Technology

Oslo Børs falt kraftig: – Sjelden til lave priser

Written by admin

Fallende oljepris, samt bred nedgang i asiatiske og europeiske aksjeindekser, fikk Oslo Børs til å stupe kraftig onsdag.

Oslo Børs falt til slutt 2,94 prosent med hovedindeksen som endte på 1.163,57 poeng.

Onsdag falt også oljeprisen fem prosent til i overkant av 109 dollar fatet.

Oljeprisfallet var spesielt alvorlig for energiselskapene på Oslo Børs. Både tungvekteren Equinor og noe mindre olje- og gasselskapet Aker BP falt nesten fem prosent. Ellers falt tungvektene Yara og Hydro betraktelig også.

Jeg tror det blir gode tall.

Internasjonalt er Oslo Børs en av de best presterende børsene, takket være høye olje- og gasspriser. Imidlertid er Oslo Børs nå i negativt terreng for året med noen få prosent.

– Det er store svingninger i løpet av dagen. Det er litt symptomatisk, sier leder Leif Eriksrød i Alfred Berg, og viser til at markedet mellom inntjeningssesongene er mer preget av makrobildet og kan gi større svingninger.

Aksjeplukker Eriksrød har vært blant de beste aksjeplukkerne i Norge de siste ti årene og har gitt en gjennomsnittlig årlig avkastning på 17 prosent i perioden. Inntjeningssesongen er rett rundt hjørnet.

– For Norge starter kvartalstall i midten av juli. Så vi tror virkelig det kommer til å bli mange gode tall. Da vil du få noen positive trekk igjen. Aksjemarkedet er priset veldig lavt i forhold til inntjeningen nå fordi inntjeningsveksten har vært så sterk, samtidig har aksjemarkedet stanset og er delvis i minus, sier han.

– Så du synes han ser attraktiv ut nå?

– Ja, det er sjelden priset lavt i forhold til inntjening. Vi synes man bør fokusere litt på det og.

Sjefen sier de liker olje, laks og bank.

– Oljeprisen er veldig høy. Prisen hans er at oljeprisen vil falle mye neste år. For hver dag oljeprisen ikke faller nevneverdig, vil inntjeningsforventningene stige. Det vi har gjort er å gjøre det enkelt å ha mange oljelagre. Dessuten ser vi at prisen på laks er utrolig sterk, så det er en interessant sektor. Vi tror virkelig ikke tapene vil øke, så vi tror bank kan være attraktivt, sier Eriksrød.

Favorittaksjer inkluderer Vår Energi og Equinor.

Kollaps for farmasøytiske selskaper

Oppdrettsselskapet Mowi, som John Fredriksen er største eier av, falt hele 7,3 % etter at storeier GBL solgte ut halvparten av sine aksjer. Salget ble annonsert tirsdag ettermiddag.

Legemiddelselskapet Nordic Nanovector kollapset totalt i Børsen onsdag etter å ha kunngjort en skuffende melding fra et uavhengig panel tirsdag ettermiddag. Selskapets markedsverdi ble mer enn halvert på et øyeblikk da aksjen falt hele 55,4 prosent onsdag.

Etter pågående forsinkelser knyttet til selskapets nye behandling for lymfom, ba styret i begynnelsen av juni om en uavhengig gransking av de foreløpige resultatene av den såkalte fase 2b-studien. Den uavhengige studien konkluderte med at effektdataene var mindre lovende enn tidligere rapportert. Selskapet vil rådføre seg med relevante myndigheter og forventer å gi en ytterligere oppdatering i august.

Offshore-selskapet sprekker

Blant selskapene som falt mest var også det pressede forsyningsselskapet Dof, der deltakelsen falt 44,1 prosent. Selskapet, med 18,7 milliarder kroner i gjeld, har i mer enn tre år jobbet for å finne en langsiktig refinansieringsløsning med banker, aksjonærer og obligasjonseiere.

Onsdag meldte Dof at rederiet er komme til enighet med en betydelig andel kreditorer og andre interessegrupper. Avtalen innebærer blant annet at 5,7 milliarder kroner i gjeld vil bli konvertert til aksjer, et grep som vil utvanne dagens aksjonærer betydelig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

About the author

admin

Leave a Comment