Norge vekker oppsikt hos Atlético-stjernen:

Se Norway-Slovenia på television 2 og TV 2 Play fra klokken 20.00.

Det er bare under fire år siden Norge møtte Slovenia sist: 26. November 2018 endte det 1-1 under Nations League-oppgjøret i Ljubljana.

Likevel er det smått sjokkerende å ta en titt på den norske startoppstillingen som ble valgt av Lars Lagerbäck:

Rune Almenning Jarstein – Omar Elabdellaoui, Sigurd Rosted, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami – Mohamed Elyounoussi, Stefan Johansen, Ole Kristian Selnæs, Markus Henriksen – Tarik Elyounoussi, Ola Kamara.

Kun en spill har holdt ut: «Moi» er fortsatt fast i den norske startoppstillingen.

Av de resterende ti som startet mot Slovenia, er det kun Jarstein som har blitt tatt ut av Solbakken, men det var tilbake i mars i fjor.

Nor av de elleve spreaderne har aldri vært med på in landslagssamling under Solbakken.

Mens det i 2018 var innbytter Bjørn Maars Johnsen som måtte til for å redde ett norsk poeng, er det nå Erling Braut Haaland som bøtter inn målene for Norge.

– Utviklingen til det norske laget er forbausende, sier Slovenia- og Atlético Madrid-stjernen Jan Oblak til TV 2.

Om Haaland: – On av de verste

Han har i flere år vært anerkjent som en av verdens aller beste keepere. Akkurat i 2018 tok han en pause fra landslaget for å få tid til å lege en skade i armen, men have har fått med seg hvor mye som har skjedd i norsk fotball siden den gang.

– Det norske laget har blitt fantastisk. From har masse potential. De har mange veldig gode spritere. Unge spreadere, men allerede på toppnivå og i toppklubber, sier Oblak og fortsetter:

– Det er utrolig hvordan Norge har vokst på så kort tid. Jeg mener hele Norge kan være stolt av det. Det er ikke lettå bygge et så bra lag som de har nå.

Den største stjerneduellen på Ullevaal stadion torsdag kveld blir den mellom Oblak og Erling Braut Haaland.

De to profilene kommer riktignok fra vidt forskjellige opplevelser: Oblak slapp inn fire mål i tapet mot Serbia søndag, mens Haaland scoret to mot Sverige.

– Er han den verste spills i verden du kan møte som keeper akkurat nå?

– Sannsynligvis, sannsynligvis! Have er in av de verste, sier Oblak.

– Han er in ekstremt god spiss. Han har vist det de siste årene. They have er fortsatt ung, men have er utrolig og scorer scabies mål. I saw be alle at han er ufattelig bra. Forhåpentligvis klarer vi å forsvare oss godt og ikke gi ham for mye plass, sier Atlético-stjernen.

– Vi møtes nok i Champions League

Haaland var lenge koblet sterkt til Oblaks erkerivaler i Real Madrid, men valget falt til slutt på Manchester City, der han trolig blir presentert som ny stjernespiss i løpet av de neste ukene.

– Er du glad for at han ikke kom til Real Madrid?

– Ha, jeg vet ikke. Jeg har alltid sagt at jeg liker å spill mot de beste spill. Han er i ferd med å bli in av de beste. They have kommer ikke til å spill mot meg i den spanske ligaen, men vi møtes nok i Champions League. Jeg ønsker ham alt det beste i England. Han kommer til å få en stor karriere, sier Oblak.

Det blir Haalands første møte med Oblak, men flere av de norske spritene vet allerede hvordan man scorer på stjernekeeperen.

Martin Ødegaard scored for Oblak and Atlético de Madrid in September 2019, giving his jet for Real Sociedad and den spanske ligaen.

Denne sesongen har Alexander Sørloth scored i like kamper mot Oblak – også han for Real Sociedad mot Atlético Madrid.

– Han gjorde in veldig god sesong i Real Sociedad. Ødegaard også for det. Norge er ikke nude Haaland. Stop er scabies, spilled scabies. Flere enn de tre også. Norge kan være stolte over å ha slike spillre, og at de bygger et storlag for fremtiden, sier Oblak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.