entertainments

Saksøkes av Netflix for “Bridgerton”-musikal – VG

Written by admin
DEN GANG DA: I april i år gikk de den røde løperen under årets Grammy-utdeling. Med seg hjem fikk de prisen para beste komponist.

Den Grammy-vinnende duoen bak internetthiten «The Unofficial Bridgerton Musical» blir nå saksøkt.

Publisher:

Abigail Barlow (23) and Emily Bear (20) for First until it came in Grammy-pris para et musikal-album som startet på TikTok. From var også de yngste nominerte i kategorien noensinne.

Nå blir de saksøkt av Netflix for musikalen sin, «The Unofficial Bridgerton Musical». deadline writer at paret ikke har kommentert søksmålet så langt.

Som navnet på musikalen, tilsier er den inspirert av det populære programet «Bridgerton» hos strømmegiganten Netflix.

Tidligere denne uken holdt de at utsolgt konsert ved Kennedy Center in Washington, DC, Writing deadline. Det er også der Netflix har leverat inn et søksmål for brudd på opphavsretten.

Bransjenettstedet skriver en Netflix i utgangspunktet var positive til prosjektet da det ikke var profitt deliverrt.

Nå som musikalen har begynt å tjene penger skal derimot pipen ha fått en annen lyd.

– Abigail Barlow og Emily Bear og deres selskaper (Barlow & Bear) har tatt verdifull åndsverk fra Netflix-serien «Bridgerton» for å bygge et internasjonalt selskap selv, heter det i søksmålet, Maximum deadline.

The TV series itself is based on Julia Quinn’s bokserie, and the producers have nothing to do with the selskapet until Shonda Rhimes – hjernen bak “Grey’s Anatomy”.

Get started on TikTok

Barlow delte ifølge NPR den første sangen på sin TikTok-profil som et eksperiment etter at hun hadde hatt skrivesperre i fire måneder. Hun sendte sangen til Bear, som likte den og utviklet den videre.

Prosjektet fikk etter hvert en egen TikTok-konto. Og i september kom albumet med 15 låter. Det er dette som vant Grammy-prisen, men musikalen hadde neppe fått den spredningen den fikk om ikke låtene først ble delt på TikTok. The variety writer on “The Unofficial Bridgerton Musical” went viral on TikTok.

Les også

First Grammy until TikTok-prosjekt

Abigail Barlow (23) and Emily Bear (20) ble de første til å vinne en Grammy-pris for et musikal-album som startet…

I takketalen, takket Barlow internett.

– Para et år siden, da jeg spurte internett: «Hva om «Bridgerton» var en musikal?», kunne jeg ikke ha forestilt meg at vi kom til å holde en Grammy-pris i hendene. Vi vil gjerne takke alle på internett som har sett oss lage dette albumet fra grunnen, vi deler denne med deg.

Ifølge Billboard Skriver Netflix i søksmålet at Barlow & Bear begynte på sosiale medier, men at de strekker internettfenomenet fanfiction over streken.

– Det er åpenbart brudd på opphavsretten, heter det fra strømmegiganten, Billboard writer.

Misfornøyde opphavseiere

I søksmålet mot paret heter det at «Bridgerton» er et bilde på det kreative arbeidet og dyrkjøpt suksess som hundrevis av kunstnere og Netflix-ansatte har lagt ned, og som Netflix eier rettighetene til ekslusivt.

– På direkte spørsmål har Netflix sagt til Barlow & Bear gjentatte ganger, at slike verker ikke er autorisert. Til tross for deres forsikringer om det motsatte, oppfører Barlow & Bear seg nå som at det er fritt frem til å profittere fra Netflix’ åndsverk, siterer Billboard fra søksmålet.

For Deadline skriver on Netflix skal ha ytret sin misnøye til den utsolgte konserten som ble avholdt ved Kennedy Center denne uken, hvor billettene skal ha kostet opp mot 149 dollar – over 1400 norske kroner.

Les også

“Bridgerton” session 2 set Netflix-rekord

Den nyeste sesongen av «Bridgerton» setter rekord som den mest sette engelskspråklige serien på én uke på Netflix.

Konserten inneholdt flere sanger, hvor deler av teksten skal ha vært hentet rett fra dialogen i TV-seren.

– Gjennom hele fremføringen la Barlow & Bear feilaktig frem for publikum at the brukte Netflix’ «Bridgerton» med tillatelse, skal det hete i søksmålet fra strømmetjenesten.

Det står også at i tillegg til det Grammy-vinnende albumet, har paret bak musikalen planer om å dra på turné, samt planer om merch.

About the author

admin

Leave a Comment