Sports

Nico (30): – Ikke fatter on the gear stick

Written by admin

Onsdag 15. juni ble det meldt om en alvorlig trafikkulykke i Troms der en lastebil hadde kjørt ut av veibanen.

«Det har vært en trafikkulykke på Rolla. Brann og ambulanse jobber på stedet. Politiet er i utrykning til stedet. En lastebil med gravemaskin på skal ha kjørt i grøfta. Fører av lastebil er skadet. Er nylig frigjort. Skadeomfang er ukjent”, skrev politiet på Twitter klokka 09.15 den dagen.

I ettertid ble det klart at det var lastebilsjåføren Nico Åland (30) som var blitt alvorlig skadet. Nå, tre uker seinere, forteller han til Dagbladet at han endelig er på bedringens vei.

– Nå har jeg trappa ned på smertestillende, så da er det i hvert fall mulig å snakke med meg, sier han flirende over telefon til Dagbladet.

Var. stop nordlys som omtalte saken first.

Ble kvitt klaustrofobien

Det startet som en helt ordinær arbeidsdag for Åland. Han hadde fått i oppdrag å kjøre til Fuglebergan for å levere en gravemaskin. Dette er en strekning han er godt vant med gjennom ti år som yrkessjåfør.

Men allerede ether noen få kilometer gikk det galt. Da Åland nådde Rolla havnet han plutselig i grøfta, og han vet fremdeles ikke hva som forårsaket ulykken.

Som følge av ulykken, mistet Åland bevisstheten. Det siste han husker er at stolpen ved frontruten krøllet seg mot ham og at han satt fastklemt i lastebilen.

FASTKLEMT: Slik så lastebilen ut etter at Åland hadde kjørt ut av veibanen.  Photo: Private

FASTKLEMT: Slik så lastebilen ut etter at Åland hadde kjørt ut av veibanen. Photo: Private
see more

– Egentlig har jeg in mild form for klaustrofobi, men da jeg satt fastklemt var den helt borte. Jeg kjente heller ingen smerte på grunn av det høye adrenalinnivået, sier Åland.

Luftambulanse to Tromsø

In av de første som fikk øye på ulykken var faren til Ålands sjef, som var i bilen like bak.

– Jeg løp bort til lastebilen for å hjelpe til. Jeg kom meg inn i lastebilen for å få kontakt med ham, og fikk etter hvert svar da jeg prøvde å snakke med ham. Samtidig fikk jeg in turnip som hadde hørt smell until å ringe nødetatene, sier Odd Ivar Paulsen.

Bare noen få minutter seinere var nødetatene på plass. De fikk dratt Åland ut av kjøretøyet og fraktet ham med luftambulanse til Universitetssykehuset i Tromsø.

NØDETATER: Nødetatene på plass ved ulykkestedet.  Photo: Private

NØDETATER: Nødetatene på plass ved ulykkestedet. Photo: Private
see more

41 bite og nakkebrudd

Da Åland ankom sykehuset ventet et opphold på intensive, og to dager med det han omtaler som et smertehelvete mens han ventet på at hodet skulle bli sydd.

Han måtte sy totalt 41 sting og få nakkestøtte til et nakkebrudd.

– Det var de verste dagene i mitt liv, sier han.

Den traumatiske hendelsen har imidlertid ført til at Åland har fått et nytt perspektiv på livet.

41 STING: Åland måtte sy 41 sting etter ulykken.  Photo: Private

41 STING: Åland måtte sy 41 sting etter ulykken. Photo: Private
see more

– Det går bra nå, men hver morgen når jeg våkner, kan jeg ikke fatte at jeg lever, sier han til Nordlys, mens han utdyper til Dagbladet:

– Da jeg satt fastklemt og kjente at blodet rant ut, var jeg sikker på at dette var det siste jeg kom til å gjøre. Det er vanskelig å stille seg tilbake til et ordinært liv etter det.

Selv om Åland slapp no ​​name med skrekken, merker han noen ettervirkninger etter ulykken.

– Noen ganger blir jeg dratt rett tilbake til ulykken når jeg sover. I dag våknet jeg av at jeg slo rundt meg for å kvitte meg med vrakrester selv om jeg var hjemme i min egen seng. I realiteten hadde jeg bare slått i nattbordet.

NON-STOP: In rallysjåfør mistet kontroll. Non Stop TV with Sondre Rahm and Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av!
see more

– Finner humor and alt

Selv om Åland hadde vært implicart i en svært alvorlig ulykke, har han brukt mye humor for å komme seg gjennom smertene.

– Jeg finner bestandig humor i alt uansett om det er trist eller på kanten, som denne ulykken var, sier Åland.

Denne humoren har blant annet blitt formidlet gjennom hans sosiale medier-kontoer.

– Selv om jeg har det vondt, finner jeg glede i at jeg får noen andre til å smile, sier han.

About the author

admin

Leave a Comment