Slakter Henrik og Filip Ingebrigtsen: – Helt miserabelt

BISLETT (Dagbladet): Narve Gilje Nordås (23) var 2.3 sekunder bak VM-kravet in 5000 meters from han klokket inn on tide 13.15.82 in Bislett. Han slo både Henrik og Filip Ingebrigtsen, som brøt, men var likevel skuffet da han møtte Dagbladet etter løpet.

– Betyr det noe at du slår Henrik og Filip?

– Huge, Sir Narve Gilje Nordås.

– Hvor for ikke?

– Fordi de sprang så dårlig. Hadde de sprunget 13.10 and jeg hadde slått dem, hadde det vært fantastisk. Men det var aldri noen konkurranse. Jeg vet ikke hva de holdt på med. I den grad jeg sprang dårlig, var det helt miserabelt det de presterte, sier han videre til Dagbladet (se videointervju øverst).

– Hva tror du det skyldes?

– Jeg veterinary ikke. Jeg har ikke snakket med dem siden February.

NÅDELØS: Narve Gilje Nordås.  Photo: Stian Lysberg Solum/NTB

NÅDELØS: Narve Gilje Nordås. Photo: Stian Lysberg Solum/NTB
see more

23-åringen, som i motsetning til brødrene Ingebrigtsen fremdeles har Gjert Ingebrigtsen som trener, legger til:

– Jeg har sprunget to økter hver dag de siste fire åra. Ingen skater, light system. Jeg tror de har hatt mer skader og sykdom. From er i in familyituasjon med unger, koner og hele pakka. Og så kan det være ting jeg ikke vet om.

– south of Veldig

Når Dagbladet nevner «miserabel»-karakteristikken overfor Henrik Ingebrigtsen, svarer 31-åringen at «det er ikke godt nok av verken han eller Filip» det de gjorde på Bislett torsdag kveld.

Men underprestasjonen har sin naturlige årsak, forklarer han.

– Det var som fryktet. Jeg hadde håpet and jeg hadde vært mer smertefri i akillesen, som jeg har slitt med siden mandag og gått på smertestillende av den grunn. Det var vondt nok til at jeg ikke klarte å holde farten her. Jeg jumped mye fortere for seks uker siden og føler at jeg har tatt treningsmessige steg siden da, forteller han.

-MISERABELT: Narve Gilje Nordås feller hard dom over løpene til Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen på Bislett.  Photo: Beate Oma Dahle/NTB

-MISERABELT: Narve Gilje Nordås feller hard dom over løpene til Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen på Bislett. Photo: Beate Oma Dahle/NTB
see more

– Hva er det som gjør at du fullfører med smerter mens Filip gir seg midtveis i løpet?

Oslo 20200611. Jakob Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen and Filip Ingebrigtsen and aksjon under 2000m for men under Impossible Games 2020 på Bislett.Photo: Vidar Ruud / NTB

Oslo 20200611. Jakob Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen and Filip Ingebrigtsen and aksjon under 2000m for men under Impossible Games 2020 på Bislett.Photo: Vidar Ruud / NTB
see more

– Filip er kvalifisert til VM om en måned. Det er ikke jeg. Jeg har ikke de hensynene å ta. Da kan jeg gjøre slike dumme ting, sier Henrik Ingebrigtsen med et smil.

Skade

Filip Ingebrigtsen brøt løpet i det som var hans siste sjanse til å kvalifisere seg til 5000-meteren i VM. Det skyldtes en skade som forårsaket for store smerter til at han klarte å løpe så fort som han ville.

Da tok 29-åringen et tungt, men riktig valg i lys av hva som venter seinere i sommer.

– Jeg har slitt med en vond legg og akilles. Det er veldig surt å bryte, når kroppen har spilled på lag en stund og formen egentlig er bra, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

– Jeg prøver nok en runde lenger enn jeg burde i et håp om at det skulle bli bedre. Når det ikke skjer, er det best å gi sec.

VONDT: Det ble tungt for hekkeløper Amalie Luel på oppløpet under Bislett Games torsdag kveld. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør
see more

scum i trynet

Filip Ingebrigtsen var best i familien og tok VM-bronse på 1500 meter i London i 2017, året etter at han ble europamester på distansen.

Også i 2018 var ha best i familien og i Europa for han skadet seg i friidretts-EM i Berlin. Da grep Jakob Ingebrigtsen muligheten og vant to EM-gull. Og siden har Jakob vært best i familien.

– Hvordan skal du komme tilbake på det nivået du var på disse åra?

– Jeg føler jeg er på veldig god vei. Jeg har bygd meg opp igjen etter i fjor. Da er det litt typisk en dette skjer. Det er sånne småting man må håndtere på en profesjonell måte. Jeg vet at jeg har jeg har gjennomført veldig mye bra trening. Jeg må gjøre de rette tingene framover, sier han til Dagbladet.

VAN: Salum Kashafali vant 100 meters at Bislett Stadion i det som var et helt nytt type løp. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør
see more

Filip legger til at han fortsatt har fokus på VM i Eugene i juli og 1500-meteren der, selv om mulighetene for medalje er større i EM i München som venter i Agosto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.