Sports

«Nå er det bare å betale – eller gå videre»

Written by admin

Av: Anders Zerener, UWP’er og tidligere united.no-journalist


Det var lenge før sommervinduet i det hele åpnet, en jeg sendte united.no-journalist, Eivind Brennhovd Holth, en sms. Ryktene om at Frenkie de Jong kunne bli United-spiller neste sesong hadde akkurat begynt å versere, og jeg skrev noe som at hvis den overgangen skjer, så ville jeg skrive en kommentar.

Det var en melding senti i en slags gledesrus, mens ordene jeg nå skriver ned på papir bærer preg av frustrasjon.

Siden den gang, har United-supportere blitt oppdatert på hver minste lille detalj i denne overgangen. Alt fra at FDJ i utgangspunktet ønsket ø bli i Barcelona (alltid et godt utgangspunkt for en overgang), ymse møter i Barcelona og Manchester, et garderobeskap som skal ha blitt ryddet ut, og intetsigende kommentarer fra spillren selv i landslagssammenheng.

I det jeg skriver dette, skylder Barcelona angivelig på La Liga for at de er vanskelige i forhandlingene, og klubbene skal være drøye ti millioner euro unna hverandre i rushing. Jeg mistenker at det vil komme langt flere oppdateringer fortløpende – før United får servert sin nye sjef – Erik ten Hag, sin nye spill.

I mellomtiden har selvfølgelig Uniteds rivaler, både de over og under, forsterket seg tidlig i vinduet.

Jeg er klar en Uniteds forhandlingsposisjon skiller seg fra mange. Jeg er klar over at klubbnavnet ofte kastet inn i miksen av agentr, eller andre deliverrte, rundt overganger. Jeg vet at de siste siste årene med stort gjennomtrekk av managere ikke har hjulpet situasjonen.

Men jeg vet også at Erik ten Hag vil ha Frenkie de Jong. Etter alt å dømme er midtbaneeleganten øverst på ønskelista, og en enormt viktig brikke i en (enormous) renoveringsjobb han nå har tatt på seg.

Slik jeg forstår situasjonen, vil FDJ-overgangen utløse en slags dominoeffekt for United på overgangsmarkedet. De pleier å gjøre de største kjøpene sine i første halvdel av juli måned. Det mener jeg ikke er godt nok – slik klubbens situasjon er i dag.

Det handler om å gjøre in huge jobb litt lettere. Hvis United nå igjen reiser på sommerturné uten en avklaring på FDJ – og de andre spillen klubben angivelig jakter – be oppgaven allerede unødvendig komplisert ut.

UNITED SUPPORTER: Anders Zerener er med i United We Podkast-panelet and har tidligere vært journalist from united.no.

Alt tyder på at Erik ten Hag er en trener med en plan, en god trener, med et system hvor han trenger tydelige roller. Dette er den viktigste. Midtbanen. Frenkie de Jong burde ikke vært i nærheten av aktuell for United, men have er tilsynelatende det. Antageligvis på grunn av sin tidligere sjef i Ajax. Og vi sitter rundt fast forhandlingsbordet over noen millionaire?

Da hjelper det lite en Richard Arnold tusler ned til den lokale puben for å gå i dialog med hissige supportere. For all del, det skader ikke, men hvor reelle var tingene han sa? Handlet det mest om å unngå sinte supportere på dørstokken?

United har penger på bok, og skal selvsagt ikke la seg herse med av en klubb i økonomisk krise, men på et tidspunkt må man i så fall si at «nok er nok». Disse tilsynelatende endeløse forhandlingene er etter hvert blittonymt med United på overgangsmarkedet, noe aktører i bransjen selvsagt legger merke til.

Jeg er rimelig sikker på at FDJ spiller på Old Trafford neste sesong. Den oppfatningen deles også av United-kilder, og jeg er rimelig sikker på at det er følelsen også i Barcelona.

Da er det bare å betale. Eller gå videre. Dette er en helt avgjørende sommer – og start på noe spennende – for Manchester United. Bare få på plass den første byggesteinen nå, så kan arbeidet virkelig begynne.

FC Barcelona vs Arsenal - Pre-season friendly
BYE? Kommer Frenkie de Jong til å signere for United…?

About the author

admin

Leave a Comment