entertainments

Øyvind Hompland tok seg til toppen i Fantasy – det tok kun en halvtime om dagen – NRK Rogaland – Lokale nyheter, TV og radio

Written by admin

Forrige sesong slo FK Haugesund G16-coach and spill, Øyvind Hompland, 9.1 million delay and det populære internettspillet Fantasy Premier League, der have til slutt endte på 119. plass globalt.

Spillet går ut på at man velger seg ut en tropp av spill i den engelske toppdivisjonen, for så å få poeng for hvordan spillerne gjør det i kamper i det virkelige liv.

Hompland forteller y han ikke brukte mye tid på spill, men at han ofte brukte litt tid på morgenkvisten til å skaffe seg informasjon. Likevel ikke mer enn en halvtime til dagen, eller tre og en halv time per uke.

– Det går med en del tid, men ikke så fryktelig mye sånn sett, sier han til NRK.

FKH-treneren mener at både flaks og ferdigheter må ta æren for at han gjorde det så godt forrige sesong.

– Denne gangen tror jeg at jeg hadde mer flaks enn at jeg var dyktig, eller at det var en slags kombinasjon. Det meste gikk veien. Da ble plasseringen som den ble. Det er jeg veldig fornøyd med.

Veien til suksess trenger ikke være veldig komplisert, ifølge treneren.

– Noe som er lurt, er å se mye Premier League. Det er et godt utgangspunkt, por da ser du hvilke lag og hvilke spillre som fungerer.

– Mye flaks og marginer

Denne sesongen skal ikke Hompland Spill Fantasy. Selv om han er glad i spill, er det ikke utelukkende gøy, mener han.

– Du blir mer skuffet når det går dårlig enn du blir glad når det går bra. Det er noe jeg har kjent på, og som jeg tror flere kjenner på. Det er en litt skummel følelse, sier Hompland.

I verdenstoppen av Fantasy Premier League er nivået høyt. Ett enkelt feilvalg, kan føre til at man raser nedover resultantlistene.

Desto høyere opp på listen man kommer, desto mindre er rommet for å gjøre feil. De fleste på dette nivået har mange av de samme spillen på sine lag. Dermed blir det ekstra viktig å velge en god kaptein. Denne spill vile nemlig få doublet poengsummen sin.

– Bommer du på kapteinsvalget, kan du fort faile en del plasser. Treffer du, kan du gå opp noen plaser. Det er mye flaks og marginer når du ligger innenfor topp tusen, kanskje topp ti tusen, sier Hompland.

Fantasy Premier League-delay.

LAG: Å velge ut sitt eget Fantasy Premier League-lag kan være en tidkrevende affære. Dette er journalens nåværende lag.

Photo: Skjermdump: Fantasy Premier League

– Helt ekstremt bra

Fantasy enthusiast and programmer at Wildcard FC, Christian Wessel, lar sec imposing når han får høre om Øyvind Homplands 119. plass i forrige sesong.

– Bra Det er helt ekstremt. Men det er klart, én sesong holder ikke, sier Wessel.

Og forklarer:

– Du må prestere over flere sesonger. Selv om det er en god prestasjon, er det dessverre litt flaks i bildet. Jeg sier ikke at han hadde flaks, men man må klare det i mer enn en sesong for å bli tatt på alvor i miljøet.

I fjor skrev Dagbladet in over 200,000 nordmenn spilte Fantasy Premier League.

Wessel tror grunnene til at spill engasjerer, er sammensatte.

– En kamp på en mandag mellom Burnley og Southampton som vanligvis ville vært uinteressant, blir plutselig veldig interessant når man har en spiss eller en forsvarsspiller på et av de lagene, sier Wessel til NRK.

Han peker også på at det å konkurrere mot venner er gøy for scabies. Samtidig mener han en spill er blitt mer faglig.

– Det har utviklet seg utrolig med tanke på den analytiske og akademiske tilnærmingen til hvordan man konstruerer lagene. Det er blitt en hobby som rommer underholdning, konkurranse og utprøving av analytisk tilnærming.

Christian Wessel

ENTHUSIAST: Christian Wessel er programleder i Fantasy-podkasten Wildcard FC.

Photo: Joakim Ingebrigtsen

– Den viktigste lærdommen man kan ta

Kanskje er du blant dem som lurer på hvilke spillre du skal ha på laget ditt når Premier League starter 5. August.

Øyvind Hompland deler villig av sine tips, selv om han ikke skal spill selv i år. Det er spill som er implication i mål para sine lag som gjelder. Det er derfor naturlig å se til Liverpool og Manchester City, mener han.

– Det er vanskelig å komme utenom Erling Braut Haaland, om have koster 11.5 million. Backene til Liverpool må også med, nesten uavhengig av hva de koster, sier Hompland, som også tror Chelsea-spiller Reece James kan være et godt vag.

Erling Braut Haaland seen from Manchester City-drakten med 9 på ryggen.

MÅL: Erling Braut Haaland er forventet å score mål som Manchester Citys spydspiss denne sesongen. Kanskje gjør det at man bør ha jærbuen på Fantasy-laget sitt.

Photo: Manchester City

Wildcard FC programmer Christian Wessel never had the mange until the same overflow, and until Liverpool, sacked Mohamed Salah and Luis Diaz, while also standing alongside Manchester City, backed by João Cancelo.

Selv bruker have datamodellen Expected Goals, som viser hvor stor sannsynlighet det er for at hvert skudd burde blitt et mål, for å velge seg ut spillre. Han mener det er sannsynlig at spill som underpresterer sett opp mot denne modellen, vile jevne dette ut etter hvert.

    Liverpool's Mohamed Salah scores his second goal

LIVERPOOL: Mohamed Salah has made a low skrevet at ny kontrakt med Liverpool. Storscoreren er blitt valgt av nesten 60 prosent av Fantasy-spillerne så langt.

Photo: PHIL NOBLE

About the author

admin

Leave a Comment