Sports

Premier League, Erling Braut Haaland

Written by admin

– In han blir’s top scorer, svarer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen konstant på Nettavisens spørsmål om hva han forventer av Haaland i Premier League.

Forventningene har vært høye best in Manchester City utløste utkjøpsklausulen til nordmannen på omtrent £52 million. Ifølge swiss walksom spesialiserer seg på business innen fotballen, ligger totalpakken til Haaland på omtrent £193 million.

Det tilsvarer more than 2.3 billion NOK. Selve overgangen, med overgangssum, agenthonorar og kommisjon, utgjør nesten halvparten av totalsummen. Resten er lønn.

– Dette er noe helt nytt for han. Trøkket rundt have vile bli enda villere. Han er god til å blokkere ut støy, og har ferdighetene til å prestere både på og utenfor banen, sier Mathisen til Nettavisen.

LES OGSÅ: Slik spills Premier League season 2022/23

– Ingen guarantee for suksess

Om man be på oversikten over de ti dyreste overgangene i Premier League-sammenheng, kan man trygt slå fast at de færreste har blitt in suksess.

Med unntak av Virgil van Dijk, har de fleste floppet eller slitt med å innfri forventningene.

From you dyreste overgangene i Premier League (millioner pund)

  1. Jack Grealish (117.5)
  2. Romelu Lukaku (113)
  3. Pablo Pogba (105)
  4. harry maguire (87)
  5. Jadon Sancho (85)
  6. Romelu Lukaku (84.7)
  7. Virgil van Dijk (84.65)
  8. Kai Havertz (80)
  9. Nicholas Pepe (80)
  10. Kepa Arrizabalaga (80)

(Romelu Lukaku opposed the ganger: Han ble kjøpt for £113m from Inter to Chelsea in 2021 and £84.7m from Everton to Manchester United in 2017.)

– Det å være en veldig dyr spiller er på ingen måte direkte assosiert med å bli en suksess, sier Viaplay-ekspert Petter Veland til Nettavisen og legger til:

– Med Haaland vil jeg trekke fram at det er mer «hånd i hanske». City har manglet nieren som banker inn 30–40 mål hver sesong.

Tidligere Tottenham-keeper og nåværende fotballekspert i TV 2, Erik Thorstvedt, mener det ikke er noen automatikk i at Haaland blir en suksess.

– Man kan se på hvor mange mål City scorer i utgangspunktet, og jeg tviler på at de klarer å score så mange flere. Det er mye som tyder på at det er vanskeligere å score mål i Bundesliga enn i Premier League, og jeg synes det er synd om alt Erling gjør blir målt i antall scorer, sier Thorstvedt som tror Haaland have score 25 mål om han holder seg skadefri .

LES OGSÅ: Godset-tilhenger downloader for å onanere på tribunen

Mener City er verdens beste

Det er ingen tvil om at det er knyttet høye forventninger til Haaland. Jærbuen will make scoring leverage på bestilling for både Salzburg og Borussia Dortmund.

I tillegg ble have scorer i Champions League season 2020/21. The list includes Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar and Robert Lewandowski, who had spent the first time in Kaká in the 2006/07 season.

– Manchester City er kanskje det beste laget i greenn når de får det til å stemme. Når Haaland kommer inn og skal gjøre laget bedre, så he sier det hvor ellevilt god han er, mener Jesper Mathisen.

– Hadde han vært fra Portugal, så hadde det likevel vært en rekke overskrifter i Norge.

Veland er i likhet med Mathisen enig i at City kanskje er verdens aller beste fotballag.

– I likhet med alle andre, så er mine forventninger skyhøye. Hittil har det vært en trappetrinnsmodell der han har tatt nivået hver gang han har gått opp. Haaland går til et sted der forventningene og presset knapt kan bli høyere, men han har sannsynligvis valgt den klubben der det er best forutsetninger for å lykkes.

Mener dette kan ødelegge

Haaland har herjet for Molde, Salzburg, Dortmund og det norske landslaget. Nå gjenstår det å se om suksessen fortsetter i Manchester City. Verken Mathisen eller Veland mener det er noen garanti for at Haaland blir en kanonsignering.

– Det er mulig at han flopper. Heldigvis. Det hadde vært kjedelig om fotball var logikk og matematikk. Det som kan skje er at skadeproblemene kommer tilbake, sier Veland.

Han mener Haaland kan komme i en posisjon der han jakter både rekorder og trofeer, og at han fort kan tenke med hodet fremfor å lytte til kroppen.

Også Jesper Mathisen mener skader kan være en ødeleggende faktor for City-eventyret til Haaland.

– Om han flopper, det gjenstår å se. Dette er noe helt nytt for han. Så langt har han tatt steg uten problemer. Skader og skikkelige sniffer som gjør at han mister kamper og ikke får den utviklingen han kan få, kan ødelegge. Han er hentet for å spill. Alt ligger til rette, men man har sett med andre spillre at ting ikke har gått slik man skulle tro, sier Mathisen.

Stiller suksess-spørsmål

Sist sesong endte i gedigen skuffelse da Manchester City ble slått ut i semifinalen av Champions League mot Real Madrid. Likevel maktet laget å holde fokuset på Premier League-trofeet, som de vant etter en vanvittig snuoperasjon hjemme mot Aston Villa.

Pep Guardiola has seen every month with Manchester City, the men oft er fortsatt ingen Champions League-trofeer å finne i pokalsamlingen. Med Haaland i front, er det ingen tvil om at Guardiola og City vil være blant de aller største favorittene til å vinne trofeet neste sesong.

Veland mener Haaland er det soleklare førstevalget på spissplassen til City, men er usikker på hvor man bør legge lista etter sesongen på om nordmannen har vært en suksess eller ikke.

– Hva vile være in god sesong? Mohamed Salah scored 32 seriesmål i debutsesongen. Må han slå Salah for at det skal være godkjent, eller hvor mange mål må han score?

Thorstvedt mener en god sesong er om City vinner mange trofeer.

– Haaland er en del av et lag. In god sesong vil være om de vinner Champions League, og om Erling kan være med på å gjøre at de vinner, så er han en suksess uansett. Han må ikke score et visst antall mål, for det kan hende det tar litt tid for de finner ut av hverandre, avslutter han.

Om Erling Braut Haaland blir at suksesshistorie, gjenstår å se. Uansett får han sannsynligvis sin tellende debut i Community Shield-finalen mot Liverpool lørdag 30. juli. First steps in the Premier League until the end of West Ham on August 7.

About the author

admin

Leave a Comment