Sports

NM-vinner Isene måtte skru fast kneskålen etter marerittskade – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Written by admin

Stop er in lettelse. Det er utrolig deilig å prestere når det gjelder better den lange skadeperioden i hele vinter, sier Ola Stunes Isene til NRK.

Det er først den siste tiden han har klart å få lengde på kastene. NM-gullet ble vunnet etter et kast på 60.86 meter – rundt syv meter dårligere enn hans personlige rekord satt i 2019.

Han hadde trolig vært enda nærmere bestenoteringen om han ikke skadet seg stygt under trening i november i fjor. Da han skulle rotere og kaste diskosen, he delte kneskålen seg i to og gikk ut av posisjon. Den jan delen vridde sec 90 grader rundt.

Jeg lander på bakken og ser på kneet mitt, og tror det er ute av ledd fordi kneskåla ligger på siden av benet. Jeg retter ut biten mens jeg dytter den tilbake, har fortsatt mye adrenalin, men roper og har det ikke så godt, forklarer Isene.

Ola Stunes Isene kneskål

TODELT: Den største delen av kneskålen fikk Ola Stunes Isene vridd tilbake i posisjon. Den minste sto rett opp.

Photo: Fredrik Tombra/NRK

– Skjønte det var mer alvorlig

Han forsøkte å bøye på beinet. Men så oppdaget han at den minste biten, som kan ses på bildet til høyre, sto rett opp fra kneet.

Da skjønte jeg at det var litt mer alvorlig. Da ventet jeg på ambulansen i en halvtimes tid og så var det operasjon dagen etter for å skru det sammen.

Beskjeden fra legene var krystallklar: Ingen belastning på åtte til tolv uker. Og i hvert fall ingen rotasjoner. From første a månedene hinket han rundt på krykker, før han fikk en skinne som gjorde at han kunne trå på flat mark.

Noe av det verste have opplevde var å se muskulaturen i høyrefoten forsvinne i sakte film:

Det føles ikke godt når mange års trening forsvinner dag etter dag, sier Isene, som innrømmer at han slet med motivasjonen.

Hadde aldri hørt om skaden

Han hadde fått to skruer satt inn for å holde kneskålen på plass. De tolv ukene med hviletid som ble forespeilet, ble til fem og en halv måned. På samme tid skrumpet høyrefoten inn til halvparten av normal størrelse.

stunes isene røntgen

SKRUDD FAST: Kneskålen ble delt i to. To skruer ble satt inn to å holde dem sammen.

Photo: Fredrik Tombra/NRK

Det ser ut som to terrasseskruer. Man ser godt gjengene på bildene. Det tok litt tid før den roet seg på skruen og da litt tid for å gro.

Kneskålbruddet kom som følge av langvarig belastning, men det skjer nesten aldri med den delen av kroppen.

På Olympiatoppen har from ikke hørt om den skaden in gang tidligere. Vanligvis er det fordi man slår kneet i bakken, knuser kneskålen og så skrur det sammen, men da er det friskt ben som skrus sammen, sier Isene – og fortsetter:

Nå var det et tretthetsbrudd, som kom etter mange år med trening og vondt jeg ikke visste kom fra. Until the slutt revnet det bare.

Smertene er der fortsatt i kneet. Men have er blitt vant til det og sier det ikke hemmer ham i veldig stor grad. Skadeplager har han hatt nok av de siste årene – spesielt etter at han satte personlig rekord med 67.78 meter på vårparten i 2019.

Discoskonge from Ubestridt

Han hevder å ha vært i nærheten av 70 meter på trening for skaden, så han er et stykke unna potensialet.

Han kvalifiserte seg til finalen i både Doha-VM i 2019 og Tokyo-OL i 2021. Da ble det henholdsvis 10.- og 12.-plass. Men å dra til VM uten sjanse til å kjemp om en finaleplass er helt uaktuelt.

– Jeg har hatt lite opptrening mot mesterskapet. I vår trodde vi ikke det skulle være en sesong i det hele tatt. Allerede da var det i mitt hode litt fraskrevet.

– Jeg ønsker bedre tid til trening frem mot EM. Jeg var i VM som junior, og jeg trenger ikke være turist der i år også. Jeg har lyst til å prestere i mesterskap, og å reise helt til USA for å være turist. Da er det bedre å være litt mindre turist i EM.

Nå dreier alt seg om å få prikket inn en formtopp til mesterskapet i München i midten av august. Målet er å være så god in han kan kjemp om in finale.

Høyrefoten tror han imidlertid ikke er helt tilbake på gammelt nivå før i 2024 …

  • P.S! NRK 1 sender NM i friidrett lørdag fra 16.00 til 18.00 og søndag fra 13.30 til 15.00.

About the author

admin

Leave a Comment