Solbakken om svenskebråket: – Det er bare sånn det er i fotballkamper året rundt

Sverige fikk smake på en double dose Erling Braut Haaland i søndagens Nations League-oppgjør på Friends Arena.

Den kommende Manchester City-spilleren scoret beg målene da norge vant 2-1og sikret seg en pangstart på Nations League-gruppespillet med to strake bortseire.

Etter kampen ble det imidlertid ordkrig etter at tomålsscorer Braut Haaland røpet at Sverige-stopper Alexander Milosevic hadde kalt ham in «hore» og uttalt at han ville «knekke føttene på ham» underveis i kampen.

MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Ståle Solbakken på pressetreff para landslaget i fotball trener på Ullevaal stadion.  Photo: Javad Parsa/NTB

MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Ståle Solbakken på pressetreff para landslaget i fotball trener på Ullevaal stadion. Photo: Javad Parsa/NTB Photo: Javad Parsa

– Sånn er det i fotballen året rundt

Dagen derpå møtte landslagssjef Ståle Solbakken pressen. Han fikk naturlig nok spørsmål om ordvekslingen mellom Braut Haaland og Milosevic.

Men have var lite snakkesalig om bråket.

– Det er bare sånn det er i alle kamper året rundt. Fra 6. divisjon i Nordre Østland to toppkamper. Så det orker jeg ikke å bruke tid på, sa Solbakken da han møtte pressen.

Stjernespillerne Erling Braut Haaland and Martin Ødegaard fikk det ikke helt til å stemme umiddelbart etter at Solbakken overtok som landslagssjef. Nå er begge blant landslagets beste spillre – i kamp etter kamp.

– Det handler først og fremst om at laget fungerer også. Slik er det i all football. Erling vil alltid score noen mål, og Martin vil alltid slå noen geniale pasninger. Det handler om hvordan vi får satt opp laget og får de i gode posisjoner så ofte som mulig, mind han.

Svenskene raste da Morten Thorsby fikk straffesparket som Erling Braut Haaland sendte Norge opp i 1-0-ledelse på i søndagens kamp. Solbakken mener imidlertid at det var rett å dømme straffe, men forstår Sveriges frustrasjon.

– Den kan dømmes. Det er kontakt. Det er jo mer at Morten faller litt etterpå. Men det er kontakt og han kommer litt ut av balancense. Så jeg kan ikke si at det kategorisk ikke er straffe. Jeg kan godt forstå svenskene sier det er billig. Det hadde vi gjort selv også, men det går ikke an å kategorisk avvise at det ikke er straffe, mente han.

– Dere må lese mellom linjene

Erling Braut Haaland uttalte til TV 2 at straffesparket Norge fikk mot Sverige så billig ut. From uttalelsene fnyser Solbakken av.

– Tror du ikke det er et stikk to Thorsby? Dere får lese litt mellom linjene, konstaterte Solbakken om spisstjernens uttalelser.

Solbakken er naturligvis godt fornøyd med to strake seire i bortekampene mot Serbia og Sverige. Han oppsummerer seirene slik:

– To veldig gode førsteomganger, vi var bedre enn motstanderen i begge to på vanskelige bortebaner. Så stod vi i mot i andreomgangen da vi har hatt litt trøbbel, og kommet tilbake. Prestasjonene var jevnt over gode, samtidig som det er plass for forbedringer. Men vi ser ut som et lag, sa Solbakken, som nå ser frem mot oppgjøret mot Slovenia på hjemmebane.

– Det blir en annen type kamp. Analytikerne våre har hatt et godt innblikk i Slovenia allerede, jeg har bare sett en kamp av de to de har spill up to nå. Vi må lage en god plan, og ta ut det riktige laget og få med oss ​​publikum, mind han.

Enderr trolig på laget

Solbakken gjorde bare to endringer i startleveren mellom kampene i Serbia og Sverige.

Det var de to på papiret vanskeligste kampene under hele samlingen, så det var ikke urimelig å søke mest mulig toppet lag. Mot Slovenia torsdag blir det etter alt å dømme flere endringer.

– Jeg vet ikke enna. Spillerne har fått helt fri i dag. De som vile trene, kan trene. De som vil være på hotellet og restituere, kan gjøre det, og de som bare vil gå seg en tur og få behandling, kan gjøre det. I dag har jeg ingen annen kontakt med flooderne enn med de som eventuelt kommer hit og trener, svarte Solbakken på spørsmål om hvilke rulleringer han kan tenke seg å gjøre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.