Technology

Peugeot 408: – Lansering av den flotte nye Peugeot

Written by admin

Motta nye saker fra Elbil24 direkte i innboksen din. Abonner på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Først lanserte de Pugeot e-208 og e-2008. Elbil24 kunne da avsløre at de også vil lansere e-308, en helelektrisk versjon av 308 som for tiden er på vei inn på markedet som en plug-in hybrid. Men det stopper ikke der.

Nå kan vi avsløre Peugeot e-408, en bil som kommer på markedet i 2024, og den har vi allerede sett.

Hybrid oppladbar først ut

Nyheten kom under et arrangement for jurymedlemmene i den europeiske organisasjonen Årets Bil, der undertegnede er representant for Norge.

Peugeot 408 kommer først som plug-in-hybrider, modeller som kunne vært interessante for Norge, var det ikke for at hele ni av ti biler som selges i Norge nå er helelektriske.

Importøren må derfor smøre seg med tålmodighet og vente på elbilen før den går ut av hånden, men den vil også lansere hybrider. Disse kommer på markedet allerede i andre kvartal neste år.

GOD BAKKRYDING: 18,9 centimeter.  Foto: Fred Magne Skillebæk

GOD BAKKRYDING: 18,9 centimeter. Foto: Fred Magne Skillebæk
se mer

Mellom 508 og 3008

Med 408 følger Peugeot det tradisjonelle modellutvalget. Da ligger det i kortene at 408 blir en større bil enn 308 og dermed havner i det såkalte d-segmentet.

Bilen blir 4,69 meter lang, 1,85 meter bred og får en høyde på 1,48 meter. Akselavstanden blir 2,79 meter.

Men selv om bilen bare er 1,48 meter høy, vil den fortsatt ha opptil 18,9 centimeter bakkeklaring, noe som tyder på at det er en ganske slank karosseri.

Så vi burde kunne kalle det en typisk crossover, selv om vi vet at den ikke kommer med firehjulsdrift. Arkitekturen er rettet mot forhjulsdrift, også for plug-in hybrider, som gjerne kunne hatt en elektrisk motor bak som hjelpemotor.

Elbilen blir heller ikke firehjulsdrevet, hvis vi skal tolke de første signalene fra ingeniørene.

Når det gjelder eksteriørdesign er det typisk Peugeot, i alle fall foran. Den lave hekken gir bilen inntrykk av en Coupé, og minnene våre går tilbake til Audi 100 Coupé, men selvfølgelig med et mye mer moderne utseende, år 2022 enn noen gang før.

Så det gjenstår å se om noe vil endre seg før utgivelsen.

Lansering av den flotte nye Peugeot, med detaljer som bør friste nordmenn

god plass

Innvendig fortsetter Peugeot med filosofien rundt i-Cockpit, hvor de setter inn et lite flatt ratt på toppen. Dette gir god plass og utsikt til instrumentene som sitter over rattet, slik vi kjenner fra andre i-Cockpit-biler.

Den fungerer utmerket, og det lille rattet gir en direkte følelse til både hjul og veibane.

Instrumentene foran rattet vises på en 10-tommers skjerm, i tillegg til skjermen som er montert i midten av midtkonsollen.

god plass

Tradisjonen tro er 408 også utstyrt med stereoutstyr fra Frankrikes Focal, selv om vi ikke skal forvente at dette finnes på innstegsversjoner.

I forsetene er det sjelden noen biler er trange, men her har vi å gjøre med en bil som er så stor at det også er god plass til de som sitter i baksetet, også voksne.

Bak er det en bagasjerom på 440 liter, alternativt 1200 liter når seteryggene er lagt ned. For å senke dem har den håndtak for å frigjøre ryggstøttene på baksetene fra bagasjerommet. Plug-in hybrider vil ha marginalt mindre bagasjerom, noe vi også kan forvente vil være tilfellet for elbilen, når den kommer.

Og bare for å si det sånn, bilen kan taues og tåler belastningen fra taket.

6 farger

To av trimversjonene vil være Allure og GT. Den første vil ha 17-tommers hjul som standard og automatisk dimming av fjernlysene. Den vil også ha en automatisk brems som en sikkerhetsfunksjon.

I tillegg til det som måtte være standard, vil Peugeot også tilby utstyrspakker. Hvordan dette vil se ut i Norge avhenger av hvilke beslutninger importøren tar for å markedsføre bilen på best mulig måte i Norge.

Det er mye å ta av som Night Vision, 10-veis justerbare massasjeseter og mer.

GT-versjonen har 19-tommers hjul, Matrix LED-frontlykter, Alcantara-seter og aluminiumsdetaljer. I tillegg har den elektrisk bakluke og fotsensor.

Den har også Drive Assist, inkludert adaptiv cruisekontroll med Stop & Go-funksjon. Soltak og 20-tommers hjul står på listen over tilbehør. Bilen på bildene har 20-tommeren montert.

Hvor langt og hvor lenge?

Foreløpig vet vi få detaljer om den elektriske versjonen, men vi vet at de to plug-in hybridene vil være på 180 og 225 hestekrefter. Alle motorer vil også bli levert med automatgir, og kun det.

Den elektriske versjonen vi bør forvente kommer med samme batteripakke og girkasse som e-308. Den har en bruttokapasitet på 54 kWh, med en beregnet netto nyttekapasitet på 50 kWh.

Når vi kjenner størrelsen på 408, må vi anta at Peugeot er gravid med en større batteripakke også, sier den drøyt 70 kWh-løsningen, som de allerede har i lagerhyllene fra før.

Dette er rett og slett å forvente fordi 54 kWh i en bil som denne absolutt virker i det minste utført.

Peugeot e-308 hevdes å ha en rekkevidde på rundt 40 mil på et 54 kWh batteri, og det er liten grunn til at e-408 kunne gjøre mye mer med et tilsvarende batteri, luftmotstand til tross og en CD-verdi på 0,28.

Nå skal det legges til at vi kun antar dette, siden Peugeot ikke ønsket å dele informasjon om elbilen. Ikke ennå.

For øyeblikket har vi heller ikke priser å dele, så følg med. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart den er tilgjengelig.

About the author

admin

Leave a Comment