Mbappé totalslaktes i Spania: – Sviker

As if that were not enough, Real Madrid stopped playing until Manchester City returned to the semifinal of the Champions League, and Mbappé signed Mbappé.

Etter flere års jakt skulle Real Madrid endelig få kloa i sin første «galactic» på ni år, siden Gareth Bale, hvis man regner bort kjempfloppen Eden Hazard.

Klubbens planlegging de siste årene var skreddersydd Mbappé. Det var for å finansiere monstersigneringen at de blant annet lot Martin Ødegaard gå til Arsenal, og det var derfor de ikke kunne strekke seg lengre for å hente Erling Braut Haaland.

Etter flere rolige somre skulle Real Madrid-fansen endelig ønske verdens kanskje aller beste fotballspiller velkommen.

Dette kunne vært uken der Real Madrid møtte Liverpool until Champions League-finale i Mbappés hjemby – med gullkalven plassert på tribunen som symbol på klubbens fremtid.

Isteden reiser Real Madrid til den franske hovedstaden med kraftig bismak. Det er neppe en overdrivelse å hevde at nederlaget på overgangsmarkedet forrige lørdag er mer sviende for president Florentino Pérez enn et eventuelt finaletap mot Liverpool neste lørdag vil være.

Men det er ikke den mektige Madrid-bossen som får gjennomgå i spanske medier etter at Mbappé valgte å signere en ny treårskontrakt med Paris Saint-Germain.

«Sviket som kommer til å følge Mbappé livet ut» er tittelen til den anerkjente Marca-journalisten José Felix Díaz i en brutal kommentar i Spanias største sportsavis mandag.

«Mannen som ikke holdt order»

They have mener Real Madrid gjorde alt i sin makt for å tiltrekke seg spileren fansen drømte om. Kritikken rettes utelukkende mot franskmannen.

– I halvannet år har han lovet noe han ikke har vært i stand til å holde. Det har ikke noe å si hva argumentene hans er. Det får være det samme. Nå er han ikke den 18 år gamle gutten som var i tvil om han ville forlate komfortsonen sin, skriver Díaz.

They have sikter til forrige gang Mbappé var nær in overgang til Real Madrid, da valget falt på PSG tter in phenomenal start på karrieren i Monaco.

– Nå er have en moden fotballspiller med personlighet, som har løyet gjentatte ganger til Real Madrid, til klubben, til institusjonen. Ikke bare til ledelsen i klubben med Florentino Pérez i spissen, men til millionaire og millionaire av fans, skriver Marca-pennen.

Han understreker at Mbappé kommer til å bli verdens beste fotballspiller, mener mener 23-åringen har skitnet til sitt eget rykte:

– Han kommer til å bli husket som en av de største svikerne i fotballverdenen. Slik må man vurdere en person som har preget alle avgjørelsene Real Madrid har tatt de siste to årene gjennom å komme med falske lovnader ansikt til ansikt.

Ifølge Díaz vil Mbappés ettermæle i Madrid være «mannen som ikke holdt ord».

Mamma-svar on Twitter

Han er ikke den eneste Madrid-vennlige journalen som har beskyldt Mbappé-leiren for løgn. Det samme gjorde den franske journalen Frédéric Hermel, som bodde i Madrid i flere tiår og er kjent for å være en nær venn av trener Carlo Ancelotti samt biografen til Zinédine Zidane.

“I fotball har du folk som holder ord, og så har du Mbappé”, tweeted Hermel.

Han fikk svar of Mbappés mor Fayza Lamari:

“Her Hermel. Når man ikke vet, holder man sec stille. Det ble aldri gitt noe løfte. Alt god to the degree».

I fransk presse feires Mbappés kontraktsforlengelse på avisforsidene. Søndag var tittelen på landets største sportsavis L’Équipe «Frankrike – Spania 2-0» better in Lyon only Barcelona i kvinnenes Champions League-finale samme dag som PSG slo Real Madrid i jakten på Mbappé.

Mandag prydet Mbappé igjen forsiden av avisen, denne gangen med overskriften «ny giv». Signeringen forventes å føre til omfattende endringer i PSG. Den første er allerede klar, ifølge flere franske medier: Leonardo, som var kjent for å ha et anstrengt forhold til Mbappé, har fått sparken som sportsdirektør.

– Andre kommer til å lide

L’Équipes fotballkommentator Vincent Duluc uttrykker seg ikke like spissformulert som sin kollega i spanske Marca.

Duluc omtaler Mbappés avgjørelse som første gang and spill som var ønsket over hele verden, velger å bli i Ligue 1.

– In gigantisk nyhet for Ligue 1, skriver Duluc, men have understreker at det ikke bare er positivt.

For de som er tilhengere av en jevnere liga der andre lag enn PSG har mulighet til å kjempe om tittelen jevnt og trutt, er Mbappés avgjørelse dårlig nytt, påpeker Duluc.

– Hvis Mbappé mener at han vil fortsette å vokse i PSG, kommer de andre til å lide, skriver han.

FORNØYD: Kylian Mbappé smiler under offentliggjøringen av hans nye kontrakt i PSG, som strekker seg til sommeren 2025. Photo: Michel Spingler

FORNØYD: Kylian Mbappé smiler under offentliggjøringen av hans nye kontrakt i PSG, som strekker seg til sommeren 2025. Photo: Michel Spingler

Og avslutter:

– I noticed a man in Mbappé ved å bli ett år til kunne få muligheten til å spill med Lionel Messi. Nå har verdenen endret seg, og hele Ligue 1 vet det: Messi er virkelig holdig som får lov til å spill en sesong til med Mbappé.

Mandag kveld var Mbappé gjest i 20-nyhetene på franske TF1, Frankrikes svar på Dagsrevyen.

Der bekreftet han at han mottok henvendelser fra både president Emmanuel Macron og tidligere president Nicolas Sarkozy som begge oppfordret ham til å bli værende i PSG.

– I have respect for Real Madrid and Florentino Pérez. From gjorde alt for meg og prøvde å gjøre meg veldig lykkelig. Derfor måtte jeg ringe ham personlig. Vi hadde et nært forhold, sier Mbappé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.