Technology

Nå får du det for en liten forandring

Written by admin

Hva får du egentlig av en bruktbil fra 25 000 til 100 000 kroner? Vi i Broom ser nærmere på dette.

Vi har samlet en haug med typiske billige biler og gir deg våre beste råd: hva du trenger å vite om dem, hva fordeler og ulemper er, og sist men ikke minst: hva du bør passe på.

Denne gangen er bilen andre generasjon Volvo V70. Den første var forresten en oppgradert 850 som ble omdøpt til V70 i 1996. Så det er ikke en ny bil. Men da den nye V70 ble lansert i 2000, snakket vi om en ny bil fra innsiden og ut.

Dette var også en veldig viktig modell. Den ble utviklet på slutten av 1990-tallet, da Volvo slet med å holde tritt med konkurrentene. Den tyske fetteren hadde tatt en meget sterk posisjon, samtidig som Volkswagen startet en voldsom offensiv. Flere japanske merker var også problematiske. Volvo var en liten bilprodusent, med begrensede ressurser. Nå ble det veldig synlig at det var vanskelig å stå på egne bein.

Resultatet var at Ford i 1999 gikk inn og kjøpte selskapet. På dette tidspunktet var den nye V70 nesten ferdig utviklet. Dermed ble det også det mange beskriver som en av de siste «ekte» Volvoene.

Den var også ekte på den måten at V70 var en klassisk Volvo pickup. Firkantet utforming for best mulig plassutnyttelse, mange praktiske løsninger og ikke minst: Meget høy grad av sikkerhet.

Volvo ga også ut S70 sedan-versjonen og den forhøyede V70 XC/XC70. Sistnevnte ble en stor suksess på det norske markedet.

Sikkerhet var viktig for Volvo, her viser de sikkerhet og anleggsutstyr på V70.

Sikkerhet var viktig for Volvo, her viser de sikkerhet og anleggsutstyr på V70.

Hva du bør vite om Volvo V70

På begynnelsen av 2000-tallet var dette en drømmebil for mange norske familier. V70 var også en litt klasseløs bil. Prisene luktet premium, det samme gjorde interiøret. Men samtidig var det noe solid og populært med V70. Der naboer som satte sin ære i BMW eller Mercedes kunne få stygge, misunnelige blikk, var det som regel helt inn for å komme med en ny V70.

Lengden på 4,70 gir gode plassforhold. Karosseriformen lar deg også stable store mengder bagasje bak. Volvo var gode på alt fra sikkerhetsnett til kroker for oppheng av handleposer. Interiøret så ikke bare bra ut, det var også veldig gjennomtenkt.

Volvo hadde lenge vært gode på sikkerhet og rotet ikke med V70 heller. Karosseriet var betydelig stivere enn bilen den erstattet. Det er også mye sikkerhetsutstyr her. Du vil ha vanskelig for å finne en mer kollisjonssikker bil fra dette tidspunktet.

Kjøremessig er dette veldig som forventet. Her er det fokus på komfort og trygge kjøreegenskaper. Her skiller V70 seg vesentlig fra BMW- og Audi-modellene fra samme tid. Men for målgruppen var det definitivt riktig.

Motorutvalget var preget av at Volvo var en liten bilprodusent og ikke hadde ubegrensede ressurser til å henge med på dette området. En 2-liters D5 dieselmotor med 163 hestekrefter var veldig vanlig her hjemme. Det er nok, men ikke mye mer.

En god del biler har en 2-liters bensinmotor med 179 hestekrefter. Ganske imponerende effekt på den tiden, men ikke mer enn den ganske tunge bilen burde ha heller. Denne motoren var også ganske tørst.

Klassikeren vil gå opp i pris, men det er et par ting å huske på

I dag er det foreldet, men på begynnelsen av 2000-tallet var dette dystre problemer.

I dag er det foreldet, men på begynnelsen av 2000-tallet var dette dystre problemer.

Hva må du betale?

Hvor billig vil du ha den? Hvis det du ser etter fremfor alt annet er en rimelig lastebil for pengene, trenger du ikke lete lenger. Det er et stort utvalg av biler til salgs i Norge og prisene starter, som ofte, opp til ulykkesdepositumet.

De verste bilene er heller ikke verdt mer. En titt på bruktbilmarkedet avslører annonser der det øverste bildet viser en bil med åpen panser. Flere andre skiller seg ut med ekstremt dårlige bilder, selv for bruktbilannonser. Det er tydeligvis mange her som synes det ikke hjelper å bruke tid på dette uansett.

Du får en kjørbar bil fra rundt 10.000 kroner, men det er også vanligvis bare kort tid til neste EU-kontroll. Det er nok grunner til å tro at selgeren ikke har sett frem til det …

Forresten, noen mennesker er også ganske optimistiske om dette: i en av annonsene som er tilgjengelig nå, lister selgeren opp en solid liste over ting som ikke stemmer og ender slik:

Men dette bør fikses for å fikse det slik at det også går gjennom neste EU-inspeksjon.

Er du hobbymekaniker og ønsker deg en V70 som trenger MYE arbeid og stell, er det i hvert fall ikke noe problem å finne relevante biler!

Går det opp til 30.000 kroner, begynner det å bli mer aktuelle kopier. Her er det også mye å velge mellom. Generelt har mange biler kommet langt. Det er ikke nødvendigvis så skummelt, men det er selvfølgelig veldig viktig at bilen da følges opp og eventuelle slitte deler skiftes.

For rundt 50.000 kroner kan du få biler som har kjørt mindre enn 200.000 kilometer og har en ganske fullstendig servicehistorikk. Mange eiere har tydeligvis tatt godt vare på bilene sine. Det er heller ikke uvanlig å finne 15 år gamle eksemplarer med bare en eller to eiere. De fleste Volvo-kjøpere er kjent som en trygghetssøkende gjeng. Så du bytter ikke bil annethvert år!

For opptil 100 000 kroner får du de beste eksemplarene på bruktmarkedet. Men det er også biler av tredje generasjon som kom i 2008. Ikke så mye som en «ekte» Volvo, men samtidig er det en klart mer moderne bil.

Terje reddet Volvoen i siste øyeblikk

Den aktive livsstilen var ofte noe mange av eierne hadde, eller i det minste ønsket å påpeke at de hadde...

Den aktive livsstilen var ofte noe mange av eierne hadde, eller i det minste ønsket å påpeke at de hadde…

Hvem kjøpte den som ny?

Volvo, villa og vovse ble snart et konsept i Sverige. Den kan trolig trygt overføres til Norge. De som kjøpte denne nye bilen var generelt familier med litt over gjennomsnittet gode råd. De ønsket seg en stor, trygg familiebil med plass til de to barna og en engelsk setter i bagasjerommet.

Familier pleide å være andre og tredje eiere også. Så endte mange opp som ungdomsbiler etter det. Mange av dem har for lengst overnattet hos en vrakmann.

I tillegg til

Stort, praktisk og trygt.

Mindre

Sterk og begynner å bli eldre.

Hvor ille kan det bli?

Kjøper du en av de rimeligere bilene, er det nok like greit å starte nedtellingen til neste EU-kontroll med en gang. Har du bil etter det? Det er nok ikke trygt i det hele tatt.

De eldste eksemplarene har altså passert 20 år, ofte har de også gått veldig langt. Derfor er de statistisk og i de fleste andre henseender modne for ødeleggelse. Enten du liker det eller ikke.

Hvis du skal gjøre et rimelig trygt kjøp, bør du legge ned mellom 30 000 og 50 000 kroner. Da er det også viktig å nøye sjekke historikken til bilen. Som alltid er det viktig å ha en mest mulig omfattende servicebrosjyre. Det er heller ingen ulempe om det har vært en eller to eiere, og ikke 18.

Dette er ganske enkle biler å skru på. Mange eiere som er litt nevenyttige har også tatt godt vare på seg selv. Å kjøpe fra en av dem trenger heller ikke være dumt.

– Den første turen i V70 var magisk!

Romslig og praktisk interiør, her gjorde Volvo en god jobb.

Romslig og praktisk interiør, her gjorde Volvo en god jobb.

Hva synes eierne?

Hos Broom har vi spurt eiere hva de synes om deres V70 av denne generasjonen. Opptil 72 har svart og gitt en vurdering. Klikk her for å finne ut hva de betyr:

Forstår du hvorfor Alf Kristian elsker Volvoen sin?

Hvor god er Volvo V70 som bruktbil? Se mer i følgende video:

d

About the author

admin

Leave a Comment