Sports

– Pinlig – NRK Sport – Sportsnyheter, resulter og sendeplan

Written by admin

“Hey Bonder. Braut pourer for skitne blodpenger. Det finnes kun en Haaland»

Det var beskjeden fra Bataljonen før andre omgang mellom Brann og Erling Braut Haalands barndomsklubb søndag ettermiddag. Supporterklubben kritiserer Haalands avgjørelse om å signere for Premier League-klubben Manchester City, and hyller samtidig without egen Markus Haaland (17).

Banneret får TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah til å reagere.

– Flaut, Brann-fansen har vært enormous denne sesongen, men denne synes jeg er pinlig, skrev han på Twitter.

– Vi bør alle, både fans, floodere og trenere, være oppmerksomme på mekanismene i fotballen og sportsvasking. Men så synes jeg Haaland, på grunn av hans nivå og væremåte har blitt en enkel skyteskive, utdyper han overfor NRK.

Community Shield - Liverpool v Manchester City

FIKK STIKK: Erling Braut Haaland, his i aksjon for Manchester City, fikk et stikk fra Bataljonen.

Photo: TONY OBRIEN/Reuters

Amankwah mener at kritikken heller bør rettes mot systemet, enn enkeltspillere.

– Jeg har vært tydelig i mine uttalelser rundt FIFA og klubber som drives av forferdelige regimenr. At det er mulig å drive klubber sånn, er en skam og en sorg. The men spill må leve i den verdenen de lever i. Da blir han et lett bytte når el har tatt et valg som er best for han og hans karriere de el.

Hva synes du om banneret?

– Kan ikke gå fri fra kritikken

Branns supporterklubb Bataljonen er enig i at sportsvasking også må takles på forbunds- og klubbnivå, men synes ikke Haaland skal få slippe unna.

– Haaland kan ikke gå fri fra kritikken. Han kunne valgt hvilken som helst klubb i verden. Han trengte ikke å velge den klubben som er at av de verste på sportsvasking. Så det må han tåle, sier Bataljonen-leder Erlend Ytre-Arne Vågane

NRK commentator Jan Petter Saltvedt mener også in Haaland må tåle kritikken.

– Haaland, han med fornavn Erling, har planlagt det videre steget i karrieren ut fra sportslige og ikke minst økonomiske grunner og helt sikkert funnet ut at denne delen av prisen til de grader er verdt å bli en viktig del av Emirates underliggende strategi med å eie in klubb som City. Sagt i mye kortere trekk: Dette må han selvsagt tåle.

Manchester City ble i 2008 kjøpt av kongefamilien av Abu Dhabi, det mektigste blant de syv forente arabiske emiratene.

De er beskyldt for grove brudd på menneskerettighetene og Amnesty beskriver nettopp menneskerettighetssituasjonen i emiratene i dag som skremmende dårlig.

Reagerer på Bryne-stikk

Amankwah mener og at kritikken bør rettes andre steder.

– Hvor går grensa? Skal ingen enkeltpersoner få kritikk i slike situasjoner og stilles spørsmål om dette?

– Haaland bør få spørsmål om det. Men det trekkes linjer fra hans klubbvalg de him til at han er umoralsk som person. Stop pinlig.

– Og så stiller jeg spørsmålet tilbake, hvor går grensa? Martin Ødegaard was kaptein for Arsenal. He have shed champions with the Emirates at the stadium, and the stadium at the Emirates Stadium. Hvor går grensa, spør Amankwah.

Khaldoon al-Mubarak and Pep Guardiola

SJEFENE: Khaldoon al-Mubarak er Citys styreformand. His Manchester City manager, Pep Guardiola.

Photo: Carl Recine/Reuters

Han får svar fra NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt:

– Ved stater der de universelle menneskerettighetene overholdes. Alle andre, inkludert de som med åpne øyne velger å representere dem, må tåle kritikk som dette, uten at noen dermed har sagt det er Haalands personlige ansvar å endre på det, sier Saltvedt.

Amankwah reagerer også på at Bryne omtales som bønder i banneret.

– Jeg synes det er pinlig med en melding som er nedlatende og moralistisk i samme slengen.

Det er ikke Bataljonen enige i.

– Jeg synes banneret er fantastisk bra. Det setter søkelyset på det største problemet i fotballen, og så ser vi på reaksjonene at det skaper temperatur og debatt, og stikker litt, sier Vågane.

About the author

admin

Leave a Comment