Mickelson-comeback denne uken – tjener nesten to milliarder

Da er det omsider bekreftet: Phil Mickelson y turneringscomeback i saudienes nye utbrytertour LIV Golf Invitational Series i London denne uken.

Av: Christian Dovle
Published: 07.06.22, kl. 6.54

Mickelson har vært koblet til den saudi-finansierte ligaen i lang tid, men stod ikke på den opprinnelige startlisten til den første LIV Golf-turneringen i London, som ble offentliggjort forrige uke.

Mandag kom imidlertid bekreftelsen på at han nå avslutter sin selvpålagte pause i kjølvannet av hans oppsiktsvekkende uttalelser tidligere i vinter. Det gjorde at han gikk glipp av årets to første majorer, The Masters og forrige ukes PGA Championship, hvor han var regjerende mester.

Les også: Johnson sjokkerer med Saudi-overgang: – For fristende mulighet til å la gå fra meg

Mickelson skriver på Twitter:

«Først og fremst ønsker jeg igjen å beklage til alle menneskene jeg fornærmet og såret med mine kommentarer for noen måneder siden. Jeg har sagt og gjort flere feil i karrieren min, og det har vært ydmykende å ta en pause vekk fra alt og bedrive selvransakelse. Jeg må begynne å prioritere menneskene jeg elsker høyest og jobbe for å bli en bedre versjon av meg selv. Jeg har brukt denne tiden med Amy (kona, journ. anm.) og dem jeg elsker. Jeg har vært engasjert i terapi og føler meg sunn og fredfull. Jeg innser at jeg har lang vei å gå, men jeg omfavner arbeidet jeg har foran meg.

Jeg er klar for å komme tilbake til sporten jeg elsker, men etter 32 år er denne veien en frisk start, en vei som er spennende for meg på dette steget i karrieren min, og som åpenbart er transformerende, ikke bare for meg selv, men idelt sett for golfsporten og mine kollegaer. Jeg elsker også det progressive format og tror det vil bli spennende for fansen. Like viktig er det at det innebærer balanse og gjør det mulig for meg å fokusere på en sunnere tilnærming til livet på og utenfor banen. Jeg er utrolig takknemlig for hva denne sporten og PGA Tour har gitt meg. Jeg liker å tro at jeg har gitt tilbake også, men nå gleder jeg meg til denne nye muligheten.

Jeg er henrykt over å begynne med LIV Golf, og jeg er takknemlig for alle som er involved. Jeg har også planer om å spill majorturneringene. Jeg er fullstendig klar over og respekterer at noen kanskje er uenige i denne avgjørelsen og har sterke meninger, og jeg har forståelse for det. Jeg har fått en fornyet entusiasme for golfen. Jeg er utrolig takknemlig for støtten fra fansene mine, samarbeidspartnerne, venner, kollegaer, og jeg håper at over tid vil disse følelsene og forholdene vedvare.”

(Artikkelen fortsetter below)

Mickelson er en av 15 PGA Tour-spillere som fikk avslått sine søknader om fritak fra PGA Touren om å spill i LIV Golf-turneringen i London. Bajo forge ukes Memorial Tournament i Ohio gjentok PGA Tour sitt budskap om at alle spillage som ikke respekterer den avslåtte søknaden og spillage i LIV Golf-turneringen likevel, kan vente seg sanksjoner.

Selv om Mickelsons pressemelding på mange måter kan tolkes som et farvel til PGA-touren, skriver Sports Illustrated in Michaelson ikke har sagt fra seg sitt medlemskap på PGA-touren, slik Kevin Na gjorde i helgen.

Flere amerikanske medier melder at Mickelson tjener 200 million dollar på avtalen, cirka 1.9 milliarder kroner med dagens kurs. I tillegg har alle de åtte LIV Golf-turneringene ekstreme premiepotter, til tross for at kun 15 av verdens 150 beste spreadere (foreløpig) er med i åpningsturneringen i London, som slår i gang 9. juni.

Tidligere denne uken avslørte LIV Golf-sjef Greg Norman at Tiger Woods had a takeover nei til et “høyt nisifret dollarbeløp” for å gjøre som Mickelson.

Les også: Saudi Arabia erobrer golfsporten: Dette bør du viteLeave a Reply

Your email address will not be published.