North Star 2 BST

ffFå nye saker fra Elbil24 direkte til innboksen din. Abonner på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): En fellesnevner for mange elbiler i dag er at de er enkle å bestille, men langt fra enkle å få tak i. Her er et annet eksempel på en slik bil, men på en litt annen måte. Polestar mener alvor med å bygge bilen de kjørte på Goodwood Festival of Speed ​​i 2021: «The Beast».

Riktig navn er Polestar 2 BST utgave 270, en bil som det bare skal bygges 270 eksemplarer av. Færre enn 20 av dem er bestemt til Norge.

Når entusiaster hører det, dukker alle spørsmål opp. Hvor mye vil det koste, hva er forskjellene og hvordan kan jeg få det? Noen av spørsmålene er enkle å svare på, men ikke alle kan besvares.

Priser

Vel, Polestar har allerede kommunisert hva det vil koste, og startprisen er 649 000 kroner. Det vil være ganske mange tillegg å velge mellom, og fargevalget vil være enten Snow (hvit) eller Thunder (grå). Velger du hvit kan du få stripene du ser på bildene for ytterligere 10 000 kroner.

Går du i stedet for tordengrå kan du også få den laminert i matt folie for 42 000 spenner, mens du legger til de samme stripene for ytterligere 10 000 kroner. Du får med andre ord ikke mer enn 701 000 kroner, uansett hvor mye du velger fra listen.

Når det kommer til forskjellene, ligger det mest interessante i selve forestillingen. Bilen er oppgradert til å yte 476 hestekrefter fra 680Nm dreiemoment. Effektøkningen hentes ut gjennom oppdatert programvare, da motorene og batteriene er som i de andre modellene som har to elektriske motorer og firehjulsdrift.

Resultatet er at spurten fra 0 til 100 nå er over på 4,4 sekunder, mens vi ikke har fått oppdaterte tall i toppfart.

Toppfart er ikke noe som gjør livet spennende, mens kjøreegenskaper derimot, og her har Polestar noe nytt å melde. Bilen har et sett med nye fjærer og dempere, hvor både kompresjon og retur (toveis) kan justeres. Disse har også et eget utvendig oljekammer plassert på bakkanten av frunken.

mye frekkere

Bilen er senket hele 25 millimeter, siden en Polestar i utgangspunktet er en ganske høy bil. Dette gjør også at den ser mye frekkere ut når du får spesialfelgene som kun finnes på BST-versjonen. Disse er blant annet smidd, ikke støpt, noe som gjør dem lettere og gir dem mindre ufjæret vekt, pluss at de kan ta de ekstra kreftene osv.

Den senkede bilen gir sammen med de fire 21-tommers hjulene bilen et ganske røft uttrykk. En liten tommelfingerregel for å få det til å se bra ut er at høyden på dekket skal være større enn gapet mellom dekket og felgkanten. Den er her, til tross for den lave profilen til de fire Pirelli P Zero høyytelsesdekkene som følger med, i størrelse 245/35 R21.

Inne i disse fire hjulene sitter selvfølgelig de samme Brembo-bremsene som Performance-versjonen av Polestar 2 er utstyrt med. Beistet har også fått en ekstra krengningsstabilisator som sitter mellom toppene på stivbenene. Disse forhindrer vridninger og krengninger.

POLSTJERNE 5: Ta en titt på den enorme Polestar 5, som fortsatt er et stykke unna produksjonsstart. Video: Bjørn Eirik Loftås
se mer

sjelden vare

Likevel, med andre ord, det er noen fordeler på bunnlinjen her, men det morsomste er kanskje eksklusiviteten – at du blir en av få som har en slik bil, hvis du er så heldig å få tak i en. Eksklusivitet pleier heller ikke å være en ulempe når det kommer til videresalgsverdi. Det skal som sagt kun produseres 270 eksemplarer.

Og når et sted mindre enn 20 nordmenn, eller kvinner, har fått tak i eksemplarene som kommer til Norge, tipper vi at det ikke er lenge til noen av dem ender på Finn.no til en mye høyere pris.

De første bilene skal i produksjon i løpet av sommeren og kundebilleveransene starter ved årsskiftet, altså før moms legges inn.

Men du må først melde din interesse på Polestars nettside, og deretter følge opp på telefon, inntil noen fra Polestar ringer deg, hvis de ringer i det hele tatt. Litt som Norsk Tipping. Hvis ingen ringer, har du ikke vunnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.