entertainments

Snek inn norske produkter i ny «Marvel»-film

Written by admin

Selv om Marvel-storfilmen med Natalie Portman (41), Christian Bale (48) and Chris Hemsworth (38) i rollene ikke ble spill inn i Norge, vil seerne legge merke til flere norske produkter i filmen.

Særlig på godterifronten.

− Produksjonsdesigneren bygget opp en kopi av en liten norsk by og et ikke fullt så ekte vikingskip, forteller den Oscar-belønnede filmskaperen Taika Waititi til Nettavisen og utdyper:

− De hadde til og med plassert mye godteri og leskedrikk på skipet til Thor. Jeg set foot first in det var vi som hadde laget kopier av typiske norske produkter som godteri. Men så fant jeg ut at de faktisk hadde import alt fra Norge. Til og med denne lakris-silden, ler han, og sikter til Malacos Salt sild.

Den observante seer vile muligens også få øye på Solo og andre norske produkter i scenene som utspiller seg på Thors vikingskip.

Waititi er for tiden en av de mest ettertraktede filmskapere i Hollywood, takket være produksjoner som «Jojo Rabbit», «Thor: Ragnarok» og «The Mandalorian».Blanding av elementer

«Thor: Love and Thunder» er kanskje en av de mest «crazy» storfilmene som er laget de siste årene. Regissøren bekrefter at han mer eller mindre fikk frie tøyler fra Disney og Marvel hasta å lage den filmen han ønsket å lage.

− Filmen er en blanding, en remix, av mange ulike elementer og sjangre. Det er alltid en fare for at sluttresultatet ikke blir slik man tenker. Men for meg var det viktig å ikke gjenta meg selv. Jeg ønsket ikke å lage en helt identisk film som min forrige «Thor: Ragnarok». Derfor tror jeg det er viktig åpen for endringer og evne å overraske publikum. Jeg har fått full støtte from Disney og Marvel. De ville ha in annerledes film, sier han.

Les også: Adrian Sellevoll sent hjem fra sykehuset: – Et rent helvete fysisk og mentalt

Han røper samtidig y det var stunder på settet y skuespillerne som Portman og Hemsworth var usikre på om vitsene ville funke.

− Det gjorde at vi måtte komme på nye ideer underveis. Jeg liker veldig godt å improvisare og det oppstår gode ideer når man minst venter det. Men som med alle filmer, så har vi klippet ut de tingene som ikke funket. På alle filmene jeg har gjort har jeg vært nødt til å klippe ut scener med vennene mine. Det er ikke det at de spilte dårlig eller noe sånt, men scenene fungerte ikke etter hensikten. Stop er in brutal kunstform. Ingen er trygge, ler han.

Filmens skurk bekles av Christian Bale, som med denne rollen sell tilbake til superhelt-universet etter and have spilt Batman and Christopher Nolans «The Dark Knight»-trilogi.

− Christian er etter mitt syn den aller beste skuespilleren på planeten, sier filmkaperen uten å nøle.

Han utdyper:

− Hans karakter er ikke en skurk i tradisjonell forstand. Det er en langt mer empatisk skurk enn det vi har setti i hele «Marvel»-universet. Christian har en unik evne til å menneskeliggjøre usympatiske karakter han spill. For noen år siden spilte han tidligere USAs vice president Dick Cheney, in person som ikke var en helgen, men Christian fikk frem at han var en familiefar som seerne kunne relate seg til.

− Føler meg holdig

Portman gjentar rollen som forskeren Jane Foster i «Thor: Love and Thunder». Denne gangen får vi se andre sider av karakteren.

Foster har nemlig kreft, in sykdom som sjelden eller aldri skildres i slike storfilmer. Samtidig får Foster tilgang på Thors kjente hammer og superkrefter.

Les også: Slår hardt tilbake best bilderedigeringsanklager

Portman forteller til Nettavisen at hun støttet regissørens visjon helt fra første stund.

− Jeg føler meg veldigheldig som i en alder av 40 år får tilbud om slike roller. Det er noe jeg ikke tar for gitt. Da jeg leste manuset for første gang, var det mange scener og situasjoner jeg ikke helt visste hvordan publikum ville oppfatte. Jeg tok mange notator og det var mye jeg hadde bemerkninger om. Men sluttresultatet er veldig annerledes fra manuset, sier hun og fortsetter:

− Det var mye som kunne blitt feil. Men Waititi har den geniale egenskapen at han får de mest utrolige ting til å fungere. Se bare på hans «Jojo Rabbit» – en film om en ung gutt i Hitlers hær. Hvem ville trodd at den filmen med en så kontroversielt teama på papiret skulle bli underholdning?tok pause hollywood

Skal vi tro Portman var stemningen på settet ulik andre Hollywood-produksjoner.

− Det var veldig mye improvisasjon på settet, og Waititi ga oss mye energi. Jeg vet ikke hvordan han klarer å ha så mye energi, men he underholdt oss fra begynnelse til slutt og det ble spill mye musikk på settet, sier skuespilleren.

– Han vitser veldig mye, men vitsene går ikke på bekostning av noen, de er alle velmenende. Under pause oppfordret han oss også til å trene. Så han var treningsinstruktør på settet, også. Han er helt klart noe for seg selv. Jeg har aldri jobbet med in slik regissør, smiler hun.

I on alder av tolv år spilte filmdebuterte Portman i den franske actionfilmen «Léon: The Professional» (1994), hvor hun spilte en protégé til en leiemorder, spilte av Jean Reno. Det har siden den gang gått i ett, og hun har vært medi i alt fra «Star Wars-filmene», «V for Vendetta» (2005) until «Black Swan» (2010). Sistnevnte sikret henne en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

De siste årene har hun imidlertid trap ned tempoet. Hun har i stedet prioritert å tilbringe mer tid med sine to barn.

− Det kom til et punkt hvor jeg trengte mer balanse mellom jobb og privatliv. Det er ikke alltid så lett å få til i skuespillerverden, sier hun.

– Jeg er veldig joyful by at jeg tok det valget, og setter veldig stor pris på å være hjemme for barna mine. Det er også fint at det går an å kombinere det å være mor med å være skuespiller. Jeg tar ingenting for gitt, og jeg klyper meg i armen hver dag for at jeg får lov til å være med i disse filmene.

Les også: Letter på sløret om det overraskende vennskapet

Etter å ha vært med i «gamet» i mange tiår har hun også sett at Hollywood har forandret seg, særlig de siste årene.

− Det er ingen tvil om at filmbransjen har endret seg mye de siste årene, ikke minst med tanke på at det skrives langt flere, bedre og komplekse kvinnelige rollefigurer i dag enn tidligere. His TV har spilled into viktig rolle. Jeg er også glad for at det er flere kvinnelege filmkapere bak kamera. Men vi er langt fra i mål, sier hun og utdyper:

− Bare det at vi snakker om mannlige og kvinnelige skuespillere, viser at vi ikke har kommet langt nok. Jeg håper vi kommer dit at vi ikke snakker om kjønn.

Hun blir snart å se i den nye TV-seren «Lady in the Lake», som kommer på Apple TV+. Dette blir hennes aller første TV-rolle noensinne.

− Jeg jobber nå med regissøren Alma Har’el og det blir en ekstraordinær serie.

–Hva ville den 12-år gamle Portman sagt til den 41-år gamle Portman, med alt du har oppnådd?

−Jeg tror hun ville både glad og veldig overrasket, smiler Portman.

About the author

admin

Leave a Comment