Sports

– Redd for å blø gjennom – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Written by admin

– Det er absolutt noe utøverne snakker om rundt Wimbledon på grunn av de hvite klærne, forteller Heather Watson til bbc sport.

Briten deltok under årets Wimbledon-turnering, men ble slått ut i den fjerde runden. Lørdag spills kvinnenes Wimbledon-finale mellom tunisiske Ons Jabeur og Jelena Rybakina fra Kasakhstan.

I forbindelse med turneringen i London har diskusjonene rundt kleskoden blusset opp. For regelverket under Wimbledon bygger på restriktive retningslinjer, der kun hvite klær er tillatt.

Puerto Rico's Monica Puig celebrates after defeating Italy's Sara Errani in their women's singles tennis match at the Wimbledon Tennis Championships, in London.

SNAKKER UT: Mónica Puig avbildet under Wimbledon i 2013.

Photo: SUZANNE PLUNKETT/Reuters

– Endelig blir det tatt opp og får oppmerksomhet blant alle. Para å ikke snakke om det mentale stresset over det å bruke bare hvite klær under Wimbledon, og håpe på at man ikke får mensen under de to ukene, skrev tidligere OL-mester, Monica Puig på Twitter i mai.

Hun er en av flere tennisutøvere som har delt ubehaget og engstelsen over å få menstruasjon under tennisturneringer.

Monica Puig-tweet

ENDELIG: Tidligere tennisstjerne Monica Puig mener det er på tide at menstruasjon blir snakket om i forbindelse med Wimbledon.

Photo: Skjermbilde/Twitter

Reneste Fargen

Wimbledon-kleskoden har historiske røtter og bygger på en gammel tradisjon fra 1877. Regelverket legger føring for utøvernes klesvalg under kamp og trening.

Hvit-nyansen som brukes er også vesentlig og skal ikke være offwhite eller kremhvitt.

Eurosport commentator Christer Francke forstår utfordringen til kvinnene.

– Hvis det er sånne ting som det, må man kanskje tillate jentene å spill i mørke skjørt, sier Francke til NRK.

Hvor vanskelig er det å få endret regelverket?

– Det tror jeg er ganske vanskelig for det er en del av Wimbledon-turneringen. Da må det bli sånn at man kan spill i mørke bukser hvis det er utfordringer med menstruasjon, og at man gjør en regelendring derMr Francke.

Wimbledon

TRADISJON: Heather Watson liker den helhvite tradisjonen, men åpner også opp om egne bekymringer.

Photo: HANNAH MCKAY/Reuters

Ifølge britiske Independentsom siterer en bok av Valerie Warren om tennismote, handlet de hvite klærne opprinnelig om at flooderne skulle unngå svettemerker på fargede klær.

Selv omb britiske Watson erkjenner at hun er redd for å blø gjennom de hvite klærne, mener hun at det er noe helt spesielt å spill i hvitt.

– Jeg liker veldig godt tradisjonen ved det, og jeg vil ikke endre det. Mitt in this problem er om jeg får mensen, men jeg planlegger bare menstruasjonen rundt det, forteller hun.

Fikk mensen under kamp

Daria Saville, som røk ut av årets Wimbledon i første runde, har denne uken delt sine menstruasjonserfaringer på TikTok. Videoen har fått more than 2 million dollars.

– Da jeg fortsatt gikk på p-piller, valgte jeg å stå over menstruasjonsperioden for å ikke stresse og være redd for å blø gjennom under en kamp, ​​​​forteller Saville.

Indian Wells Tennis

UTFORDRINGER: Daria Saville deler sine erfaringer med å spill store kamper med mensen.

Photo: Mark J. Terrill/AP

Until TikTok-seerne forteller australieren y hun fikk mensen under en kamp for ti år siden, da hun deltok i sin aller første Grand Slam i Australian Open.

– Jeg tapte det første settet og måtte på do. Så finner jeg ut at jeg har fått perioden min.

Bajo tenniskamper er det kun tillatt med to toalettbesøk. Det skapte trøbbel for Saville.

– Heldigvis var det en kvinnelig tennisdommer, så jeg fortalte henne om situasjonen. Jeg hadde ikke taponger så dommeren måtte ringe støtteapparatet for å hente det for meg. Så måtte jeg tilbake til towelettet og gjøre greien min, forteller Saville.

Sportslig utfordrende

Heather Watson forteller til BBC at hun snakket med Daria Saville om menstruasjons-problemet i forkant av årets turnering.

Om menstruasjonen hadde noe å si for Watsons Wimbledon-exit har hun ikke sagt noe om, men det er liten tvil om at det kan ha en negativ effekt på prestasjonene.

– Deter en hemende faktor. Hvis du går og tenker på sånne ting og skal prestere på et høyt nivå, i en idrett som tennis hvor det er så mange gode spill, vil det gå utover prestasjonen. Det er et stressmoment som egentlig ikke hadde trengt å være det, vurderer Francke.

About the author

admin

Leave a Comment