Technology

Oslo Børs faller kraftig – E24

Written by admin

Et kraftig fall i oljeprisen tynget Oslo Børs onsdag, med en rekke negative oljeaksjer i utvikling.

Oslo Børs er i negativt terreng onsdag.
Publisert:

Saken oppdateres i løpet av dagen.

Hovedindeksen åpnet 1,5 prosent lavere og var ned rundt 3 prosent store deler av morgenen. Siden har det roet seg litt, og i skrivende stund er hovedindeksen ned 2,20 prosent.

Dermed kan det bli nok en dag i negativt territorium på aksjemarkedet, hvordan dagen endte på tirsdag den falt 1,29 prosent.

Utviklingen skjer etter at oljeprisen har falt jevnt over natten. Den falt på ett tidspunkt med fem prosent siden midnatt, men har siden steget litt.

Et fat nordsjøolje omsettes klokken 14.00 til 109,70 dollar.

– Det betyr at oppslutningen under Oslo Børs er dårligere. Man kan forvente at noen tjener på ting som har gått bra, sier sjefstrateg Anders Johansen i Danske Bank.

Han konstaterer at Oslo Børs har prestert mye bedre enn mange andre børser så langt i år, takket være en kraftig oppgang i oljeprisen.

Johansen tror den turbulente stemningen som har preget mange internasjonale aksjemarkeder vil fortsette. I USA steg børsene kraftig tirsdag, men onsdag peker pilene ned igjen før handelen starter på New York-børsen.

– Det er fortsatt sant at mange av makrotallene fortsatt er ganske dårlige, sier han.

Johansen trekker også frem forventninger om at sterk bedriftsinntjeningsvekst i USA vil avta.

– Aksjemarkedet har priset det inn, men det er alltid litt vanskelig når det begynner å skje likevel.

også lese

Oljeprisen fortsetter å falle: – Det er ikke bare rosenrødt på utsiktene

Vil bryte gassavgiften

Fallet i oljeprisen skjer etter det. Reuters skrive at USAs president Joe Biden forventes å suspendere en nasjonal skatt på bensin. Det skal være et kontroversielt grep, ifølge nyhetsbyrået.

– Å sette gassavgiften på pause vil ikke føre til vesentlig lavere priser for amerikanske familier, men det vil sikre at vi taper flere milliarder dollar i statlige inntekter, sier demokraten Peter DeFazio.

Slik fungerer det med en haug med tunge slagere:

  • Equinor faller 2,26 prosent
  • Aker BP er ned 3,28
  • Norsk Hydro er ned 3,26 prosent

Selg Mowi-aksjer

Før børsåpningen var det mange nyheter fra børsnoterte selskaper:

også lese

Dof signerer redningsavtale: konverterer milliarder av gjeld til aksjer

Lymfomselskapet går under

Lymfomselskapet Nordic Nanovector synker og er ned 55,98 prosent.

Dette kommer etter at selskapet tirsdag annonserte at det har til hensikt å søke ytterligere bistand fra relevante regulatoriske myndigheter, inkludert US FDA, på veien videre for selskapets hovedstudie, Paradigm-studien.

I begynnelsen av juni meldte selskapet at styret hadde besluttet å foreta en omfattende gjennomgang av studien, da det var rekruttert så få pasienter.

Et panel av uavhengige eksperter som siden har gjennomgått saken rapporterte at effektdata fra den såkalte fase 2b-studien med selskapets legemiddel, Betalutin, er mindre lovende enn rapporterte data fra selskapets fase 2a-studie Lymrit.

Selskapet opplyser nå at studien fortsatt vil være åpen for rekruttering, i påvente av kommentarer fra regulatoriske myndigheter.

De håper å kunne presentere en oppdatering i august og vil ikke kommentere saken før da.

Alt dette betyr at selskapet nå har endret rapporteringsdato for andre kvartal til august. Ny dato vil bli gitt senere, melder selskapet.

Fall i europeiske aksjemarkeder

Flere av Europas ledende børser følger Oslo Børs onsdag.

Londons FTSE 100 er ned 1,18 prosent og Frankfurts DAX-indeks er ned 1,94 prosent.

About the author

admin

Leave a Comment