entertainments

Noël Gallagher, Liam Gallagher | Organisasjon for funksjonshemmede raste mot Gallagher. Nå beklager broren for oppførselen: – Vi er ikke alle f*****

Written by admin

Give evigvarende konflikten mellom Noel (55) og Liam (59) Gallagher er kjent historie for scabies. I dag topper de avisforsidene med stikk til hverandre og nok en gang er de i tottene på hverandre.

Oasis-gitaristen Noel Gallagher (55) started seg nemlig på dypt farvann etter in brutal kommentar om rullestolbrukere på at festival forrige uke.

Les også: Gallagher-brødrenes årelange feide er langt fra over: – Din miserable dritt

– Jeg må si at de funksjonshemmede kattene har en flott utsikt over alt, sa 55-åringen om da han befant seg på et område for funksjonshemmede på en festival.

Kort tid etter haglet naturlig nok kritikken mot ham.

Hamret løs i egen podkast

Etter å ha opptrådd på den britiske festivalen Glastonbury-festival, bestemte den 55 år gamle gitaristen seg for å bli igjen på festivalen og nyte god livemusikk.

Det følger mange goder ved å være opptredende artist på festival – noe Gallagher utnyttet seg godt av. For etter å ha veivet med «all access»-passet til vakta, tok gitaristen med seg vennene sine inn på et området for funksjonshemmede for å nyte den gode utsikten, skriver New York Post.

Podkasten «The Matt Morgan Podcast» forteller Gallagher i hans forsvar at han og kompisgjengen gikk inn på handicap-området ettersom de ikke var i stand til å komme seg nær scenen der VIP-ene vanligvis har plass. Han innrømmer også at han ikke skjønte hensikten med å ha et eget området for mennesker i rullestol.

Deretter vitser han til programlederen i podkasten om at han ville vippet en funksjonshemmet tilskuer ut av rullestolen sin for å gi sønnen hans bedre utsikt, for han slang fra seg den oppsiktsvekkende uttalelsen nevnt over.

– Hinsides fornærmende

Kommentarene hans fikk derimot flere til å se rødt. Blant andre Storbritannias veldedighetsorganisasjon for funksjonshemmede, Scope, kritiserte så busta føyk på Twitter.

«Anklagene om Noel Gallaghers oppførsel på Glastonbury var opprørende nok. Men å høre ham skryte av handlingene sine de el, og åpenlyst håne funksjonshemmede samtidig, er hinsides fornærmende », skrev organisasjonen på Twitter.

Videre understreker organisasjonen at det kan være både stressende og opprørende for folk med nedsatt funksjon å delta på festivaler og livemusikk, noe Oasis-gitarisens oppførsel kan bidra til.

Organisasjonen påpeker også at festivalområder med hevet underlag og god kapasitet ikke er for privilege rockestjerner og vennene deres, men at de er satt opp slik at funksjonshemmede kan nyte livemusikk med færre barrierer.

Ber om unnskyldning på vegne av familien

55-åringens bror og tidligere bandkollega, Liam Gallagher, tok også brorens kommentarer alvorlig og ba om unnskyldning for oppførselen hans i kommentarfeltet på et av sine egne bilder på Instagram.

«Jeg vil be om unnskyldning på vegne av familien min for «lille gutts» nylige kommentarer om mennesker med funksjonshemninger. Beklager vi er ikke alle f*****, LG (Liam Gallagher journ. red. anm.) x”, skriver han.

In Liam Gallagher velger å komme med et stikk til broren er ikke særlig overraskende. Gallagher-brødrene har kranglet i en årrekke, og konflikten mellom de to har i stor grad foregått i offentligheten.

Det var i 1994 uoverensstemmelsene mellom brødrene for alvor ble synlige for offentligheten.

Den gang slo blant annet Liam broren i hodet med en tamburin, samt fornærmet publikum under en konsert i Los Angeles. Etter dette forlot bandet en kort periode, men kom tilbake til turneen kort tid etter, ifølge nettstedet Gallow.

Samme år stilte brødrene også opp i et intervju der de brukte mesteparten av tiden på å slenge dritt til hverandre. I løpet av intervjuet ble slengbemerkninger som «dick» og «dickhead» kastet mellom artistbrødrene som en sprettball.

Året etter var det Noel som ble voldelig, da han slo broren med et cricket-balltre. Også i 2000 endte de to i et basketak, da Liam stilte spørsmål ved om Noel var faren til barnet sitt.

Les også: Alenepappa takker Kristin Gjelsvik for pengebidrag: – Reddet sommerferien

Noel reagerte with å fly på broren, and Liam endte opp med at sprukket leppe. Siden trakk Noel seg fra turneen de var på, før han gjorde som broren hadde gjort seks år tidligere og kom tilbake. Dette skjedde flere ganger opp gjennom årene.

Det var til slutt in slåsskamp i 2009 som sørget for det populære bandets død.

About the author

admin

Leave a Comment