Mercedes-AMG ONE er offisiell: – Nesten utrolig. Dette har kostet MYE penger

– Hei sjef! Vi er ganske gode i Formel 1 om dagen. Så vi skal ikke bare lage en Formel 1-bil, som kan være lovlig registrert og kjørt på offentlig vei.

Riktignok var det kanskje ikke akkurat slik en av verdens dyreste biler ble til. Men samtidig er det kanskje ikke så langt unna. For tanken er mildt sagt absurd.

Vi må skru klokken tilbake til 2017. Det var første gang at Mercedes og Lewis Hamilton selv viste en helt vill konseptbil: «Project One».

offisiell og godkjent

Vi snakker om en hyperbil fullpakket med Formel 1-teknologi. Drivlinjen og motoren er hentet direkte fra Mercedes’ Formel 1-gambling.

Siden introduksjonen i 2017 har AMG stått overfor et par utfordringer, blant annet knyttet til utslippskrav og lydmålinger. Bilen har vært lenge forsinket.

Men nå, mine damer og herrer…

Nå er AMG ONE endelig offisiell og godkjent. Bare hatten av og ønske noen av de tyngste bilene i verden har ønsket virkeligheten og 2022 velkommen.

Det er ingen tvil om at designet må leve opp til de spektakulære prestasjonene.

Det er ingen tvil om at designet må leve opp til de spektakulære prestasjonene.

Fem motorer – 1.063 hestekrefter

La oss komme rett til poenget: E PERFORMANCE hybriddrivlinjen til Mercedes-AMG ONE kommer rett fra Formel 1 og er utviklet i nært samarbeid med ekspertene hos Mercedes-AMG High Performance Powertrains.

Drivlinjen består av en turboladet bensinmotor og totalt fire elektriske motorer, hvorav en er integrert i turboladeren, en er installert direkte på forbrenningsmotoren, og de resterende to på førerens forhjul.

Forbrenningsmotoren er en elektrisk assistert turboladet 1,6-liters V6-bensinmotor, som i sin teknologi tilsvarer dagens Formel 1-kraftenhet.

Motoren er sentralt montert foran bakakselen og går opp til 11.000 omdreininger i minuttet! For størst mulig holdbarhet og for bruk av kommersiell bensin, holdes bensinmotoren bevisst under fartsgrensen til Formel 1-biler.

Elektrifiseringen av eksosturboladeren gir økt dreiemoment ved lave motorturtall. Dette øker også smidigheten og optimerer akselerasjonen. Selv når sjåføren tar foten fra gasspedalen, klarer teknologien å opprettholde ladetrykket til enhver tid. Dette sikrer kontinuerlig direkte respons.

Total effekt er vanvittige 1.063 hk. Kun bensinmotoren yter 574 hk, ved 9.000 o/min. Men du kan la motoren hyle opp til 11.000.

AMG ONE: en av de råeste og dyreste bilene i verden – én kjøper er fra Norge

Rattet er også tydelig inspirert av Formel 1.

Rattet er også tydelig inspirert av Formel 1.

ladbar hybrid

Kraften overføres til bakhjulene via en nyutviklet 7-trinns manuell girkasse for Mercedes-AMG ONE.

Girkassen er spesialdesignet for høy hastighet og dreiemomentkapasitet til den kraftige hybriddrivlinjen.

Det er her AMG ONE kan føle seg mest komfortabel, men bilen kan også kjøres på offentlig vei.

Det er her AMG ONE kan føle seg mest komfortabel, men bilen kan også kjøres på offentlig vei.

Girforhold er designet for å minimere kraftforskjellen etter et skift og for å holde forbrenningsmotoren i gang med høye hastigheter. Differensialsperren er integrert i girkassen.

AMGs sprø hyperbil er også en plug-in hybrid. Høyytelsesbatteriet har en kapasitet på 8,4 kWt og sørger for at du kan kjøre helelektrisk i opptil 18,1 kilometer.

0-300 km/t på 15 sekunder

Med over 1000 hk og en ekstremt effektiv girkasse, skiller den seg ikke ut for ytelsen.

Den klassiske sprinten fra 0 til 100 km/t er nesten en spøk for denne bilen, siden det føles som å gå. Men det spiller ingen rolle: 0-100 km/t går på 2,9 sekunder.

Mer imponerende er 0-200 og 0-300 km/t for å registrere henholdsvis 7 og 15,6 sekunder.

Maksimal hastighet: 352 km/t.

Det finnes bare to av disse i Norge.

Hvis du har denne bilen parkert utenfor huset ditt, så er du en av de heldige 275 i verden.

Hvis du har denne bilen parkert utenfor huset ditt, så er du en av de heldige 275 i verden.

Mer Formel 1…

Grunnlaget for de ekstreme kjøreegenskapene som AMG ONE kan vise til er den sterke og lette karbonfiberstrukturen.

Taket domineres av et luftinntak som motoren trekker inn frisk luft gjennom etter behov. Eksosrøret har en stor rund utløpsform og to små runde åpninger. Alle disse elementene er hentet direkte fra Formel 1-biler.

Race DRS (Drag Reduction System) kan aktiveres ved å trykke på en knapp i riktig kjøreprogram. Den bakre spoilerklaffen vil da trekkes helt inn og spjeldene lukkes.

Selv om dette reduserer marktrykket med 20 prosent, når Mercedes-AMG ONE høye hastigheter enda raskere. Denne teknologien er også hentet direkte fra Formel 1.

Absolutt ingenting er overlatt til tilfeldighetene her.

Absolutt ingenting er overlatt til tilfeldighetene her.

Juster alt fra hjulet

I det radikalt utformede racerhjulet er operasjonelle og funksjonelle elementer kombinert med originale racerbilkomponenter for å sikre sikker drift i ekstreme kjøresituasjoner.

Girskiftelyset vises øverst på rattet, som vanlig i racerbiler.

Rattet, som er flatt i topp og bunn, har integrert kollisjonspute. De to AMG-knappene integrert i rattet kan brukes til å aktivere ulike funksjoner uten å måtte ta hendene fra rattet. For eksempel kjøreprogrammene, AMG ni-trinns traction control, aktiveringen av DRS eller fjæringsinnstillingene.

Norge vant kampen om en ny superbil: To nordmenn er blant de heldige

Det har tatt tid, men her er det endelig godkjent og veilovlig.

Det har tatt tid, men her er det endelig godkjent og veilovlig.

– nesten utrolig

– Det meste er galskap med denne bilen. At Mercedes har fortalt GO å produsere det som i praksis er en Formel 1-bil på veien er vanvittig. Dette har definitivt kostet MYE penger. Mer enn 1.000 hk, 1,6-liters V6 ved 11.000 o/min, toppfart over 350 km/t… Det er nesten ikke til å tro at den er godkjent for bruk på offentlig vei, sier Broom-bilekspert Benny Christensen.

Det skal bygges totalt 275 eksemplarer av AMG ONE. Prisen er rundt 28 millioner kroner, før skatt.

En av de få heldige kundene vil også være fra Norge. Så får tiden vise om vi noen gang får se den ekstreme hyperbilen på norsk jord. Det er lov å vente.

Les AMG GT R Pro-testen her

AMG ONE er en av de mest teknologisk avanserte bilene Mercedes noen gang har bygget.

AMG ONE er en av de mest teknologisk avanserte bilene Mercedes noen gang har bygget.

Første sniktitt: Se AMG ONE-videoen her:

Leave a Reply

Your email address will not be published.