Senket av tidligere lagkamerat Pellegrino – VG

KRISTIANSUND (VG)(Kristiansund – Bodø/Glimt 0–2) Amahl Pellegrino brukte 32-årsdagen til å straffe gamle lagkamerater.

Publisher:

53 minutter gikk før den regjerende seriemesteren omsider fikk hull på byllen på Nordmøre. På noe holdig vis fikk drammenseren kranglet ballen i nettet. Med knappe 20 minutter gjorde samme mann det igjen, som etter begge scoringene tok det rolig i feiringen.

– Jeg føler jeg har veldig mye å takke Kristiansund for, og jeg hadde ikke stått her med seriegull og opplevelsene i Europa uten Christian Michelsen. Jeg har stor respekt for den klubben her, sier Pellegrino til VG.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery+

See Eliteserien and OBOS-ligaen direct på Discovery+

32-åringens to scorer førte til at Bodø/Glimt vant en seriekamp for første gang siden 22. mai.

BETENKT: KBK-coach Christian Michelsen har hatt and fryktelig start på sesongen.

KBK står på sin side fortsatt uten seier i årets sesong, og befinner seg håpløst på sisteplass på tabellen med ett fattig poeng på åtte kamper.

– Yo dag synes jeg det var store steg i riktig retning. Vi taper og det er surt, men vi taper for et bedre lag. Slik et fotballen. Det har jeg null problemer med, sier KBK-trener Christian Michelsen up to VG.

– Vi må stole på den kvaliteten vi har i laget. Vi må stole på at vi kan komme tilbake dit vi er på vår beste, men det er knallhard jobbing. Du kan ikke naked knipse. Men det kan være en god kamp, ​​​​og så kan det ta fyr i denne gruppen. Spillerne må ha troen på dette, og det er jeg helt sikker på at de har, sier han.

Daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, er tydelig på at det er en vanskelig situasjon for klubben.

– Vi har lite poeng og vi er veldig preget av det. Det går litt på selvtilliten løs når man ikke får gode opplevelse, sier han til VG.

– Stop er brutalt. Du får ikke alltid som fortjent. Vi må tørre å stå i det, sier Kristiansund-vingen Amin Askar.

På spørsmål om trener Christian Michelsens posisjon, svarer Thorsen:

– Det har ikke vært noe tema. Vi må jobbe oss ut av dette sammen, sier han, og legger til at KBK er en «kameratklubb».

– Føler du på samme støtte som tidligere, Michelsen?

– Tro det eller ei, så gjør jeg det. Det forteller om verdiene og folkene rundt klubben, om supporterne som støtter oss i med- og motgang. Det er ingen gratispassasjerer i KBK, sier han.

STÅR SAMMEN: Daglig Kjetil Thorsen (venstre) er klar på at rollen til trener Christian Michelsen (høyre) ikke har vært et tema.

To lag i motgang barket sammen lørdag kveld. I tidvis stiv kuling og høljende regn, var dette også noe spill bar preg av innledningsvis.

Nærmest den første halvtimen var Bodø/Glimt Joel Mvuka da han virkelig satte KBK-keeper Mor Mbaye på prøve med en avslutning i korthjørnet etter ti minutter.

Etter hvert som været klarnet opp, tok gjestene mer og mer over – men slet samtidig med å komme til sjanser. Det var helt til Victor Boniface steg til værs på første stolpe better 34 minutes. Spissvikaren, som for anledningen hadde plassert Runar Espejord på benken, stusset et hjørnespark videre fra første stolpe.

Bare at årvåken Snorre Strand Nilsen at streken hindret 0–1 at Kristiansund stadion. Boniface var også farlig frempå like etter, men nok en gang vartet Mbaye opp med en sterk redning.

NÆRE: Victor Boniface hadde to store muligheter før hvilen.

KBK fortsatte å forsvare sec godt. Dermed var det målløst ved halvtid i Kristiansund.

Men så, åtte minutter inn i den andre omgangen, sprakk det. Via en Kristiansund-forsvarer fant Hugo Vetlesen, som i pausen det kom til å åpne seg for Glimt om de bare fortsatte, Amahl Pellegrino.

Den tidligere KBK-spilleren bredsidet ballen i nettet, men valgte å feire heller avdempet mot sine tidligere lagkamerater.

1-0 flash.

FEIRET IKKE: Amahl Pellegrino var en stor suksess i KBK. Da han igjen scoret mot gamleklubben, slik han også gjorde i fjor, droppet han feiringen.

Da gjorde KBK-trener Christian Michelsen grep med tre bytter på rappen. Innbytter Liridon Kalludra kom umiddelbart til enorm mulighet, men Nikita Haikin i Glimt-målet avverget.

Omtrent samtidig kom Ola Solbakken inn for Bodø/Glimt. Kantspilleren, some inne i sitt siste kontraktsårvar tilbake i spill for første gang siden operasjonen i ankelen tidlig i mai.

Men det var Pellegrino som var dagens mann. Med sin sjette score for sesongen sørget han for at gjestene doblet ledelsen etter 72 minutters spill.

KBK klarte å sette inn en slags sluttspurt, men Glimt-seieren var aldri i fare etter hvert som omgangen skred frem.

See more Eliteserien stats on VG Live.

Leave a Reply

Your email address will not be published.