Technology

Reise og adapter – Dette er det du trenger

Written by admin

Utilsiktet scenario: Dusjet ferdig på hotellet med klissete vått hår klart for styling. Du bruker hårføneren på hotellet, men når du så tar ut krølltangen eller strykejernet, går det ikke inn i stikkontakten.

Krise!

Heldigvis finnes det en enkel måte å løse dette på. Det vil si ved bruk av en strømadapter som fordeler riktig spenning og med riktig inngang.

– Det tar vanligvis lang tid å ha en multiadapter, men ikke nøl med å sjekke at den passer til det som skal lades. I disse dager er det ofte mye å lade, fra telefoner, nettbrett til batteripakker og PC-er, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI.

Hun har vanligvis minst to multiadaptere med seg når hun reiser til steder som trenger det.

– Men jeg hadde nok klart meg med en, sier han og fortsetter:

– Og glemmer du adapteren hjemme, fortvil ikke, de fleste kioskene og elektrobutikkene på flyplassen selger dem.

Øke

Monica Fasting, PR- og kommunikasjonssjef for Power, sier de har sett en stor økning i reiseprodukter over hele linja denne våren og sommeren. Hun synes dette er et must i bagasjen.

– I juni var salget av reiseadaptere opp 265 prosent sammenlignet med i fjor, så det er klart at nordmenn kommer seg ut og reiser i år, sier han.

SMARTE TIPS FOR HOTELLER: Det er veldig irriterende når det ikke blir helt mørkt på hotellrommet, og når du sovner på hotellfrokosten, men fortvil ikke! Vi har løsningen på alle disse problemene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem.
se mer

Hos Power er det en type multiadapter som også har USB, som er en bedre selger. Dette fungerer også i de fleste land. Den har også den fordelen at den fungerer for de fleste enheter, både jordet og ujordet, samt to- og trepolede plugger.

– Her er du godt sikret, sier Fasting.

Det står også at adapteren er kraftig nok til at du kan koble høyytelsesprodukter, som en bærbar PC eller en hårføner, til strømnettet.

ekstremt høy vekst

Veksten er høy også i Elkjøp i år.

– Vi ser at generelt sett selges de fleste strømadapterne i ferien, noe som er naturlig. Ser vi for eksempel på salg av strømadaptere på Gardermoen, er veksten ekstremt høy i år, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge AS.

Hun sier de anbefaler at du sjekker hvilken type strømuttak som brukes i landet du reiser til, slik at du er sikker på at det er nok strøm til telefonen, PC-en, headsettet og lignende. på feriereisen eller forretningsreisen.

– Vi vil også anbefale en flerpunkts USB-lader, hvis du er på en flyplass, togstasjon eller andre steder hvor du bare har tilgang til ett eller to uttak, sier han.

– Du kan enkelt lade telefonen, nettbrettet eller trådløse høyttalere gjennom USB-porten, sier hun.

Pass på at du velger den rette

David Grandin, salgssjef i Skross for Norden og Øst-Europa, sier at det som er viktig å tenke på når du kjøper en adapter er å sjekke om den er jordet eller ikke.

– Ujordede adaptere er billigere, men de passer ikke til vår litt større jordede kontakt som brukes til for eksempel de fleste bærbare datamaskiner, sier han.

Hvis du skal reise med dataene dine, bør du sørge for at du har en jordet adapter.

– En «verdensadapter» passer de fleste land, men det finnes unntak som for eksempel Sør-Afrika. India og til og med Danmark, som har en egen bakkekontakt som de andre nordiske landene ikke bruker, sier Grandin.

About the author

admin

Leave a Comment