Technology

Ny toppleder dømt for bedrageri – E24

Written by admin

Theranos tidligere COO, Ramesh Balwani, er funnet skyldig i bedrageri. I september ventes han og ekskjæresten Elizabeth Holmes å bli dømt samtidig.

Ramesh “Sunny” Balwani ble funnet skyldig i bedrageri.
Publisert:

Balwani ble dømt for alle de tolv forholdene han var siktet for, skriver flere amerikanske medier torsdag kveld.

Det kommer etter at Theranos-grunnlegger Elizabeth Holmes i januar ble dømt for å ha svindlet investorer for mer enn 140 millioner dollar – rundt 1,4 milliarder dollar med gjeldende valutakurser – gjennom blodprøveselskapet Theranos. , som hun grunnla i 2003. Holmes ble dømt for fire punkter.

Hver av siktelsene de to er dømt for har en straff på 20 år. Straffen forventes imidlertid ikke å bli så lang for noen av dem.

Så langt har ingen av dem fått sanksjonen. Dette er ventet å skje i september, skriver han New York Times.

Theranos’ mål var å revolusjonere blodprøveindustrien og gjøre det mulig for pasienter å bli testet for mer enn 200 sykdommer, med bare noen få dråper blod.

Under rettssaken til Holmes i fjor høst hevdet hun fra vitnebordet at Balwani hadde mishandlet henne fysisk og psykisk. Det påvirket alt han gjorde, sa han i retten. Dette var noe forsvareren ikke nevnte i sluttbehandlingen rett før jul i fjor.

Elizabeth Holmes fotografert under rettssaken i 2021.

også lese

Theranos-skandalen: Elizabeth Holmes dømt for svindel

Teknologi som ikke fungerer

Etter hvert ble Holmes sammenlignet med storheter som Steve Jobs. Bilder av henne prydet forsidene til blader som Forbes og Fortune, og blant andre Bill Clinton og Joe Biden roste henne.

Styret hadde høyprofilerte personer, inkludert tidligere utenriksminister Henry Kissinger og James Mattis, som senere ble Trumps forsvarssekretær.

Samtidig hadde høyprofilerte investorer pumpet mange hundre millioner dollar inn i selskapet, som ble verdsatt til over 9 milliarder dollar i 2015.

Utfordringen var at teknologien ikke fungerte som den skulle.

I 2018 kollapset Theranos, tre år etter den første avslørende nyhetsdekning.

Brukt Pfizer-logo

Under rettssaken er det loddet ut to ganske forskjellige bilder av Elizabeth Holmes. Aktoratet har forsøkt å innprente en melding om en forretningsmann som bevisst løy og jukset for å få mer penger til selskapet i en desperat søken etter suksess.

Dette har vært noen av hovedargumentene i saken:

  • Theranos beskrev at mellom 10 og 15 store farmasøytiske selskaper, som Pfizer, hadde bekreftet at teknologien deres fungerte, men det stemte ikke. Theranos-ansatte skrev en studie med Pfizer- og Schering-Plough-logoene, som ble sendt til investorer. Det så ut til at de to farmasøytiske selskapene hadde godkjent teknologien.
  • Theranos hevdet overfor partnerne Walgreens og Safeway at de hadde utviklet maskiner som kunne teste hvilken som helst blodprøve i sanntid, med høyeste grad av nøyaktighet, fra bare noen få dråper blod. Det var ikke sant.
  • I de fleste testene brukte de kommersielt tilgjengelige enheter utviklet av andre og fortynnet blodet, så resultatene var feil.
  • Elizabeth Holmes sa at det amerikanske militæret brukte enhetene hennes på avsidesliggende steder rundt om i verden. Det var ikke sant.
  • Forretningsmannen blåste opp resultatene av selskapet til investorer. Han opplyste blant annet at selskapet omsatte for over 100 millioner dollar i 2014, mens det reelle tallet var rundt 100.000.

også lese

Elizabeth Holmes ber om at dommen oppheves

også lese

Inside Theranos Trial

About the author

admin

Leave a Comment