– Spillet mitt er mye bedre – VG

SIKTER HØYT: Viktor Hovland er godt fornøyd med eget nivå etter godt treningsarbeid de siste ukene.

Viktor Hovland (24) jakter karrierens første «topp ti»-plassering i en majorturnering denne uken. Det etter en uvanlig lang konkurransepause.

Publisher:

Når Hovland torsdag slår ut på den første runden i årets andre majorturnering, PGA Championship, er det snaut fire uker siden nordmannen sist var medi i en turnering.

– Jeg vil si at jeg har brukt de siste tre ukene virkelig godt. Jeg var ikke veldig fornøyd med spill mitt de siste turneringsukene. Ikke at det var så langt unna, men jeg gjorde bare noen flere dumme tabber enn jeg normalt sett gjør, sier Hovland på en pressekonferanse i forkant av turneringen.

Foruten avbrekkene over jul og nyttår, er tre uker på rad uten konkurranse en tangering av nordmannens longste konkurransepause siden han ble proff sommeren 2019. Det er første gang Hovland har lagt en slik pause inne i «major-sesongen». They have endte på delt 27. plass i den første store turneringen denne sesongen – Masters på Augusta-banen i Georgia.

Skal vi tro Hovland, har konkurransepausen gjort underverker.

– De siste tre ukene har vært virkelig gode. Jeg føler and spill mitt er på et mye bedre sted nå. Det er samtidig alltid noe man kan jobbe med, men jeg føler at nivået mitt virkelig er bra nok til å kjemp i toppen denne uken. Jeg blir ikke overrasket om jeg får en god start og bra spill denne uken, sier han selvsikkert.

Hovland har fra før delt tolvteplass som beste plassering i en majorturnering, fra US Open i 2019 (som amatør) og The Open i fjor. Nå satser have på at et godt resultant også kan «åpne slusene» i major-sammenheng.

– Jeg haper det. Du vet, forhåpentligvis vinner jeg denne uken og så er det den første av mange.

– Men jeg prøver å ikke tenke på det på den måten. Det handler bare om å bli bedre, og jeg føler at jeg er på riktig vei. Jeg har blitt mye bedre siden jeg først ble proff, og hvis jeg fortsetter å gjøre de tingene jeg må gjøre, så kommer jeg forhåpentligvis til å vinne noen turneringer, sier Hovland.

PÅ «HJEMMEBANE»: Viktor Hovland og Rickie Fowler was av de mest kjente spill som tidligere har spilled collegegolf for Oklahoma State University. Hovland forteller and han under mandates treningsrunde kunne høre mange som kom med med heiarop knyttet til nettopp Oklahoma State.

Og for Hovland er det kjente omgivelser han nå skal jakte en seier i. The PGA Championship spills over to Southern Hills, Tusla and Oklahoma. Det er en drøy times kjøring fra Stillwater, byen hvor Hovland bor og gikk på college på Oklahoma State.

24-åringen røper at han har spilled banen flere ganger i løpet av de siste månedene, og han sier selv at han mener banen passer ham relativt godt.

Skal have være med i seierskampen, er trolig nærspillet noe som må sitte for nordmannen.

På denne tiden i fjor var Hovland, ifølge statistikknettstedet golf datahelt på det jevne i spill rundt greenen, målt mot konkurrentene.

Siden har det sakte, men sikkert gått nedover.

Nå viser statistikken, basert på Hovlands siste 50 runder, at have taper 0,6 slag til feltet på nærspillet hver runde. På PGA-tourens statistikk ligger Hovland sist, på 210. plass, i slag tjent rundt greenen denne sesongen, hvor have har tapt 0.84 slag per runde til feltet.

– Det er ikke til å stikke below stol. Den statistikken lyver ikke. Det har ikke vært bra rundt greenen, sier Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

– Det er en interessant at han tar en teknisk tilnærming til det. From som er veldig gode, from er ofte ikke så tekniske på det. For dem er det mer følelsesbasert, og de leker seg gode. Det er en litt særegen tilnærming til det å gjøre det så teknisk, mener Mikkelsen.

Hovland forventer en uke hvor han må være kreativ rundt greenene.

– Jeg føler jeg har blitt mye bedre de siste ukene til å chippe fra «tightlies» (når ballen ligger på et område med lite gress under ballen), og åpenbart når det er kortklipte fairwayer rundt greenene, så gjør det at nærspillet kan bli , fordi du kanskje kan slå slag som du ellers ikke kan gjøre om nærspillet ikke er på sitt beste, sier Hovland.

IKKE TIL STEDE: Phil Mickelson goes to fjorårets PGA Championship, men even more ikke i år. Golfstjernen har hatt en pause fra sporten siden det i februar kom ut sitater om Mickelsons syn på samarbeid med Saudi-Arabia og den nye golfligaen, LIV Golf. – Det er en bisarr situasjon, sier Hovland om Mickelsons fravær.

Leave a Reply

Your email address will not be published.