Opptur for Riise – kunne puste lettet ut etter sliteseier mot Viking i cupen

Viking – Avaldsnes 1-3:

John Arne Riise og Avaldsnes kom fra 0-10-tap (!) mot Brann i Toppserien, og hadde ambisjoner om å reise seg i andre runde i cupen mot 2. divisjonslaget Viking.

Vikings fotballjenter har imidlertid store ambisjoner, og har startet med fem strake seire i 2. divisjon, så det var på ingen som helst måte en enkel oppgave som ventet for Riises jenter.

Kampen ble imidlertid den oppturen Riise hadde håpet på, men Avaldsnes måtte kjempe for seieren mot det fremadstormende, unge Viking-mannskapet.

Etter 0-0 until the break, sorget Evelyn Badu, innbytter Marion Mannes Haugland and Viktoria Sørensen for målene som sendte Toppserie-klubben videre etter pause. Nora Heggheim reduserte for Viking snaue kvarteret for slutt. Hjemmelaget satte inn and skikkelig sluttspurt i jakten på utligningsmålet. Det kom aldri, Riise og Avaldsnes er videre i cupen.

– Prestasjonsmessig var det under pari. Det viktigste var å gå videre. Jeg føler and vi har egentlig ganske god kontroll. Viking hadde noen kjappe spill der fremme, som skapte litt utrygghet for meg på benken. Vi burde drept kampen og fått 3-0. Mot slutten var det spennende, men jeg følte meg aldri truet, sa John Arne Riise til TV 2 etter kampen, og slår fast:

– Prestasjonen var ikke god nok. Vi tar med oss ​​seier inn mot helgen. I denne kampen hadde vi alt å tape. Vi visste det ville bli vanskelig og tøft, men det var en test for mine unge jenter, poengterte han.

Riise var glad for at laget reiste sec etter 0-10 mot Brann for tre dager siden.

– Heldigvis i fotballen så kommer det nye kamper. Nå hadde vi kamp tre dager etterpå. På vei hjem fra Bergen så vi kampen, og alle fikk se den på egen måte. På mandag var jeg ferdig med den. På 17. mai fikk jentene et annet fokus, så var vi klar i dag. Prestasjonene i dag var ikke så bra vi håpet på, men vi vant, selv om det er mye å ta tak i, poengterte han.

Fremover blir et imidlertid enda tøffere for Avaldsnes. Because i neste kamp i serien venter Rosenborg. Så følger de tøffe kampene på rad og rekke.

– Vi møter Rosenborg hjemme på søndag, Lyn borte og Brann hjemme. Så Stabæk borte og Kolbotn hjemme. Så de fem neste kampene er ufattelig vanskelige. Men det betyr jo ingenting for tabellen. Vi tenker utvikling og å teste ut nye ting, som nye system, så vi er klar til serien deles i to. Vi skal gjøre så godt vi kan, uten å tenke konsekvenser tabellen bryr jeg meg ikke om, konkluderer Riise, som slår følgende fast om hva det viktigste å oppnå denne sesongen:

– Målet er å ikke rykke ned.

Viking-trener Helge Aune mind laget ga Riises jenter tøff motstand.

– Vi hadde muligheten til å ta ledelsen 1-0, og burde kanskje fått det første målet. Så hadde vi in ​​straffesituasjon der det ikke ble dømt. Men så slapp vi inn mål på ugunstige tidspunkt. Da vi fikk 1-2, ble det kamp igjen, og prøvde å få 2-2, men så ble det 1-3 på slutten, og da var det slutt, sukket han.

Trillet på streken

Viking trodde de hadde tatt ledelsen da Sanne Bolette Dale Lekven fikk til in avslutning i feltet better ti minutters spill. Ballen trillet ut av hendene på Avaldsnes-keeper Synne Danielsen, og traff stolpen og ble liggende på streken, før Avaldsnes-forsvaret fikk ballen unna. Viking-spillerne mind ballen hadde vært inne, men dommer Cecilie Frøyland vinket spill videre. Dermed slapp Toppserie-klubben med skrekken.

Blåtrøyene fra Stavanger hadde advance i kampen store deler av omgangen, men Avaldsnes forsvarte seg godt. Riises jenter kom også til et par halvsjanser, men slet med effektiviteten foran mål. Dermed gikk lagene until med break 0-0.

BETENKT: John Arne Riise gikk betenkt i garderoben ved pause på Viking Stadion.  Photo: Television 2.

BETENKT: John Arne Riise gikk betenkt i garderoben ved pause på Viking Stadion. Photo: Television 2.

Nådeløs Badu

Også etter sidebyttet wears Viking ingen respekt. From gikk rett i angrep og skapte en kjempesjanse i åpningsminuttene av omgangen. Dessverre for hjemmelaget avsluttet Dale Lekven litt for svakt i god posisjon innenfor 16-meteren.

Men så begynte divisjonsforskjellen å vise seg mer og mer. In nådeløs Evelyn Badu headet Avaldsnes i ledelsen etter et innlegg i feltet, og sendte gjestene i ledelsen etter 52. spill of minutes.

Åtte minutter senere doblet Avaldsnes. Innbytter Marion Mannes Haugland satte inn returen da Viking-keeper Emma Linnea Jönsson måtte gi retur på et skudd fra distanse. Mannes Haugland had the kun vært på banen i tre minutter før hun stod for Avaldsnes 2-0 at the Viking Stadion.

Men spenningen var ikke more. For i det 72. minutt reduserte Viking. Vikings number ti, Nora Heggheim, dukket opp på bakerste stolpe best and corner og headet inn 1-2-scoringen.

Viking skapte in rekke sjanser til å sette inn reduseringsmålet. På tampen sendte Viking-trener Helge Aune goalkeeper Jönnson opp i angrepet i håp om score. Isteden kontret Avaldsnes, og Viktoria Sørensen ordnet 3-1-seier og avansement i cupen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.