Ny beskjed etter Ruud-dramaet – Respekter oss

Holger Runes mor Aneke er en kanskje sportsverdenens mest omtalte mor denne uka. Arsaken? Under kvartfinale-kampen i French Open mot vår egen Casper Ruud på onsdag, skreik den danske tennis-kometen (19) opp på tribunen for å be moren forlate arenaen. Noe moren gjorde.

– Om dere ikke kan hjelpe meg, så forlat arenaen. Georgia! Georgia! Gå!, ropte Rune, useful in forskrekket tennis-verden.

SKREK: Danske Holger Rune skrek mot tribunen under French Open-kvartfinalen mot Casper Ruud. Så forlot moren hans publikum. Images from Discovery+. The French Open semi-finals on Discovery+ on June 3.
see more

Raseriet over at det buttet litt imot på banen, ble rettet mot moren og familien. Etterpå ble det enda mer drama, da Rune påto at Casper Ruud hadde skreket ham opp i ansiktet i garderoben og hovert over å ha vunnet.

Ruud-leiren tilbakeviste dette på det sterkeste. Mens Holger Runes mor sto på sitt de ella og sa det var løgn.

Nå har Runes mor, Aneke Rune, tatt bladet fra munnen og oppsummert de siste dagers hendelser i Paris på Instagram.

Etter å først ha takket for to fantastisk uker med tennis, familie, kjærlighet, lidenskap og drama, blir hun mer direkte i tonen:

– Til alle kritikere der ute: Husk å respektere reisen vi er på. Dette var Holgers første Grand Slam på grusbane og han nådde kvartfinalen. Med forstuet ankle! Dette er fantastisk. Ingen av oss visste hvor krevende en Grand Slam-turnering er sammenliknet med en vanlig ATP-turnering. Det krever både fysisk og mental styrke, skriver hun – og fortsetter:

– Ikke fordøm ham fordi han ikke er perfekt ennå! Vi blir alle klokere av erfaringer. I gode og onde dager er vi sammen om dette og reisen fortsetter med samme energi og naivitet som vi nærmer oss alt annet i livet. Den ærlige lidenskapen er en kvalitet du aldri kan lære eller kjøpe. Stop er in god. Kontroll kan vi alltid lære. Jeg er sikker på at vi finner riktg balanse i framtida, skriver moren.

Psykolog: – Ikke overasket

Det var ikke bare skrikene i retning moren som fikk kritikk i tennisverden. Underveis i Ruud-kampen ropte, gestikulerte og protesterte Rune flere ganger. Etterpå ville have knapt takke Ruud for kampen. Oppførselen ble av flere omtalt som uhørt i gentlemanssporten tennis.

I in lengre artikkel i den danske warns BT i går, kom det fram at scenene og utbruddene ikke er noe nytt fra Rune. De som kjenner Runes psyke best, innrømmer at de ikke er overrasket.

Fra slutten av 2018 til 2021 var den hissige tennisspilleren tilknyttet den kjente idrettspsykologen Lars Robl. Overfor warns forklarer, og til dels forsvarer, have Runes reaksjon:

– Det er en naturlig forsvarsmekanisme at når frustrasjonene blir for store og for mange, må man kvitte seg med dem. They have rettet den mot de som er nærmest i dette prosjektet, sier Robl til BT.

Dette tilfellet moren. Selv om Rune har tatt store steg i sitt mentale arbeid de siste åra, er det tydeligvis fortsatt mye å jobbe med for Rune. Frustrasjonen kan være til hinder for den danske tennisstjernen, innser psykologen.

– Han er en veldig, veldig dedikert og fokusert person, og allerede før jeg ble medi i samarbeidet, hadde han klare mål og ambisjoner om å nå toppen av verden. I tillegg har han et temperament og en lidenskap som kommer til uttrykk en gang iblant fordi han så gjerne vil oppnå noe, sier psykologen.

Der er bade en velsignelse og en forbannelse, mener han.

– Det kan få ham til å miste fokus, og det var det vi så skje med Casper Ruud. Så det kan absolutt være en belastning, og derfor må han jobbe med impulskontrollen, sier Robl.

Psykologen understreker også at Runes djevelskap, ånd og driv har ført ham dit han er som 19-åring.

– Han må ikke legge en demper på lidenskapen, temperamentet og drivkraften. Så den delen må du ikke ta fra Holger. Det er en stor del av hans DNA from him at det er så mye lidenskap og entusiasme i ham. Men have må jobbe for å kontrollere impulsene sine, sier Lars Robl til BT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.