Sports

Popp fikk hjerteskjærende beskjed – så kom redningen – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Written by admin

– Det er vanskelig å finne ord. Jeg er lykkelig, vi skal spill finale mot England for 90,000, det er helt nydelig, sier Popp til tyske ZDF etter kampen.

– Akkurat nå er jeg bare så utrolig stolt av laget, fordi det vi gjør i dag var utrolig. Alle løp for hverandre, og det «Poppi» gjorde foran der var ubeskrivelig, sier Lena Oberdorf til NRK.

father

RÅ: Det var liten tvil hvem som skulle få trofeet for kampens beste spill.

Photo: JUSTIN TALLIS / AFP

Popp sendte tyskerne til fortjent ledelse med et knallhardt skudd, men Frankrike med Kadidiatou Diani og en uheldig Merle Frohms sørget for en lynrask utligning like for pause.

Det var likevel duket for mer popstemning i England, og et kvarter for slutt var den tyske stjernespissen helt enorm i Frankrikes boks.

– Hvordan forsvarer man seg mot in slik spiller? spurte TV 2s Endre Olav Osnes.

31-åringen sendte Tyskland i ledelsen med en råsterk heading som førte til et desperat Frankrike i sluttminuttene, men keeper Frohms sto heroisk imot alle franske forsøk.

– Å stå her nå betyr mye

Men veien til finale har ikke vært enkel for Popp. For tyskeren har vært igjennom et skademareritt få andre spill kan vise til. I 2013 var det en ankelskade som sto i veien for EM-spill. Fire år senere var det en skade i menisken som stoppet mesterskapet i Nederland.

I 2021 pådro Popp sec en alvorlig kneskade og måtte ta i mot den hjerteskjærende beskjeden: uaktuell for mesterskapet for tredje gang på rad, ifølge image. Den uheldige spissen trodde hun hadde mistet EM igjen.

father

TYSKLANDS LEDER OG KAPTEIN: Alexandra Popp.

Photo: ADRIÁN DENNIS / AFP

Men det som var en negativ nyhet for de aller fleste ble positiv for Popp. Utsettelsen av EM grunnet koronaviruset ga spissen mulighet til å komme tilbake. Elleve måneder var hun ute, men i mars var Popp-comebacket et faktum.

– Å vinne denne kampen mot skadene og være i stand til å stå her nå betyr mye og gjør meg ekstremt stolt, sier Popp til UEFA.

Stjernespissen er den første spillen i historien som har scoret i fem kamper på rad. Med seks total scorer blir det in duell om topscorertittelen med Englands Beth Mead i finalen.

– Selvfølgelig kan vi slå England. Vi må tro på det, for vi har et strålende lag med fantastiske spillre, sier Lina Magull to NRK.

Dominant Tysk

Tyskland var snaue favoritter før oppgjøret og tok grep om kampen fra start. 20 minutter wears klokka da tyskerne og Popp fikk frispark fra drøye 19 meters.

– Det er et veldig godt slått frispark, sa NRKs fotballekspert Melissa Wiik-Kovacs.

Pauline Peyraud-Magnin, goalkeeper for the men’s Frankrikes, played in full run and reddet ballen to hjørnespark.

father

WEAR RÅSKAP: Alexandra Popp better without femte scoring i EM.

Photo: JUSTIN TALLIS / AFP

Det tyske presset fortsatte og like før pause kunne publikum trekke opp målskiltet. Popp wears råskap i boksen better et innlegg fra Svenja Huth og satte sin femte score på rad i mesterskapet med tåen.

– Akkurat slik som Michel Platini gjorde det i EM i 1984, sa NRKs kommentator Olav Traaen.

Genierklærer Tysklands trener

Og Platinis landsmenn svarte tilbake. PSG-spiller Kadidiatou Diani prøvde lykken rett utenfor 16 meters. Skuddet suste i stolpen, via en uheldig Tyskland-keeper Merle Frohms som scoret selvmål i førsteomgangs siste minutt.

– Du verden som denne kampen har tatt seg opp, sa Traaen.

Germany France Euro 2022 Women's football

KUNNE JUBLE: Frankrikes Kadidiatou Diani.

Photo: Alessandra Tarantino/AP

In the time ut i kampen fikk Frankrike tre store muligheter til å ta ledelsen. First var det Selma Bacha som kun var en oppofrende Hegering unna score, før kaptein Wendie Renard fikk en dobbeltsjanse på det påfølgende hjørnesparket.

Men det var Tysklands kaptein Popp som tok vare på målsjansene sine. På andre siden av banen sto Frohms som en vegg i mål.

– Treneren til Tyskland er et geni. Hun tør å velge den unge som keeper over de to keeperne som har så mye mer erfaring og driper for et bedre lag.

– Det er fantastisk gøy. Og vi ser at hun kanskje er forskjellen i dag, sammen med Popp, som redder så mange gode muligheter, sier Wiik-Kovacs

Bacha og Mateo fikk begge muligheter til å utligne, men det blir altså Tyskland og England som møtes i årets EM-finale.

Med sine åtte titler er Tyskland den mestvinnende nasjonen både på kvinne- og herresiden i EM.

About the author

admin

Leave a Comment