flere har bitt seg merke i at laget fremstår på en helt annen måte enn forrige sesong.

– Tidvis har dette nesten vært som å se Ajax spill i rødt. Noen av de spill prinsippene ten Hag har vært kjent for er at han liker at de angriper og forsvarer seg i samme flokk. Se hvor mange United-spillere som er i umiddelbar nærhet. Ballfører har til enhver tid to-tre alternativer, mener Viaplay-ekspert Petter Veland.

Også Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst merker forvandlingen under ten Hag, og påpeker at det er et helt annet Manchester United enn laget som tapte mot nettopp Atlético Madrid i åttendedelsfinalen i Champions League tidligere i år.

– Påvirkningen til ten Hag på spillerne er tydelig også denne omgangen. Det er intenst, noe som ikke var tilfellet mot Atlético sist sesong, skriver han på Twitter.

Sjanse-bonanza

Atlético Madrid byttet omtrent hele laget better in drøy time, og det som var in relativt tafatt andreomgang åpnet seg fullstendig.

Begge lagene spilte seg til flere store muligheter. Saúl Ñíguez satte på utrolig vis ballen over fra kloss hold, og få minutter senere fikk United-kaptein Harry Maguire en gedigen mulighet til å sende Ullevaal-publikummet til himmels.

Maguire fikk gå opp alene innenfor sekstenmeteren, men ballen skled tilsynelatende av pannebrasken til engelskmannen.

– Den skulle du satt i mål, commentator Viaplays Roar Stokke.

Når United sløste med muligheten fikk Atlético en stor muliget helt på tampen. Stjernespilleren João Félix dro seg inn i banen og hamret inn seiersmålet.

Manchester United series in the Premier League from Brighton on August 7.

About the author

admin

Leave a Comment