Technology

Nå er bruktbilmarkedet hett

Written by admin

Du tror kanskje at sommermånedene er stille på bruktbilmarkedet. At de fleste er på ferie, prioriterer å være sammen med familie og venner eller rett og slett kobler av og gjør andre ting.

Dette er tydeligvis ikke tilfelle.

– Nei, absolutt ikke hos oss uansett. Her er det full gass.

Det sier Espen Hovde, direktør for bruktbilsalg i Birger N. Haug. En kjede som har åtte butikker, inkludert to bruktbilutsalg, i stor-Oslo-området. De selger totalt åtte forskjellige merker nye biler og selger også flere forskjellige brukte biler i alle prisklasser.

Juli-flyttingen

– Etter en litt forsiktig start på året er det nå skikkelig fart i bruktbilmarkedet. Både juni og juli, som det bare er noen få dager igjen av, vil komme veldig godt med. Det vi kaller julibevegelsen har virkelig startet i år.

– Så det at juli er «tørr» på bruktbilmarkedet om sommeren, er det ikke?

– Hehe. Nei, han gjør det ikke. Leverandørene våre har holdt ut og gjort en veldig god jobb, svarer Hovde.

Feriepenger pluss godt vær tilsvarer ny bil, mener Espen Hovde, direktør for bruktbilsalg i Birger N. Haug.  Nå er det brukte elbiler som brukes.

Feriepenger pluss godt vær tilsvarer ny bil, mener Espen Hovde, direktør for bruktbilsalg i Birger N. Haug. Nå er det brukte elbiler som brukes.

– Hva skjer. Er det bruktbilturister som kommer og kjøper billige biler og tar dem med hjem?

– De finnes nok fortsatt, men i ganske liten grad nå, mener Hovde.

– Før i tiden kom folk ofte nordfra og kjøpte bil sør i Norge. Det kunne vært penger å tjene på det for en del år siden. Slik er det ikke lenger, i hvert fall ikke i samme grad. Internett har gjort verden mindre, og prisene er satt mer basert på alder, kjørelengde og generell tilstand, heller enn hvor i landet bilen befinner seg. Men utvalget av biler er naturlig nok høyere i området der det bor flest. Jeg tror mer på teorien om: Feriepenger pluss godt vær = kjøp av brukte biler, forklarer han.

Les også: Nå kan du også få utsalgspriser på bruktbiler

populære elbiler

Det er spesielt én type bil som er spesielt populær på bruktbilmarkedet i disse dager. Det vil si de nyeste elbilene.

Det er alt annet enn stille i bruktbilforretninger over hele landet denne tiden av året.

Det er alt annet enn stille i bruktbilforretninger over hele landet denne tiden av året.

– Ja, og dette er relativt nytt. Vi har selvfølgelig også solgt brukte elbiler tidligere. Men i år har det virkelig tatt av. En nyere brukt elbil kommer så vidt gjennom portene før den formelt blir tilbakekalt. Vi har ikke opplevd kampen, men så er det gøy.

– Hvordan påvirker dette prisene?

– Akkurat nå ligger de høyt for de nyeste og mest oppdaterte elbilene.

– For høy?

– Det er tilbud og etterspørsel som fortsatt regulerer kjøp og salg, enten det er av ved til vinteren eller av brukte biler. Det er liten vits i å gi store rabatter eller senke prisen på en vare som kundene står i kø for å kjøpe. Det betyr at prisene fortsatt er veldig gode.

Etterspørselen etter nyere elbiler er så stor at Birger N. Haug også importerer en del brukte biler for å møte den enorme etterspørselen.

Leveringssituasjonen for nye elbiler påvirker naturligvis markedet her. Sammen med at utvalget har blitt større, også på bruktmarkedet. I tillegg begynner mange biler nå å få god rekkevidde og den generelle skepsisen til biltypen er i ferd med å forsvinne.

– Av rundt tre millioner biler i Norge er rundt 500.000 av disse nå elektriske. Det merkes selvfølgelig på bruktbilmarkedet, sier Hovde.

Les også: Han var storselger i Norge; nå er det lenge siden vi kunne kjøpe den.

stabilt marked

Ganske sikker på at drastiske økninger i drivstoffpriser også spiller en rolle. En elbil som Hyundai Ioniq 5 har et oppgitt energiforbruk på 14,7 kWh. Dette gir en ladekostnad (lading hjemme) på rundt 1,70 kroner per mil. (Tall fra Tibber.no)

Hyundai Ioniq5 er en av de nye bilene det er lang ventetid på, og som er veldig lett å selge på bruktbilmarkedet.

Hyundai Ioniq5 er en av de nye bilene det er lang ventetid på, og som er veldig lett å selge på bruktbilmarkedet.

En dieselbil med et forbruk på 0,65 l/mil, med en drivstoffpris på 25 kroner per liter, vil ha en drivstoffkostnad på 16,25 kroner per mil. Forskjellen er til å ta og føle på.

Alt tyder på at levekostnadene for nordmenn vil øke i nær fremtid. Bruktbildirektøren tror ikke vi har så mye å si om det.

– Jeg tror at den generelle kjøpekraften til nordmenn er og vil fortsette å være sterk. Det vil trolig treffe andre markeder først som hytter, båter og sannsynligvis nybilmarkedet. Erfaring viser at bruktbilmarkedet er mer stabilt og mindre følsomt. Jeg ser ikke at etterspørselen etter brukte elbiler går nevneverdig langsommere. Til det er etterspørselen og markedsmomentumet for stort, avslutter Hovde.

Les også: Norges bestselger – nå snart borte

Denne saken ble først publisert den broom.no.

About the author

admin

Leave a Comment