Rasmussen-gruppen reiser seg i PGS – Meglerhuset forventer stor sesong – E24

Rasmussen-gruppen har akkumulert PGS-aksjer, ifølge aksjonærundersøkelser. Toppsjefen i investeringsselskapet er interessert i seismikkindustrien under press.

KJØP: Seismikkselskapet PGS har fått en ny aksjonær i datterselskapet Portia i Rasmussengruppen. Her er et bilde av PGS sitt Ramform Atlas-skip.
Publisert: Publisert:

Den siste tiden har flere profilerte investorer hoppet inn i oljeserviceselskaper.

En av de siste er Rasmussengruppen, som nylig vokste frem blant hovedaksjonærene i seismikkselskapet PGS.

Portia, som er et heleid datterselskap av Rasmussengruppen, står nå oppført som PGS sin 29. største aksjonær med 2,17 millioner aksjer etter ytterligere oppkjøp denne uken.

Aksjebeholdningen tilsvarer rundt 17 millioner kroner.

Rasmussengruppens konsernsjef Dag Rasmussen sier morselskapet ikke hadde noe direkte med investeringen å gjøre og at det er Portias ansatte som har tatt beslutningen om å gå inn i PGS.

Han beskriver imidlertid Rasmussengruppen som en stor aktør i seismikkmarkedet og konstaterer at datterselskapet her går i morselskapets fotspor.

– I utgangspunktet er vi veldig okser (positiv, red.anm.) på seismikk, sier Rasmussen til E24.

Aksjonærlistene er et par dager forsinket og endringer i beholdningen kan ha blitt gjort de siste dagene.

BULL: Dag Rasmussen er leder for Rasmussengruppen og sier at investeringsselskapet er svært positive til seismikkselskaper.

Fortsett å lese E24 +

Du bør vite dette om problemet i PGS

Venter på den beste vintersesongen siden 2013

Seismikkselskaper har gode tider i vente, ifølge meglerhuset ABG Sundal Collier.

I en oppdatering skriver meglerhuset at de forventer sterke kvartalsrapporter fra seismikkselskaper i andre kvartal 2022.

Meglerhuset ser etter mer forhåndsfinansiering, robust ettersalg av seismiske data, høyere kontraktsrater og bedre flåteutnyttelse.

“Den kommende vintersesongen ser ut til å bli den beste siden 2013. Vi er fortsatt positive på de tre seismiske aksjene (PGS, TGS og Magseis Fairfield) vi dekker og tror det positive sentimentet vil trolig fortsette,” sier meglerhuset.

Driftsresultatestimater for TGS, PGS og Magseis Fairfield økes med henholdsvis 20 %, 42 % og 60 % innen 2022.

Han mener at TGS-aksjen er det langsiktige alternativet

For TGS ser meglerhuset nå et driftsresultat på 135 millioner dollar, for PGS er det estimert et driftsresultat på 108 millioner dollar, mens det for Magseis Fairfield forventes et driftsresultat på 5 millioner dollar.

ABG Sundal Collier mener seismikkaksjer «ser veldig attraktive ut» og har derfor en kjøpsanbefaling på de tre over.

Meglerhuset mener TGS-aksjen er det sterke alternativet på lang sikt, hvor aksjekursen vil bli drevet opp av inntjeningsjusteringer, høyere utbytte og multippel ekspansjon.

også lese

Største tap for PGS i første kvartal

Jeg tror PGS er en god kortsiktig kjøpsmulighet

PGS har imidlertid slitt med høy gjeld og svake markeder hentet inn 800 millioner kroner i begynnelsen av mai – Y så han ble kvitt noen av gjeldsproblemene.

Kapitalinnhentingen reduserer gjelden og gjør flere analytikere mer optimistiske med tanke på utsiktene til det pressede seismikkselskapet.

Aksjekursen steg samtidig kraftig dagen etter. Siden årsskiftet er den nå opp over 90 prosent.

PGS sliter i et seismisk presset marked preget av overkapasitet og mange skip uten arbeid, men flere aktører forventer et oppsving etter stigende oljepriser i år.

Meglerhuset ABG Sundal Collier skriver i sin oppdatering at «på kort sikt synes vi PGS er en god kjøpsmulighet. Høye nivåer av gjeld fungerer begge veier og sterk fri kontantstrøm bør bety at netto rentebærende gjeld vil falle betydelig fremover.

Datterselskapet Portia i Rasmussen-gruppen er nå blant dem som har kastet seg over kjøpsmuligheten.

– Vi eier 80 prosent av seismikkselskapet Sharewater, så dette er kun en liten investering i forhold, sier Rasmussen.

– Er dette en god investering?

– Ja, la oss håpe det, svarer Rasmussen om PGS-satsingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.