Sports

Smadret rivalene i spurten, the favorite of the tour – VG

Written by admin
ETAPPEVINNER OG GUL TRØYE: Tadej Pogacar jublet etter årets lengste Tour de France-etappe. Etappe til Longwy var at km 219.9.

LONGWY (VG) Sykkelikonet Wout van Aert (27) forsøkte på et nytt spektakulært stunt – men uten å lykkes. I stedet vant sammenlagtfavoritt Tadej Pogačar (23) dagens etappe i Tour de France.

Publisher:

Pogačar, som har vunnet de to siste utgavene av Tour de France, tok også over den gule ledertrøya i ettermiddag.

Det skjedde etter en spurt i Longwy, der blant annet Michael Matthews – som normalt har en god spurt – kom til kort.

UAE-laget har de siste dagene fått kritikk fra enkelte i media som følger Tour de France-sirkuset i Frankrike. I dag viste laget imidlertid styrke: Pogačar ble tauet opp den siste stigningen (1.6 kilometers long) as før mål, før have altså smadret alt og alle da det flatet ut før målstreken.

– Jeg følte meg bra på de siste stigningene og laget gjorde en utrolig jobb med å få med frem i en god posisjon. Jeg er veldig glad, sier Pogačar i seiersintervjuet etter etappen.

Pogačar regnes som den aller største favoritten til å vinne Tour de France. Rivaler som Primos Roglic og Jonas Vingegaard (begge Jumbo-Visma) kom i mål like bak sloveneren i dag.

Denne saken oppdateres.

I HOVEDROLLEN – IGJEN: Wout van Aert, her med Quinn Simmons på slep, lå i brudd store deler av etappen torsdag.

Van Aert trick

Wout van Aert second in gang under årets Tour de France i dag: Belgieren kom seg med i et tremannsbrudd sammen med Quinn Simmons (Trek) og danske Jakob Fuglsang (Israel Premier-Tech).

– Han leker med whale våre, eller hva? Jeg vet ikke jeg skal si for å være ærlig. Han driver gjøn med oss, sier Ineos-rytter Tom Pidcock to Discovery+ om Van Aert etter etappen.

Fuglsang kastet inn håndkleet som førstemann, og tre mil før mål kvittet Van Aert seg med med Simmons også. Da lå hovedfeltet et drøyt minutt bak mannen i gult.

– Dette kan umulig gå, selv para Van Aert, sa tidlgere proffrytter Kurt Asle Arvesen på det tidspunktet.

Han er i Frankrike som ekspert para TV 2.

Og Arvesen fikk rett: 11 km to mål var det «game over», og Van Aert ble innhentet av feltet der sammenlagtkanonene satt – blant annet sammen med en sterk Alexander Kristoff.

Les også

Dopingtall skaper reaksjoner: – Selvfølgelig er det noen som jukser

DE PANNE (VG) Samtidig som UCI-President David Lappartient (49) blir kontaktet av proffryttere som mistenker…

I pressesenteret i Longwy gikk diskusjonen om fornuften i det Van Aert gjorde. Belgieren skal være hjelperytter for Primoz Roglic og Jonas Vingegaard senere i Tour de France. Nå hadde han brent mye krefter før årets første virkelig store fjell venter i morgen, fredag.

Enkelte journalist VG pratet med forsvarte Van Aert og mente han han uansett fikk UAE-laget til rival Tadej Pogacar til å bruke krefter i fronten av feltet. Andre mente Van Aert burde spart kreftene og ikke gjennomført dagens stunt, at han kunne vunnet en spurt mot Pogacar i Longwy.

Blant dem som stusser over det som skjedde, er danske Brian Nygaard, med en fortid fra CSC-laget til Bjarne Riis, Sky, Trek og Orica:

Van Aert har tre andreplasser og en etappeseier i årets Tour de France, i tillegg til they have har båret den gule trøya.

Andreas Leknessund and Edvald Boasson-Hagen var nordmennene som hang long med på torsdagens etappe. Begge to måtte slippe i nest siste bakke, og dermed forsvant også den lille muligheten Boasson-Hagen hadde til å overta den gule ledertrøyen.

Etter målgang sto han i et intervju med TV 2 da lagkameraten Peter Sagan kom forbi, og ga beskjed om at det ikke noen gul trøye – hvorpå Sagan med glimt i øyet slapp ut et kort «fuck».

P.S. Fredagens Tour-etappe avsluttes opp 1. kategori-fjellet La Super Planche des Belles Filles. Det blir den første virkelige klatringen i årets ritt. Klatringen er syv km og 8.7 prosent i snitt.

About the author

admin

Leave a Comment