Technology

Ni ES7: den nye SUV-en lover stor autonomi

Written by admin

Motta nye saker fra Elbil24 direkte i innboksen din. Abonner på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Nio har avduket sin kommende elbilmodell ES7, og det er lett å bli begeistret.

Nine lover fordeler som garantert vil friste norske SUV-elskere. Hvorfor sier du ikke 930 kilometer autonomi eller en akselerasjon på 0-100 på 3,9 sekunder?

Begge fikk oppmerksomhet da Nio nylig lanserte sin nye modell under et digitalt arrangement.

stor batteripakke

Her ble det klart at Nio ES7 kommer med 75 kWh og 100 kWh batteripakker, men Nio annonserer at de slipper en utrolig 150 kWh batteripakke.

Ifølge Nio vil denne nyeste batteripakken gi en rekkevidde på utrolige 930 kilometer. Imidlertid er dette området satt i henhold til den kinesiske CLTC-målestandarden, som anses som mer optimistisk enn WLTP-standarden.

Det er WLTP vi bruker her hjemme, og sånn sett er det grunn til å tvile på at du får 93 mil på en enkelt lading her i Norge. Det gigantiske batteriet på 150 kWh skal imidlertid garantere en rekkevidde på rundt 80 miles.

Ifølge Nio vil de ulike batteripakkene garantere følgende rekkevidde:

  • Nio ES7 75 kWh: 485 kilometer (CLTC)
  • Nio ES7 100 kWh: 620 kilometer (CLTC)
  • Nio ES7 150 kWh: 930 kilometer (CLTC)

Uansett hvilken bil du velger, vil du ha muligheten til å kjøpe bilen med eller uten batteri. Nio er kjent for sin abonnementsløsning som lar deg ikke eie bilbatteriet, men leie det og bytte det ut ved behov. Batteriabonnementet koster i skrivende stund 1.399 kroner for 75 kWh-batterier og 1.999 kroner for 100 kWh-batterier.

Hakket mindre enn storebror

Elbil24 har tidligere testet SUV-en ES8Og som modellnavnene tilsier, blir ES7 en litt mindre bil enn storebroren. Sistnevnte oppnår følgende mål:

  • Lengde: 4912mm
  • Bredde: 1987mm
  • Høyde: 1720mm
  • Akselavstand: 2960 mm

Det betyr at ES7 blir 11 centimeter kortere og 3,5 centimeter lavere enn ES8. Derimot er ES7 bygget et par centimeter høyere.

Bagasjerommet vil gi deg 658 liter bolteplass, inkludert plassen under gulvplaten. Dette bagasjevolumet er intet mindre enn imponerende.

Ni fremhever at bagasjerommet får en dybde på 1,88 meter når baksetene legges ned.

Den største forskjellen mellom ES7 og ES8 plassmessig er nok at ES7 kun vil være tilgjengelig som 5 seter. ES8 er som kjent en bil du kan få med syv seter.

solid tilhengervekt

Nye Nio ES7 kommer med mulighet for tilhengerfeste og kan trekke inntil 2000 kilo. Det er faktisk 500 kilo mer enn ES8.

Ni bemerker at bilen skal kunne bremse ned fra 100 km/t og stoppe helt innenfor 34 meter. Brembo-bremser er standard på ES7.

Videre kommer ES7 med opptil ti forskjellige kjøremoduser, hvorav fem er grunnleggende: Custom, Eco, Comfort, Sport og Sport+. De fem andre modusene kan velges avhengig av underlag og behov: kjøring i vått, sand, snø, med tilhenger og enkel passasje (gir mer bakkeklaring).

I tillegg har den, som i Tesla Model Y, en campingmodus som gir stabil temperatur og sirkulerende luft i kupeen når du overnatter i bilen.

Nio ES7 støtter V2L, en løsning som lar deg lade annet utstyr ved å koble det til bilens ladeport og hente strøm fra bilens batteri.

  • Har du dette med deg?

Kjører du med adapter på tilhengerpluggen er det et par ting du må passe på.
se mer

Priser og tilgjengelighet

Nine kunngjør at den nye modellen vil være mer moderne og teknisk mer konkurransedyktig enn forgjengeren ES8. Nomi kontrollpanelveiviseren, som har vist seg å være litt uforutsigbar til tider, burde blitt smartere nå. Ifølge Nio skal det nå være mulig å få en jevn samtale med Nomi.

Infotainmentsystemet og autonome kjøreegenskaper skal også oppgraderes flere hakk.

Det er foreløpig ukjent når Nio ES7 blir tilgjengelig i Norge, men de første bilene forventes levert til kunder i Kina i august.

Norske priser er heller ikke offentliggjort, men vi kan se til Kina for en pekepinn: I Kina vil modellen med 75 kWw batteri koste 468.000 yuan før subsidier. Det tilsvarer i underkant av 700.000 kroner.

Batterimodellen på 100 kWh er priset til 526 000 yuan. Det tilsvarer 780.000 norske kroner. Begge priseksemplene er med batteri inkludert.

Ni ES7 med 150 kWh batteri er foreløpig ikke til salgs.

About the author

admin

Leave a Comment