Sports

– SAS tar dugnadspengene våre

Written by admin

I flere år har Senja FK sitt G16- og G17-lag spart opp til det som skulle bli sommerens store høydepunkt: Dana Cup i Danmark. Etter at turen for to år siden ble avlyst grunnet coronapandemien, er det endelig tid for å pusse fotballskoa og gjøre seg klar til en uforglemmelig tur med lagkamerater og familie.

– Det ene laget har spart siden de var elleve år på kaffesalg i kioskene. I tillegg har de måka snø på tak, pakka coronatester for kommunen, deltatt på søppelplukking, panta flasker og hatt kakelotteri, sier fotballpappa Louis Edvardsen til Dagbladet.

Billettene med SAS fra Bardufoss 24. juli er for longst bestilt og har en samlet prislapp til 140 000 kroner. Men på grunn av SAS-streiken ønsker ikke laget å ta noen sjanser med transporten. Frykten for å stå for flyplassen og se «kansellert» for flyskjermen er rett og slett for stor.

krever beautiful

Billettene er ennå ikke beltt para. Fakturaene para disse har forfallsdato 9.- og 11. juli. Ettersom de ennå ikke har betalt én eneste krone, trodde dem at de ville finne en løsning med flyselskapet.

I stedet ble de møtt av det motsatte.

– SAS mener en dere må betale?

– De krever at vi betaler, da flyene i teorien vil gå som oppsatt. Hvis vi avbestiller får vi 6-700 kroner tilbake på en billett som kosta 4400. Så vi taper 3800 pr. billett. De er ikke villig til å gjøre noe for at vi skal kunne løse dette. Vi trenger jo den kapitalen for at vi skal kunne finne en alternativ reiserute, og det i seg selv er jo utfordrende nå, sier Edvardsen.

– Vi er alle ganske fortvilet. Hvis vi betaler fakturaen har vi jo brukt opp pengene som gutta har tjent, og i verste fall betalt for en flyreise som ikke finner sted.

Han legger til at andre flyselskaper er fullbooka, som vil si at de må ta enten tog eller buss dersom flyet ikke tar av 24. juli. Det vil i så fall bety at de 150 personene i og rundt laget må reise tidligere for å rekke åpningskampene.

Senja247 omtalte saken first.

REGELBRYTER: Tennisstjerna Nick Kyrgios skaper nok en gang overskifter etter regelbrudd, og denne gang får også journalen gjennomgå. Se alt av Wimbledon på Discovery+ og Eurosport Norge. Video: Discovery+ / Rødt Kort.
see more

– Ødeleggende

– Tror du at dere kommer dere til Danmark?

– Jeg er usikker. Det er sinnssykt ødeleggende for selskapets renommé hvordan det har blitt nå. Jeg kan skjønne tilfeller der det er nært ditt du skal, men Senja er 220 mil unna Denmark. Hvis vi skal kjøre tar det minst to dager.

– Vi har begynt å se på andre muligheter. Jeg er usikker på hva vi gjør med den fakturaen. Det er in kjemp vanskelig situasjon.

GODE VENNER: Senja sitt G16 lag best in vant Funncup i 2022. Photo: Privat

GODE VENNER: Senja sitt G16 lag best in vant Funncup i 2022. Photo: Privat
see more

Until VG sier kommunikasjonssjefen i SAS Tonje Sund:

– Vi forstår frustrasjonen fra kunden og at det skaper usikkerhet. Reisen ligger fram i tid og ombookingsreglene gjelder foreløpig i nær tid. Vi ber kundene se taljer på nettsidene våre, sier hun.

På SAS sine hjemmesider står det følgende om refusjon:

«Refusjon innen sju dager av den fulle kostnaden for billetten til den prisen den ble kjøpt for, for den del eller de deler av reisen som ikke ble gjennomført, og for den del eller de deler som allerede er gjennomført hvis flygingen ikke lenger tjener noe formål i forbindelse med din opprinnelige reiseplan, sammen med en hjemreise til det første avgangspunktet ved tidligste anledning.

Hvis du velger refusjon av billetten, vil du ikke ha rett til ombooking eller ytterligere assistanse».

Edvardsen opplyser om at de nå har opprettet en spleis.

dugnadspenger

Én av dem som står i fare for å ikke kunne delta på Dana Cup, er Edvardsens sønn, Erling Lygre-Edvardsen (17). Han krysser fingra for at det blir tur, til tross for at det ikke ser så lyst ut.

– Det er kjipt at SAS skal ta dugnadspengene våre og robbe oss for dem, sier han, og legger til at han forstår at det er interne problemer som foregår i SAS.

USIKKER: Erling Lygre-Edvardsen.  Photo: Private

USIKKER: Erling Lygre-Edvardsen. Photo: Private
see more

Sommerens turnering er i tillegg den siste muligheten gutta har til å dra å gjøre noe slikt sammen, før mange av dem stiger opp til voksenfotballen og blir for gamle til å delta på turneringa.

– Det blir utrolig kjipt om vi ikke får dette til. huge kjipt. Det blir vår siste sjanse til å komme på turneringen sammen, for mange av oss går inn i voksenfotballen. Mange av oss har spilled football sammen siden vi var 6 år, og dette blir det siste vi gjør sammen som et lag, sier Lygre-Edvardsen.

About the author

admin

Leave a Comment