“Mina og meg” – Jeg er ingen superpappa

Femåringen Mina Read impose you stort da hun og pappa Alexander Read (40) i fjor, the ut på in 24 dager lang tur fra Vardø til Alta – med ski på beina.

Nå er det lillesøster Lilje Olavas tur til å bli med på ferden, og denne gangen skal de krysse Langsua nasjonalpark på langs, og vandre inn til porten av Jotunheimen.

Dette er en tur på rundt 150 kilometer, og som strekker seg over 17 dager. Sesongen, som sendes på TV 2 til høsten, har fått tittelen «Mina, Lilje og meg».

DADDY: «Mina og meg» har vært en suksess på TV 2, men flere har i different kommentarfelt påpekt sin undring over at Alexander Read kalles «daddy» av datteren. Dette er grunnen. Video: Rød Løper
see more

Gode ​​dager, og mindre gode dager

Fjorårets seersuksess “Mina og meg”, var nominert i kategorien “Beste karakterdrevne dokumentarserie” under årets Gullruten-utdeling i Bergen, side om side med “Märtha”, “Team Ingebrigtsen” og “Hodet i klemme”. På den røde løperen to Gullruten ble det også kjent in Alexander Read skal bli trebarnspappa.

KK møtte pappa Alexander i forbindelse med nominasjonslansering, og det var en stolt kommende trebarnsfar som representerte familien Read.

UT PÅ TUR: Pappa Alexander med døtrene Mina og Lilje Olava.  Photo: Private

UT PÅ TUR: Pappa Alexander med døtrene Mina og Lilje Olava. Photo: Private
see more

På spørsmål om hva det er han tror har gjort at programt fenger så mange av TV-seerne, svarer han nærheten og ærligheten de forhåpentligvis viser gjennom TV-skjermen.

– Og de små øyeblikkene i mellom, og ikke turen i seg selv, som vi hele tiden har vært bevisst på å fange. Det føler jeg at Teddy TV har vært gode til å få frem, sier han til KK.

PREMIERE: Mina og pappa Alexander drar på ekspedisjon på Finnmarksvidda for å finne turmagien i TV 2-seren «Mina og meg». Video: Television 2
see more

Han gleder seg nå til å vise frem både de gode dagene, og de mindre gode dagene, og alt det som skjer mellom ham og døtrene på ferden.

– Det ble jo en litt annerledes tur, para nå var lillesøster med. Da har man plutselig en treåring og en seksåring å skulle passe på.

– Hvordan var det å ha med seg to barn på tur, kontra «bare» ett?

Alexander read.

– Nei, det ble jo en heisatur, kan man si! Lilje er jo tre år, og da står det i stillingsbeskrivelsen hennes at hun skal være urasjonell og klikke i tide og utide over de rareste ting. Det er en del av pakka, det.

SKRENT: Det ble dramatisk i in the episode av «Mina og meg». Video: Television 2
see more

Ikke alt gikk på skinner

Han erkjenner and det var stunder på turen som ikke gikk på skinner.

– Men sånn er det jo i livet ellers, og det er noe jeg er opptatt av å få kommunisert ut gjennom TV-skjermen, at det å være på tur ikke bare er en dans på roser, hverken med eller uten barn.

GRAVID: Alexander Read fra TV-programmet «Mina og meg» kunne dele en gladnyhet før Gullruten-showet startet.
see more

Alexander fremstår som in «superpappa» på TV-skjermen, og mange seere har latt sec fascinere av pågangsmotet og utholdenheten hans på tur alene med et lite barn.

STERK TRIO: Mina gikk på ski, mens Lilje Olava vekslet på ski og pulk.  Photo: Private

STERK TRIO: Mina gikk på ski, mens Lilje Olava vekslet på ski og pulk. Photo: Private
see more

Men han fnyser når vi spør om han betrakter seg selv som en «superpappa».

– På ingen måte. Jeg er ikke noe bedre enn noen andre!

Alexander trekker frem en noe av fordelen for ham, er en de er i fjellet.

Vannskrekk: «71 grader nord»-deltaker Safari Shabani er livredd for vann. Da var det bra han hadde Jon Almaas med sec på tur. Video: Discovery+
see more

– Det er min aller beste lekeplass, og jeg vet ikke om noe annet sted hvor jeg har det bedre. Det gjør at jeg forhåpentligvis blir en litt bedre versjon av meg selv.

Dessuten er det ifølge Read mass turforberedelser mange måneder i forveien, både mentalt og logistikkmessig, som gjør at man er bedre rustet når man legger ut på tur.

– Det er en setting hvor materielle ting får mindre fokus enn i hverdagen. Det viktigste er å være sammen. Konteksten og rammen der oppe, i verdens beste lekeplass, gjør at det blir lettere å være en god versjon av seg selv som forelder.

TATT PÅ SENGA: Elisa Røtterud skjønte lite da hennes partner Thomas Alsgaard «snappet» bass en tur i «71 grader nord – team». Video: Rød Løper/Discovery+
see more

– Hva når savnet etter mamma blir for stort, eller barna er lei av å være på tur?

– Savnet etter mamma var der, og så får det den plassen den trenger når det skjer. Det er en veldig fin anledning til å snakke om savn, som en veldig naturlig del av følelsesregisteret til oss mennesker.

Skape robust mennesker

Han ser på det som en fin mulighet, når det butter litt imot, å kunne snakke ut om det med barna.

– Forhåpentligvis på en god måte, sånn at vi alle tre kan lære litt av det. På den måten er jeg med på å skape litt mer robuste mennesker, som står støtt i eget liv etter hvert som de vokser opp, sier han med et smil.

– Hvordan har dynamikken mellom lillesøster og storesøster vært på tur?

– Jeg vil ikke røpe for mye, men jeg kan si at de hadde, som hjemme, veldig stor glede av hverandre!

Dette med dynamikken mellom storesøster Mina og lillesøster Lilje Olava er noe pappa Alexander gleder seg spesielt til å se selv, med egne øyne.

BARN«Sommerhytta»-paret Lina og Eldan planlegger å få barn i nærmeste fremtid. Video: Steffen Pettersen/TV 2
see more

– Jeg satte nemlig opp et kamera, og gikk litt unna dem og gjorde andre ting, mens de holdt på med sitt. Jeg gleder meg veldig til å se noe av den helt nakne og ærlige dynamikken mellom disse små menneskene, uten at hverken Kristin eller jeg er til stede.

– Hva tar du med deg av lærdom fra første tur, på denne turen?

– Bruke så lite energi som mulig på de kjedelige voksentingene oppi det voksenhodet mitt, og så mye energi jeg kan tillate inn i Mina og nå også Lilje Olavas verden!

BARN: Per Gunvald Haugen og Karianne Wahlstrøm, kjent fra “Farmen”, har blitt samboere og snakker om barn. Video: Se og Hør
see more

“Mina, Lilje og meg” is sent to TV 2 and TV 2 Play til høsten.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Slaktes: – Helt uakseptabelt

Leave a Reply

Your email address will not be published.