Mourinho kan bli den neste PSG-manageren:

Mauricio Pochettinos tid i Paris Saint-Germain er etter alle solemerker over, etter en skuffende sesong hvor laget røk ut i 8-delsfinalen i Champions League.

Den velinformerte journalen Fabrizio Romano skriver på sin Twitter-konto at det kun er snakk om dager for PSG annonserer argentinerens avgang. Det får han støtte i fra Robin Haugen, som kommeterer Ligue 1 for Direktesport.

– Ha, jeg tror han er ferdig. Det har vært en dårlig skjult hemmelighet lenge at Pochettino kommer til å få sparken, sier Haugen til Nettavisen.

Selv om Pochettino ikke har fått sparken enda, så blir det allerede spekulert kraftig i hvem som vil bli hans arvtaker. Skal man tro bookmakerne så er det tre som kjemper om jobben – Christophe Galtier, Zinedine Zidane and Jose Mourinho.

Hør ukens episode av Sesongkortet her:

– In finger til alle kritikerne hans

Jose Mourinho did not play in the Europa League with Roma, and he had no problem playing in Italy. Haugen tror likevel at et tilbud om å bli hovedtrener for PSG vil være for godt til å takke nei til for Mourinho.

– Jeg tror in Mourinho selv har veldig lyst på jobben i PSG, selv om han er elsket i Roma. Tidligere i karrieren hans så har han vunnet serien i Portugal, England, Italia og Spania, og i PSG vet han at han kan vinne den der og, forteller Haugen.

In annen viktig grunn til at Haugen tror Mourinho har lyst på jobben er muligheten til å gjøre det ingen av forgjengerne hans klarte – å vine Champions League.

– Mourinho elsker jo den offerrollen. Hadde han klart å vinne Champions League med PSG så ville det vært en finger til alle kritikerne hans.

Til tross for at det ligger et enormt potensiale i et samarbeid mellom Mourinho og PSG, så trekker Haugen frem PSG-spillernes store egoer som noe som kan by på utfordring for Mourinho.

– Han er et ganske stort ego han og, så det kan fort føre til kontroverser i en allerede turbulent garderobe. Spillestilmessig er jeg også usikker på om det er en god match, med det offensive arsenalet som PSG har.

Les også: Solbakken hyller Norges nylige prestasjoner: – En barriere som er brutt

Mener Zidane is the best alternative

Den nåværende Nice-treneren Christophe Galtier har også blitt koblet hyppig til PSG. Galtier jobbet tidligere med PSGs nyansatte fotballdirektør Luis Campos i Lille, hvor de vant Ligue 1-tittelen sammen.

Haugen forteller in Galtier er meget aktuell para jobben, men stiller spørsmålstegn ved hans manglende erfaring fra europeiske turneringer.

In han derimot ikke stiller spørsmålstegn ved er Zinedine Zidane, til tross for at han har en fortid hos PSGs rivaler Marseille.

– Jeg mener in Zidane er det better alternative. Han har erfaring med å vinne Champions League, og har tidligere vist at han kan behandle stjerner med store personligheter.

Selv om han mener en Zidane ville vært det beste Alternat for PSG, så stiller han spørsmålstegn ved om Zidane selv føler at PSG vil være det Beste Alternat for han.

– Det virker som at han vegrer seg veldig. Jeg tror alt kaoset i og rundt PSG er grunnen til at Zidane sitter på gjerdet, i tillegg til at han kanskje sikler på landslagsjobben som blir tilgjengelig når Deschamps gir seg, sier Haugen.

Les også: Kristoffersen: – Folk tror kanskje det er behagelig å være alene, men det er stikk motsatt

New signing for PSG

Luis Campos har nylig blitt ansatt som fotballdirektør i PSG, og tar over jobben etter brasilianske Leonardo. Haugen mener at dette er et tegn på at PSG vil forsøke å gå i en annen retning, hvor de med en ny overgangsstrategi skal forsøke å bygge et lag rundt en kjerne av franske spillre.

– Det er en veldig god signing, som jeg har veldig troen på. Det har vært snakk om at Mbappe var drivkraften bak å få Campos til klubben, forteller Haugen til Nettavisen.

Mbappe jobbet sammen med Campos i Monaco, og skal ha vært veldig fornøyd med måten han jobbet på. Stjernen, som nylig signerte en ny kontrakt med klubben, vil ventelig håpe på at Campos kan hjelpe PSG mot å endelig kunne løfte det etterlengtede Champions League-trofeet. Om de skal få til det mener Haugen at spesielt en ting bør prioriteres.

– Harmoni er nøkkelordet – både blant spill og i klubben. Det har vært mye usikkerhet rundt kontraktssituasjonene til Mbappe og Pochettino, noe som har ført til misnøye blant fansen, sier Haugen, og legger til:

– Men nå som det er bekreftet at det beholder Mbappe, så kan de starte prosessen med å bygge opp laget rundt en fransk leder.

Les også: Strandberg ut mot Milošević: – Han blir pissa på

Leave a Reply

Your email address will not be published.