Sports

– Ser fantasiløst ut – VG

Written by admin
UNDER PRESS: Kjetil Rekdal har ikke fått noe drømmestart som Rosenborg-trener.

Ferske tall viser at 8. plasserte Rosenborg har fått godt betalt så langt i sesongen. Nå mener ekspertene Kjetil Rekdal må levere mer offensive fotball, og savner en tydeligere identitet.

Publisher:

– Man sitter og ser RBKs kamper og sliter med å se hva de prøver på offensivt. Hva er stilen, identiteten og tankesettet? Det har jeg til gode å se RBK vise frem i 2022, sier Jesper Mathisen (35), fotballekspert i TV2, til VG.

Rosenborg har så langt hatt en trå sesongstart i Eliteseries. Fasiten er en åttendeplass etter at en tredjedel av sesongen er spilt. Rekdal tok over laget før sesongen.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery+

See Eliteserien and OBOS-ligaen direct på Discovery+

– Jeg tror ikke så veldig mange lag gruer seg til å møte Rosenborgs offensiv. Selv om det er en del kvalitetsspillere i det laget, så fungerer det ikke sammen. Det ser fantasiløst ut. Det må være kjedelig å se på det Rosenborg-laget som supporter, sier Mathisen.

Discovery-ekspert Christian Gauseth mener trønderne er for avhengig av feil fra motstandere.

– Når de møter lag som er godt organisert ser de ut som fisk på land, sier Gauseth.

KRITISK: Jesper Mathisen er ikke imposing over det Rosenborg har vist hittil i sesongen.

Godt Betalt

Den skuffende tabellposisjonen til tross; fersk statistikk fra Wyscout viser faktisk at Rosenborg har fått godt betalt for prestasjonene de har levert så langt.

Det såkalte “Expected goals”, often forkortet until xG, viser kort forklart hvor mange mål et lag er forventet å score basert på antall sjanser skapt, samt sannsynlighet for score basert på hvor god målsjansen er.

Hittil i år har Rosenborg in xG på 12.32 – som tegner at Rosenborg statistisk sett «burde» scoret 12 mål. Fasit er at de har scoret 16 mål.

Med andre ord har de scoret flere enn hva man kan forvente basert på spill og sjanser skapt. Basert på dette er Rosenborg ett av lagene i Eliteserien som har fått best betalt.

Tilsvarende har trønderne også marginalt flere poeng enn hva som er forventet statistikk. De har så langt plukket 13 poeng, 1.3 poeng mer enn “Expected Points”, som ligger på 11.7.

– Det er ikke spilled så mange kamper. Ti kamper er litt lite grunnlag for å dra noen store slutninger rundt xG-statistikk. Men samtidig er det ikke sånn at Rosenborg har fått dårlig betalt. From har ikke brent masse sjanser, spilled fantastisk futbol og bare hatt utur, sier Mathisen.

Tidlig i sesongen

Søndag tapte Rosenborg 1–3 mot seriesleder Lillestrøm. Etter kampen uttalte Rekdal seg om progresjonen og ambisjonene i troppen etter ti spilte kamper.

– I perioder gjør vi ganske mye bra, men vi er ikke stabile nok, sa Rekdal til VG og fortsatte:

– Vi tar en kamp av gangen og jeg tror ikke vi skal snakke om hverken tabellposisjon eller andre lag. Vi skal snakke om oss selv.

Christian Gauseth sier starten til Rosenborg «selvfølgelig ikke er god nok».

– Jeg be ingen utvikling i spill og det begeistrer ingen, sier Gauseth.

Han savner et mer offensivt Rosenborg som man kan kjenne igjen.

– Det er offensesivt det skorter. Dette begeistrer ingen. Det er omtrent like underholdende som å sitte og se på et samlebånd på en fabrikk.

P.S! Neste seriekamp er lørdag hjemme mot Kristiansund.

See more Eliteserien stats on VG Live.

About the author

admin

Leave a Comment