Reklame sjokkerer: – Skammelig

In tv-reklame fra Layer’r Shot har skapt furore blant flere i India better and den ble vist på tv. Reklamen viser fire menn som ser ut til å «stalke» en tilsynelatende sjokkert kvinne i en butikk. Reklamen kuttes deretter til in av de fire mennene som sier:

– Vi er fire, der er en, hvem tar sjansen (shot)?

Det blir først tydeliggjort at det dreier seg om kroppspray ved navn «Shot» når en av mennene tar en spray ut av en butikkhylle og tar den på seg.

– Promoter voldtekt

Etter reklamen ble vist har den skapt raseri blant både kjendiser og publikum. Flere mener den «promoterer voldtekter», andre white writer CNN.

– Denne reklamen promoter helt klart seksuell vold mot kvinner og jenter, og promoter en voldtektsmentalitet blant menn. Reklamen er flau, og den burde ikke fått lov til å bli vist av massemediene, skriver Swati Maliwal, leder for Dehli-kommisjonen for kvinner, i et brev til Indias Informasjons- og kringkastingsdepartement.

Hun var heller ikke den eneste som reagerte. Flere har kalt reklamen blant annet «skammelig» og «ekkel».

Skuespiller Swara Bhasker sier at både Layer’r Shot and Markedsbyrået bak filmen har vært «tonedøve».

Skuespiller Richa Chadha reagerer også kraftig.

– Skapere, manus, byrå, klient, foundry. Tenker alle at voldtekt er en vits? spør Chadha, and fortsetter:

– Dette merket og byrået som lagde reklamen må bli saksøkt for skitten de serverer, avslutter Chadha.

I kommentarfeltet til Chadhas innlegg har også flere andre kommentert reklamefilmen. Blant dem Bollywood-stjerne Priyanka Chopra:

– Skammelig and motbydelig. Hvor mange nivåer av godkjennelse tok det for denne reklamen å få grønt lys? Hvor mange mennesker tenkte dette var greit, spør Chopra.

- SKAMMELIG: Den indiske skuespilleren Priyanka Chopra er en av dem som reagerer kraftig på reklamefilmen.  Photo: David Odisho / AFP

– SKAMMELIG: Den indiske skuespilleren Priyanka Chopra er en av dem som reagerer kraftig på reklamefilmen. Photo: David Odisho / AFP
see more

Beklager

Etter de kraftige reaksjonene bestemte Informasjons- og kringkastingsdepartement seg for å fjerne reklamen fra skjermen, og ba også Twitter og YouTube om å fjerne reklamen.

Selskapet bak, Layer’r Shot, har også bestemt sec for å droppe reklamen. I in uttalelse har de også kommet med in beklagelse.

– Det var aldri hensikten å såre noen følelser eller fremme noen form for kultur som er feilaktig oppfattet av noen.

CONTROVERSY: Denne kommentaren skater reaksjoner i India. Video: Youtube / Doordarshan Chandana. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV
see more

Rystende voldtektssaker

India har de siste åra hatt in rekke store voldtektssaker der kvinner og barn har blitt gjengvoldtatt. I mai var det nok en voldtektssak som rystet landet.

Ei 13 år gammel jente meldte fra til politiet at hun hadde blitt gjengvoldtatt av fire menn i India, og ble angivelig voldtatt igjen av politibetjenten hun søkte hjelp hos.

Saken utløste raseri i India, og flere anklaget politiet for å bidra til å opprettholde den systematiske voldtektskulturen i landet.

Det er dessverre langt fra det eneste tilfellet av gjengvoldtekter av barn i landet de siste åra.

I 2014 ble ei 14 år gammel jente voldtatt og mishandlet, og saken ble meldt til politiet. Den mistenkte ella ble først pågrepet, men løslatt mot kausjon. Noen måneder seinere ble jenta igjen voldtatt av samme mann, og hun ble tvunget til å drikke syre. Seinere døde hun på et sykehus, skrev CNN lair gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.