Sports

Mané bekreftet klar for Bayern München:

Written by admin

Den tyske storklubben bekrefter i sine kanaler at de har sikret sec Liverpools Sadio Mané.

Overgangen fra Merseyside-klubben til Bayern har lenge vært ventet. Senegaleseren ankom München tirsdag for legesjekk, autografskriving og signering av kontrakt.

Flere medier meldte fredag ​​​​at 30-åringen kom til å bli presentert som Bayern München-spiller innen kort tid. Overgangsguru Fabrizio Romano var først ute med å melde overgangen. Den tyske avisen Bild skriver at avtalen er fullført, og Mané skal ha signert for klubben fram til 2025.

Overgangssummen skal være på 334 millioner kroner, men kan øke til 420 millioner kroner avhengig av different klausuler.

– Det er en stor spill og figur som forlater Liverpool. They have vært klubbens soleklart beste spill i sin posisjon på denne siden av 80-tallet, sier Simen Stamsø-Møller, TV 2s fotballekspert.

Liverpool skal tidligere ha avvist to bud fra tyskerne, senest den 8.juni, melder The Athletic.

Stamsø-Møller mener Manx overgang til Bayern ikke svekker Liverpool.

– Jeg ser på styrkeforholdet som mer eller mindre uforandret, altså så jevnt som det får blitt. Både Nunez og spesielt Haaland har forutsetninger for å lykkes, men begge trenger kanskje noen måneder på å venne seg til nytt lag og ny liga.

– Levert mål, energi og glede

Senegaleseren kom fra Southampton until Liverpool i 2016. Mané har spilled 269 kamper and scoredt 120 mål for storklubben.

– They have var in katalysator slags for Klopp-fotballen i Liverpool. Da han kom så he girat de opp voldsomt. Så har han, med unntak av sesongen 20/21, levert much av mål, energi og glede, sier TV 2s ekspert.

PERFEKT KLOPP-SPILLER: Senegaleseren var med på å løfte Liverpool to toppen av europeisk fotball.  Likevel ble det tap i hans siste kamp for klubben.  Photo: DYLAN MARTINEZ

PERFEKT KLOPP-SPILLER: Senegaleseren var med på å løfte Liverpool to toppen av europeisk fotball. Likevel ble det tap i hans siste kamp for klubben. Photo: DYLAN MARTINEZ

Stamsø-Møller mener senegaleseren har vært at av Klopps beste elever.

– I tillegg har han knapt vært skadet, til tross for at han spiller opp mot 70 kamper i løpet av et år. På mange måter har have vært den perfekte spills for Liverpool under Klopps ledelse.

– Jeg elsker dere

For senegaleserens avskjed med Liverpool har han og klubben spill inn et avskjedsintervju til fansen. Der hyller lynvingen fansen, samtidig som han mimrer over tiden hos rødtrøyene.

– Uansett hvem du er så vil du alltid savne fansen når du forlater Liverpool. De er de aller beste i verden, og det har jeg alltid sagt, sier Mané, før han forsøker å gjengi noen linjer fra Liverpool-fansens sang om han.

– Jeg har selvsagt kost meg i perioden min i Liverpool. Det å spill på Anfield gir deg noe helt spesielt på grunn av fansen. Så jeg kommer selvsagt til å savne dere, og jeg elsker dere.

FARVEL: Sadio Manés shot in Liverpool er for denne gang.  Photo: Nick Potts

FARVEL: Sadio Manés shot in Liverpool er for denne gang. Photo: Nick Potts

Overgangen er nok en tung pille å svelge for mange supportere, mané garanterer at han vile returnere til Merseyside i fremtiden.

– Jeg har fortsatt huset mitt i Liverpool, så jeg kommer garantert tilbake. Jeg hadde likt å komme tilbake for å hilse på alle, og for å se Liverpool spill. Jeg kommer alltid til å være Liverpools største fan – better supporterne, sier Mané i intervjuet med LFCTV.

Transfer of Tredje from Bayern

– Liverpool bestemte seg for å akseptere Bayerns endelige bud på Sadio Mané da han ba om å forlate klubben på en respektfull måte, skrev overgangsguru Fabrizio Romano på Twitter fredag.

Senegaleseren har tidligere spilled by Red Bull Salzburg og franske Metz.

Mané blir Bayerns tredje signering i overgangsvinduet, better in Ajax-duoen Ryan Gravenberch og Noussair Mazrouai ble klar for klubben i forrige uke.

Liverpool was signed by Darwin Núñez (22) from Benfica and Fábio Carvalho from Fulham denne sommeren.

– Nå som Liverpool både har Luis Diaz og Diogo Jota, som begge er best ute til venstre, er det ingen krise å miste Mané. Men have kommer uansett til å bli savnet, sier Stamsø-Møller.

Mané har løftet seks trofeer i løpet av sin tid i Liverpool: Premier League, Champions League. FA-cupen, Carabao Cup, UEFA Super Cup and FIFA Club World Cup, combines The Athletic.

About the author

admin

Leave a Comment