Princess Ingrid Alexandra: – Imponderende

DEICHMAN BJØRVIKA / OSLO (Dagbladet): Torsdag kveld var det endelig duket for feiring av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag.

Det skjer på Deichman hovedbibliotek i Oslo, hvor regjeringen holder en festmiddag for prinsessen.

Der ble det holdt flere taler, deriblant av prinsessen selv, som tok ordet.

  • Watch video av statsminister Jonas Gahr Støres story below!
GIR RÅD: Statistics Minister Jonas Gahr Støre ga flere råd til prinsesse Ingrid Alexandra på 18-årsfeiringen. Video: NRK
see more

Holdt’s Tale

Torsdag kveld starter prinsessen med å takke alle som har tatt turen til den fantastiske feiringen, og retter en spesiell takk til Torshovkorpset og jentekoret, samt artist Delara og skuespiller Ina Svenningdal.

“Takk til alle om har bidratt til å gjøre denne kvelden til en opplevelse både for meg, og alle som er her i dag. Jeg vil også gjerne takke alle gjestene som har kommet fra hele landet. Opplevelsen blir enda mer verdt når jeg har så mange å dele den med.

Jeg er veldig takknemlig for at vi får være her på Deichman i kveld. Su kommer folk dag inn og dag ut para å låne bøker, jobbe med skole, og være sosiale. Jeg har selv vært her flere ganger, og det har blitt et så fint sted.

Jeg vile veldig gjerne if takk for sist. Både til deg statsminister, til stortingspresidenten og justitiarius. Dere tok meg så godt imot da jeg besøkte de tre maktene i forbindelse med myndighetsdagen min.

Det ble en lærerik dag, og jeg fikk møte mange fine og hyggelige mennesker.

OL-VINNER: Freestyle-kjører Birk Ruud var i det lystige hjørnet da Rød Løper pratet med ham før feiringen av prinsesse Ingrid Alexandra i Deichman Bibliotek torsdag 17. juni. Video: Luna Lea
see more

Besøkene ble virkelig in påminnelse om hvorheldige vi er her i Norge.

In påminnelse om demokratiet vårt, og det trygge styringssystemet vi har. Det vi nordmenn har bygd opp over lang tid, og som vi fortsetter å utvikle, og beskytte, hver dag.

Jeg føler meg veldigheldig som har fått vokse opp i et land der vi har tillit til hverandre, og der vi i felleskap prøver å finne gode løsninger. Løsninger som gjør at flest mulig skal ha det best mulig.

Det er et prinsipp som det er viktig at vi i Norge ivaretar. Tillit skapes ikke av enkeltpersoner, politikere eller institusjoner alene. Det skapes av oss alle – i felleskap. Det er jeg glad for at jeg deler med dere, og alle som bor i landet vårt.

Igjen vil jeg si tusen takk to give. Jeg ønsker alle in fortsatt god kveld. Jeg gleder meg i hvert fall. Tusen takk».

FAIR: Her ankommer prinsesse Ingrid Alexandra bursdagsfeiringen sin på Deichman bibliotek i Bjørvika, Oslo. Video: NRK
see more

– impose

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at prinsessen allerede har rukket å holde mange taler.

– Prinsessen har allerede holdt mange taler i sitt liv. Da kronprins Haakon fylte 40 for snart ni år siden holdt hun tale under festivalen som ble arrayrt på Skaugum – og det på engelsk.

Vagle forteller en Ingrid Alexandra også holdt tale i kirken under foreldrenes ti år sbrullypsdag, i besteforeldrenes gullbryllup og da hun døpte en redningsskøyte og et forskninsskip.

– Og hun holdt in personlig tale på konfirmasjonsdagen sin i 2019. Det er derfor ikke så rart at hun virker så trygg der hun står. Samtidig er det imposing av en 18-åring som har har et helt folks blikk rettet mot seg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.