Slik kan det bli historisk Premier League-avslutning – VG

PL-FINALE: Mohamed Salah and Kevin De Bruyne will not be in the playoff-kamp for the first Premier League 2021/22.

Liverpool og Manchester City kan potensiielt ende helt likt på tabellen. Det har aldri skjedd før.

Publisher:

Aldri før har to lag havnet help likt øverst på Premier League-tabellen. In 2012, Manchester City was affected by the victory of Sergio Agüero against his rival, Manchester United, and the other players.

Det er forrige gang to lag havnet likt på poeng.

Søndag kan det skje igjen, og nå kan det også bli helt likt på målforskjell.

Da vile tabellen se slik ut:

1. Liverpool • 96–25 • 90
1. Manchester City • 96–25 • 90

first leagues regelverk sier da at man skal bruke innbyrdes oppgjør, men også der er Liverpool og City likt etter 2–2 i begge oppgjør.

Deretter er det bortemål i kampene mellom lagene som gjelder, men også der er det da likt.

Da gjenstår det bare ett alternativ: Omkamp.

LITE SANNSYNLIG: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tar imot en eventuell playoffkamp med åpne armer, men tror ikke det er spesielt sannsynlig.

– Det ville vært in episk duell. Det ville vært helt vanvittig. Det ville vært mye større enn FA-cupfinalen, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker når han blir presentert teorien.

– Om det etter 38 runder skulle ende med at disse to storlagene måtte spill én ekstra kamp for å avgjøre det hele, så ville det vært det ypperste bildet på hvor jevnt det har vært. In historisk playoffkamp… det hadde vært et ubegripelig punktum på sesongen, sier han.

Denne straffebommen kan ha kostet Manchester City dyrt:

I 1989 var Liverpool involved in a similar scenario. Da endte de på lik målforskjell som Arsenal, men med færre scorede mål. Dermed gikk «The Gunners» av med seieren.

Før det må vi helt tilbake until 1965 sist to lag endte likt antall poeng. Give Manchester United over Leeds above average.

SKJEDD FØR: Southampton har for vane å slippe inn mye mål fra tid til annen.

Liverpool møter Southampton allerede tirsdag kveld, og det er langt fra utenkelig at det vil renne inn med mål bak Fraser Forster selv med Mohamed Salah ute med skade.

Southampton plays for eksempel 0–6 mot Chelsea for en måned siden, og 0–3 mot Brentford forrige kamp. I 2019 tapte de 0–9 mot Leicester, og i 2021 var det Manchester United som vant med de samme sifrene.

Ralph Hasenhüttls lag er med andre ord kjent for å rakne.

– Det er ikke det mest ususynlige en Southampton vil tape stort mot Liverpool, det er det ikke, men det er mer ususynlige at Manchester City skal tape i siste seriekamp på hjemmebane. Det har jeg vondt para å tro, sier Alsaker.

FRELSEREN: Steven Gerrard kan hjelpe Liverpool med å ta tittelen have aldri fikk som spill.

Men ironien vil det altså til at Liverpool legger sin skjebne i hendene til klubblegende og nåværende Aston Villa-manager Steven Gerrard.

– Han vil nok være veldig sugen på å ta poeng mot Manchester City, men ikke nødvendigvis bare for å hjelpe laget han aldri klarte å ta Premier League-med titles. Han er først og fremst Aston Villa-manager, sier Alsaker.

– Men at the spill vet in dette betyr ekstra mye for Gerrard, det er det ingen tvil om. From vile gi alt for ham.

Because in the playoffs skal bli en realitet må dog Liverpool også rote bort muligheten til å ta tittelen ved å spill uavgjort i en av de to siste kampene.

– Jeg klarer ikke helt se det for meg, sier Alsaker.

– Hvor mange prosent sjanse vil du si det er for playoff?

– Jeg gir det to prosent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.