Nå sier Elon Musk at Twitter har mange ganger flere falske kontoer enn selskapet hevder, og krever bevis fra sjefen: «Avtalen kan ikke gå videre før det»

Sagaen om oppkjøpet av Twitter av Tesla-sjefen Elon Musk fortsetter og påvirker både avisenes forsider og aksjekursene.

Etter å ha jobbet dag og natt for å inngå en avtale om å kjøpe sosiale medier for 400 milliarder kroner, slapp Musk tilsynelatende ut. De siste dagene har Twitters pris stupt etter at Teslas sjef satte avtalen på «pause» og begynte å undersøke hvor mange av Twitters registrerte brukere som er automatiserte spamkontoer, såkalte «bots».

Tirsdag morgen norsk tid var Musk tilbake på Twitter, og kommenterte en nyhet fra det Tesla-vennlige nettstedet Teslarati, som skrev at Musk muligens var ute etter en lavere pris, da anslagsvis 20 prosent av Twitter-kontoene er falske. .

Det reelle tallet kan være enda høyere, hevder Musk nå.

«Tilbudet mitt var basert på det faktum at Twitters rapporter til finansmyndighetene var korrekte», skrev han på Twitter og hevdet at plattformens sjef nekter å fremlegge bevis for selskapets egne estimater om at mindre enn fem prosent av kontoene er falske. .

«Denne avtalen kan ikke fortsette før da», skriver Musk.

Ny pris?

Twitter-oppkjøpet ville vært et av de største i historien hvis det hadde gått gjennom Musks opprinnelige bud, men fredag ​​såret Tesla-sjefen tvil om oppkjøpet for første gang da han sa: informert om at avtalen er suspendertveldig passende i en Twitter-melding.

Musks nye nyanser førte til at Twitters andel falt mer enn ni prosent fredag ​​og ytterligere åtte prosent mandag. Aksjene i Tesla, som Musk har brukt for å sikre lån han ville bruke til å kjøpe Twitter, har falt mer enn 26 prosent siden planene ble kjent.

På en teknologikonferanse i Miami mandag hevdet Musk at spam og falske kontoer utgjør minst 20 prosent av Twitter-kontoene. Mange spekulerer i at Musk prøver å underby prisen på Twitter-oppkjøpet, og ifølge Bloomberg hevdet Musk selv at han ikke var det. “Ikke aktuelt” for å inngå en avtale til lavere pris.

Den fremtredende aktivistinvestoren og såkalte “shortselgeren” Hindenburg Research har veddet mot Twitter-aksjen, og hevdet at Musk kan befale en lavere pris. Dette er fordi teknologiaksjene har falt dramatisk siden avtalen ble signert, og faktisk er han den eneste som er villig til å kjøpe selskapet til en anstendig pris.

Nåværende Twitter-sjef Parag Agrawal tok til Twitter mandag for å tilbakevise Musks anklager om falske kontorer på plattformen.

– La oss snakke spam. Og la oss gjøre det i lys av data, fakta og kontekst, skriver Agrawal på Twitter før han fortsetter med en rekke innlegg om hvordan selskapet jobber med å fjerne spam-kontoer fra plattformen.

Ifølge Agrawal utgjør spam og falske kontoer mindre enn fem prosent av daglige aktive brukere på Twitter, noe han skal ha nektet å bevise, ifølge Musks melding tirsdag.

Krasj og krasj i aksjemarkedet

Selv om Musks Twitter-flørt har fått mye oppmerksomhet i det siste, har det ikke manglet på dramatikk i markedene for øvrig. Mandag åpnet sentrale amerikanske indekser forsiktig i rødt, men unngikk fall av den typen vi nylig har sett på Wall Street:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,39 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq falt 1,20 prosent.
  • Dow Jones Industrial Average var mer eller mindre flatt.

Nasdaq ble blant annet tynget av fallet til tungvektere som Apple, Netflix og Tesla.

Ifølge analytikere ved den amerikanske storbanken Morgan Stanley, har investorene mer smerte.

– Nå som prisene er mer attraktive, aksjemarkedet har blitt oversolgt og rentene har stabilisert seg potensielt under tre prosent, ser det ut som vi er i begynnelsen av et nytt «bear market»-rally, sier en Bloomberg-analyse .

– Etter det er vi sikre på at det fortsatt vil være lave priser, legges det til.

frykten stiger

Et «bear market» er det motsatte av et «bull market» og er et uttrykk for når det generelle markedet, eller spesifikke indekser, faller 20 prosent eller mer fra en høy og over en gitt tidsperiode.

Et «bjørnemarked» oppstår også ofte samtidig med en bearish økonomisk utsikt og en generell negativ stemning i aksjemarkedet.

For eksempel har CNNs «frykt og grådighet»-indeksen falt til «frykt», noe som indikerer et bjørnemarked. Indeksen er basert på at «frykt» driver prisene ned, mens «grådighet» driver dem opp.

I tillegg er den mye omtalte vix-indeksen, som er en indikasjon på forventninger om svingninger eller uro i markedet, opp mer enn 70 prosent så langt i år.

Aksjemarkedet både i USA og her hjemme har falt kraftig fra den nærmest euforiske stemningen som fant sted under korona-pandemien. Spesielt teknologi og vekstaksjer har falt i møte med geopolitisk uro, løpende inflasjon og høyere renter.

Fond ikke nådd

Ifølge Morgan Stanley er bunnen ennå ikke nådd. I mandagens analyse skriver analytikere i banken, ledet av strategen Michael Wilson, at den brede S&P 500-indeksen ikke har priset inn en fortsatt nedgang for både kvartalsvise selskapsrapporter og andre makroøkonomiske faktorer.

Han er en av de mest pessimistiske om utviklingen fremover, der mange andre strateger mener bunnen kan være nådd, skriver Bloomberg.

– Risikoen for en resesjon har økt betydelig. Dette er nok en grunn til at aksjepremien er for lav og at aksjer fortsatt er overvurdert, etter vår mening, heter det i analysen.

Wilson forventer at S&P 500 vil falle så lavt som 3.400 poeng, som i så fall vil tilsvare et ytterligere fall på 16 prosent.

S&P 500 stod på litt over 4000 poeng før åpningen mandag og har falt seks uker på rad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.