Ny elektrisk SUV: Polestar 3 lanseres i oktober

Motta nye saker fra Elbil24 direkte i innboksen din. Abonner på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): I lang tid har Polestar ertet oss med sin tredje bil, etter Polestar 1 og Polestar 2. Den nye bilen skal selvsagt hete Polestar 3 og det blir en lukrativ stor SUV.

Bilen skal produseres både i Kina, hvor Polestars morselskap holder til, og i USA, hvor også etterfølgeren til Volvo XC90 skal produseres. Både Volvo og Polestar er som kjent en del av Kinas Geely, men de gjør det godt som selvstendige selskaper.

– Med denne bilen bringer vi «sporten» tilbake til SUV-en, tro mot motorsportrøttene våre, sier Polestar-sjef Thomas Ingenlath.

På den annen side vil det være nødvendig å følge litt med for å vite i dybden hvilke idrettsgener den har tenkt å bringe tilbake, og fra hva. Som kjent startet Polestar som et racingselskap og fortsatte senere med å produsere deler til Volvo.

De ble da helt kjøpt opp av Volvo og innlemmet i selskapet som en slags offisiell Performance-versjon av Volvo-modellene som fikk et Polestar-merke.

I 2017 ble det annonsert at Polestar skulle bli et eget bilmerke og har som sagt siden introdusert Polestar 1 og 2-modeller, og nå snart 3.

HVORDAN DEN ER KONVERTERT: Legg også merke til de gullbremsekaliprene og de gule sikkerhetsbeltene inni, akkurat som i Polestar 2 Performance.  Foto: polarstjerne.

HVORDAN DEN ER KONVERTERT: Legg også merke til de gullbremsekaliprene og de gule sikkerhetsbeltene inni, akkurat som i Polestar 2 Performance. Foto: polarstjerne.
se mer

Egendommer

Mens Polestar 1 hadde mange kjente Volvo-elementer, ble Polestar virkelig en ny aktør på markedet da de lanserte Polestar 2. Dette til tross for at de delte en plattform og mange andre teknologier med Volvo XC40.

Det er imidlertid designet som bidrar til populariteten, for bilen er virkelig et friskt pust i resten av bilindustrien. Det er åpenbart at Polestar er veldig ute av kontakt med Volvo i måten de lager bilene sine på, og nå kan det se ut som de fikser det igjen med den nye Polestar 3.

Vi må være forsiktige med å si at dette blir en lignende bil som den som Volvos nye store elektriske SUV skal lage. Mange omtaler den som den nye XC90, men det er ikke helt sikkert at Volvos nye SUV kommer til å hete XC90. Men at Polestar 3 har delt komponenter med Volvo-nykommeren er helt naturlig.

Vi skal heller ikke se bort fra det faktum at det kan ha delt komponenter med et annet selskap i Geely-gruppen, for Lotus er der også, og de vil snart lansere sin nykommer: elektrisk lotus. Dette er også en stor og luksuriøs SUV, som også skal være veldig sporty.

Polestar 3 slippes i oktober

Mye nytt, men uoffisielt.

Når Polestar nå erter oss med sin tredje bil, følges bildene av svært få fakta. De innrømmer imidlertid at denne bilen vil være svært viktig for dem, noe som er helt naturlig for et selskap som foreløpig kun har én bilmodell i produksjon, da Polestar 1 er utgått.

At bilen er stor og er produsert i blant annet USA, viser også hvilket marked som er viktig for akkurat denne bilmodellen. Det betyr slett ikke at det ikke kan selge godt i Norge også. Bare se på Volvo XC90. Dette ble en kjempesuksess, både i USA og i Norge. Det samme er mulig med en bil som Polestar 3.

Fra fakta sier Polestar at bilen vil lanseres i oktober, men at den ikke kommer i produksjon før tidlig i 2023.

En stund vil bilen ha autonom kjøring på veien, og Polestar mener dette bør gjøres bedre gjennom LIDAR-teknologi og NVIDIA-prosessorkraft.

De avslører også å starte fra toppen, ved først å lansere en modell med to elektriske motorer og firehjulsdrift, i kombinasjon med et stort batteri som kan gi bilen en rekkevidde på over 600 kilometer.

Polestar 3 slippes i oktober

Flere modeller på vei

Som Polestar sier, er det lett å trekke den konklusjon at det etter hvert også kommer tohjulsdrevne versjoner med mindre batteri. Men det stopper ikke der heller, for Polestar vil lansere en ny bil hvert år de neste tre årene, inkludert Polestar 5, som du kan lese mer om her.

Ved å utvide til mer enn 30 markeder innen utgangen av 2023, vil de vokse fra 29 000 biler i 2021 til 290 000 innen 2025, en tidobling der.

På Polestar 3 sier selskapet at de tar bestillinger fra lansering i oktober, men at bilene først skal leveres en gang i 2023. Hva bilene vil koste da er bare ren gjetning, noe vi holder oss til. Innen den tid får vi håpe at momsspøkelset også har kommet på besøk, og hvem vet hva inflasjonen kan gjøre på toppen av dette.

Den vil fortsatt se lik ut for alle, og derfor er det ingen særheter som hindrer Polestar 3 i å bli en konkurransedyktig bil, fordi den ser unektelig fantastisk ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.