Manchester United, Premier League | Mener «ny» situasjon skaper trøbbel for United: – Det er bare et bevis

Erling Braut Haaland and Manchester City nye stjernespiss, Darwin Núñez erstattet Sadio Mané i Liverpool, Ivan Perisic og Yves Bissouma har forsterket Tottenham og Fabio Vieira er i boks for Arsenal.

Mens konkurrentene allerede har fått bruk for både penn og papir, gjenstår det for Erik ten Hag å foreta seg sin first signering for «nye Manchester United».

Det rapporteurs of Jurriën Timber har avslått United. I tillegg rapporteur engelske medier, deriblant The Guardianat Christian Eriksen ikke ønsker sec til klubben, and at han heller foretrekker at overgang til Brentford eller Tottenham.

Manchester United skal også ha jaktet Núñez, men uruguayaneren endte opp med å signere for erkerivalen Liverpool.

– Det er bare et bevis på hvor de befinner seg på rangstigen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til Nettavisen.

LES OGSÅ: Forlater Liverpool – klar for ny gigantklubb

– Velger Andre Klubber

Den kommende sesongen er det ti år siden sist Manchester United vant Premier League. Etter Sir Alex Ferguson klarte aldri klubben å befeste sin posisjon som ligaens beste klubb.

I started to make their rival, Manchester City, go overboard. De har vunnet Premier League fem ganger siden sist United kunne løfte trofeet.

– To var United helt på toppen, men nå er det en ny tid og klubber som blir ansett som langt mer attraktive. Om man er en spill i sin beste alder, så vil man være en del av et kollektiv som kan vinne trofeer, i et lag der man kan skinne, mener Mathisen.

LES OGSÅ: RBK-ekspert kom med advarsel. Nå fortsetter Rekdal-kritikken: – Kollapser fullstendig

Til tross for at Erik ten Hag har overtatt ansvaret på Old Trafford, mener Mathisen det vil ta lang tid for United er tilbake der de var.

– Det er vanskelig for enkeltspillere å skinne i en klubb og et lag som overhodet ikke fungerer. De må finne seg i at de største stjernene velger andre klubber.

– Spillere takker nei og vil ikke til United. Er det en situasjon klubben har opplevd før?

– Ikke som jeg kan huske. Det er en stund siden United har vært blant de beste sportslig, men de er fortsatt en av de største om man ser på merkevare. Samtidig er det vanskelig å vite hvorfor klubben har fått nei. Jeg forstår hvorfor Núñez vil til Liverpool for å kjemp om titler i stedet for å rote rundt i United et par sesonger, sier Mathisen.

– Ikke in god situasjon

Manchester United have seen tendenser til å være stresset på overgangsmarkedet tidligere, noe som har endt med hastekjøp i slutten av august. Det har gitt signeringer som blant andre Radamel Falcao og Ángel Di María, som neppe blir husket som to suksesshistorier.

– Klubbene som får en telefon fra United vet at de er desesperada etter å forsterke laget. De vet også at klubben har en solid lommebok, så det er ikke en veldig god situasjon å sitte i.

United-legende og nåværende Sky Sports-ekspert Gary Neville har uttrykt sin bekymring på Twitter.

– Jeg vet det er tidlig i vinduet, men det er bekymringsfullt at United sliter med å få forretninger gjort. De andre virker forberedt og klare, men United kommer ikke i gang. Erik ten Hag trenger gruppen sin sammen så fort som mulig for å forme dem. Å hente dem inn sent vile naked gjøre det vanskeligere for ham! Det skjer snart, skriver Neville.

Har du fått deg med deg siste episode av «Sesongkortet»?

– Høres dumt ut

I started av juli reiser United på treningsleir for å forberede seg inn mot sesongen. Der blir Liverpool ten Hags første motstander den 12. juli.

Ansvarlig redaktør for United.no, Dag Langerød, mener klubben bør ha fått på plass et par sentrale brikker innen den tid.

– Hvis ikke blir jeg skuffa. Om United ender opp med å kjøpe sentrale spreadere etter at sesongen har startet, så virker det veldig merkelig, sier han til Nettavisen.

Langerød håper og tror in Barcelonas nederlandske midtbanespiller Frenkie de Jong blir klubbens største signering denne sommeren.

– Hvis have kommer i slutten av August, så høres det helt natta ut. Det kan jeg ikke forstå før jeg be det. Om de skal vente to måneder for å se om de kan få han litt billigere, det høres dumt ut. Jeg vil bli sjokkert om de henter sentrale effusion etter ligastart, mener han.

– Huge mulghheter til oppturer

Den ihuga United-tilhengeren mener klubben er godt kjent med hva ten Hag ønsker å hente for å forsterke laget, og viser til at det er de samme navnene som kobles til klubben.

– Det man har blitt vant til som United-supporter, det er å bli skuffa. Jeg vet det er lett å være negativ til klubben, men i fjor kom Jadon Sancho, Raphaël Varane og Cristiano Ronaldo. Til tross for at det gikk dårlig resultantmessig, så er ikke det et verst vindu.

Han mener supporterne har noen ekstremt spennende uker i vente, og håper en signering av de Jong vil utløse en dominoeffekt på overgangsvinduet.

– Vi har allerede fått på plass ten Hag. Jeg føler det er enormous muligheter til oppturer etter å ha blitt nummer seks i fjor, sier Langerød.

Også Jesper Mathisen tror United klarer å lande en storsignering denne sommeren.

– Skulle de få tak i Frenkie de Jong, så er det en spill fra øverste hylle, avslutter han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.