Next Nine vil være et kraftsenter: her er ES7

Nio ES7 er en SUV

Nine viste frem sin neste elbilmodell denne uken, kald ES7. Som navnet tilsier, blir dette en litt mindre bil enn Nio-modellen som for tiden er i salg i Norge, ES8.

Forskjellen er imidlertid ikke særlig stor: ES7 er 4,91 meter lang, som er omtrent 11 centimeter kortere enn ES8. Med en høyde på 1,72 meter er den 3,5 centimeter kortere enn ES8, men til gjengjeld et par centimeter bredere. En naturlig sammenligning mellom andre elbiler vil være Audi e-tron.

Men i motsetning til ES8 vil ES7 bare komme med fem seter. Den var opprinnelig planlagt utgitt i april, men covid-sperringen i Shanghai utsatte utgivelsen til nå.

Som andre Nio-biler vil ES7 være tilgjengelig med en rekke forskjellige batteristørrelser. Foreløpig er batteripakker på 75 og 100 kilowattimer tilgjengelig, men Nio har også annonsert at de vil lansere en batteripakke på opptil 150 kilowattimer.

Rekkevidden skal være henholdsvis 485, 620 og «mer enn 850 kilometer», men Nio setter rekkevidder etter den kinesiske CLTC-standarden, som er kjent for å være noe vennligere enn WLTP-standarden vi bruker her. Så forvent at den offisielle rekkevidden blir noe lavere når bilen endelig får WLTP-tallene.

Selvsagt vil bilen også støtte den såkalte energiutvekslingdet vil si at den erstatter hele batteripakken med en fulladet pakke i stedet for hurtiglading.

Nio har i dag kun én slik stasjon i Norge, i Lier utenfor Oslo, men planen er at antallet skal være 20 innen utgangen av 2022.

ES7 blir også den raskeste Nio-bilen til dags dato, med 480 kilowatt effekt (180 kilowatt foran, 300 kilowatt bak, tilsvarende totalt 653 hestekrefter) og 850 Nm dreiemoment. Den skal gjøre 0-100 kilometer i timen på bare 3,9 sekunder, ikke ulikt en Tesla Model Y ytelse.

Brembo-bremser er standard, og skal kunne stoppe bilen fra 100km/t på under 34m. Luftfjæring er også standard og bilen har en egen modus som øker bakkeklaringen ved behov.

ES7 kommer også med tilhengerfeste og kan trekke opptil 2000 kg. Det er 500 kg mer enn ES8. Den støtter også såkalt V2L, som betyr at du kan koble annet utstyr til bilens ladeport via en adapter og hente strøm fra bilens batteri.

Bagasjerommet er estimert til solide 658 liter, inkludert plass under bagasjeromsgulvet. Den er omtrent identisk med nevnte Audi e-tron, som har 660 liter. Den inkluderer imidlertid en 60-liters frontfruk, noe ES7 ikke har. Nine fremhever også at bagasjerommet er 1,88 meter dypt når baksetene er lagt ned.

I baksetet kan setene justere vinkelen på ryggstøtten elektrisk og setevarme er standard. Foran får du også ventilasjon og massasje.

Bilen er utstyrt med Nios nyeste selvkjørende sensorer, kalt Aquila Super Sensing, og et Dolby Atmos-system med 7.1.4-lyd. Egne AR-briller utviklet i samarbeid med selskapet Nreal vil kunne projisere en 201-tommers virtuell skjerm i en avstand på seks meter fra bilen, ifølge Nio.

I Kina vil ES7 med 75 kWh batteri ha en startpris på 468.000 kinesiske yuan før subsidier, noe som tilsvarer nesten 700.000 kroner med dagens svake kronekurs.

Nio gir som kjent også muligheten til leie batteriet (det såkalte Battery as a Service – BaaS), som reduserer kjøpesummen til 398.000 yuan, cirka 592.000 kroner. I Norge koster batterileie 1.399 kroner og 1.999 kroner per måned for henholdsvis 75 og 100 kWh batterier.

Leveranser i Kina forventes å starte i slutten av august, advarer Nio. EN elbil.no sier pressetalsmann Asbjørn Mitusch i Nio Norge at han foreløpig ikke vet når bilen blir tilgjengelig for norske kunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.