Technology

Slutt for BMW i3: etter 250 000 biler er det slutt

Written by admin

(Elbil24): Designet var radikalt, og materialvalget, med blant annet miljø i miljø og bærekraft, var langt forut for sin tid. Og mer enn ti år etter at den først ble vist, er den kompakte bybilen fremdeles noe av sin egen.

Vi snakker selvfølgelig om BMW I3, som har vært i produksjon siden 2013, og har blitt en av de største suksessene til elbiler i historien. På verdensbasis var BMW i3 på et tidspunkt verdens nest mest solgte elbil etter Nissan Leaf.

– ubetinget suksess

Totalt har BMW solgt mer enn 250.000 eksemplarer av i3. I Norge er det historiens historie. Fjerde mest solgte elbil Med mer enn 30 000 nye rekorder, kun overgått av de nevnte Leaf, VW E-Golf og Tesla Model 3.

I3 er faktisk BMWs bestselgende bil i Norge i løpet av de ni siste årene og har representert omtrent 30 prosent av BMW -salget siden den ble lansert i Norge. I samme periode har det vært den sjette bestselgende passasjerbilen i Norge, hvis vi inkluderer fossile biler i statistikk.

– BMW i3 har vært en ubetinget suksess for BMW i Norge. Det har fungert som en dør til elbilenes verden for både mange av våre kunder og vår organisasjon. Mer enn 80 % av kjøperne er BMW-kjøpere for første gang, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge, Elbil24.

– Vi har kunnet samle opp mye erfaring som har vært nyttig i lanseringen av andre elektriske modeller de siste årene, legger han til.

KINOSAL: Underholdning i en bil er aldri det samme. Bli med på kinotesten på BMW I7! Video: Bjørn Eirik Loftås
se mer

Stopp produksjonen, fokuserer nå på ix1

I vinter kom nyheten om at ikonets produksjon går mot slutten, og nå er det definitivt slutt. Nå skal produksjonskapasiteten frigjøres i fabrikken for nye modeller.

– Vi kunne nok solgt et godt volum med BMW I3 i et par år til, men etter 9 år i markedet er det også naturlig at stafettpinnen fortsetter. Vi ser også at volumet av elbiler beveger seg mer i retning av kompakte SUV-er enn i «det mest klassiske urbane bilsegmentet, sier Tegneby.

Marius Tegneby i BMW Group Norge mener det er helt naturlig at BMW i3 stopper produksjonen etter 9 år på markedet.  Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet

Marius Tegneby i BMW Group Norge mener det er helt naturlig at BMW i3 stopper produksjonen etter 9 år på markedet. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
se mer

Noen direkte etterfølgere vil derfor ikke skaffe BMW I3, men kompakt-SUV-en BMW IX1 vil bli ansett som en ny innstegsmodell, og en modell Tegneby har stor tro på vil bli en volummodell for BMW .

– Interessen er veldig god. Først den første dagen kom det inn over 600 bestillinger, sier Tegneby til Elbil24.

Størrelsesmessig er bilen plassert midt i den kompakte middelklassen, den har firehjulsdrift: nesten 500 liter bagasjerom og en konkurransedyktig pris.

største innsatsen

BMW oppdaterte i3 over tid og har de siste årene Større kapasitet og batteriomfang. I 2018 produserte BMW en sporty modell, I3S.

Versjonen som dreper alt for BMW i3 har et batteri på 44,2 kWt, dobbelt så stort som det i3 opprinnelig hadde.

– Når vi ser tilbake om noen år, den første perioden med elbiler i Norge, vil BMW I3 være et av ikonene; alltid relevant, med sin helt unike tilnærming til produksjon og bruk av ulike materialer, sier Tegneby.

I mange år var modellen den eneste BMW -elbilen, men nå er merket midt i en flott lansering av spennende elbiler.

IX- og I4-modellene har allerede blitt svært populære modeller. Dessuten er iX3 på markedet, og snart også den store i7 luksussedan og den populære iX1-modellen på veiene.

About the author

admin

Leave a Comment