Technology

SAS med garanti for kunder: det vil betale en refusjon til alle – E24

Written by admin

Det kriserammede flyselskapet lover at kunder ikke vil havne i kreditorkøer for å få refusjon etter kansellerte flyreiser.

Kunder vil ikke bli definert som kreditorer når SAS nå må gjennom en prosess på opptil ett år for å restrukturere selskapet i amerikansk føderal domstol, lover flyselskapet.
Publisert: Publisert:

SAS svarer bekreftende på E24s spørsmål om selskapet kan garantere at kunder med refusjonskrav mot selskapet ikke vil bli definert som kreditorer etter at SAS gikk inn i konkursbeskyttelse i USA torsdag, det såkalte kapittel 11 .

Kundene vil derfor få behandlet sine krav om kompensasjon eller refusjon for kansellerte reiser på vanlig måte, sier Tonje Sund, pressekontakt i SAS Norge, til E24.

Spørsmålet reiser seg etter selskapets krise torsdag kveld. din søknad om konkursbeskyttelse ble innvilget i konkursretten for det sørlige distriktet i New York.

Siden SAS-piloter streiket mandag, har rundt 30.000 passasjerer daglig blitt rammet. Flyselskapet har anslått som taper mellom 100 og 130 millioner kroner daglig i streiken. Øverst er kravene fra kunder som ønsker å kreve refusjon for kostnadene ved deres kansellerte flyreise.

også lese

Fagforeninger raser mot SAS-ledelse: – Helt uhørt og helt uforlignelig

Norske kunder venter fortsatt på penger

Da Norwegian gikk inn i konkursbeskyttelse i Norge og Irland i 2020, endte det med at selskapet ikke kunne betale billettrefusjon for kansellerte reiser som ble bestilt før en bestemt dato. Årsaken var at selskapet måtte behandle kunder på samme måte som andre kreditorer.

34 000 norske kunder, med totalt 522 millioner DKK til fordel, ble stående uten full kompensasjon Av selskapet.

Saken tok en ny vending tidligere i sommer, da det kom frem at det Norwegian saksøker 57 passasjerer ha en rettslig dom for det etablerte refusjonsproblemet.

Den pågående kapittel 11-prosessen vil ifølge Tonje Sund i SAS ikke etablere rammer som står i veien for at SAS kan behandle krav eller betale krav om refusjon løpende.

– Våre klienter vil få erstatning/refusjon på ordinær måte, uavhengig av konkursbeskyttelse. SAS drift og rutefly er ikke berørt av kapittel 11-prosessen. I tillegg til billettrefusjon vil vi fortsette å løse inn reisekuponger samt betalinger eller kreditter i forbindelse med bagasje- og servicekrav, skriver Sund i en e-post.

GARANTERER REFUSJON: Tonje Sund, norsk pressekontakt i SAS, sier konkursbeskyttelsesprosessen ikke vil hindre kunder berørt av pilotstreiken i å betale refusjon.

også lese

Ombudsmannskontoret om SAS-streiken: – Det virker helt blokkert

– Blant de mest fleksible i verden

Stine Dalenhag Snertingdalen, partner og advokat i Kvale, sier at det kan være betydelige forskjeller mellom SAS og norske prosesser som følge av ulik grad av fleksibilitet og slingringsmonn i ulike lands konkursbeskyttelseslover.

– Norwegian gikk gjennom en “eksamen” i Irland, som sannsynligvis varierer fra kapittel 11 i USA. klasser av kreditorer, sier Snertingdalen.

– Det er også mulig at eksamensprosessen i Irland ikke har samme omfang på dette tidspunktet som American Chapter 11, uten at jeg kjenner til de detaljerte reglene i de to prosessene i denne forbindelse. Kapittel 11 er kjent for å være en av de mest fleksible restruktureringsprosessene med løsninger som respekteres internasjonalt av kreditorer, konkluderes det.

About the author

admin

Leave a Comment